Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sony F-717 Help!!!
Автор: AnnaVancheva   
Дата:   14-09-04 04:21

От няколко дни имам камерата. Забелязвам нещо което ме смущава! На слаба светлина качеството на снимките е хубаво само на дисплея на камерата! На компютърa ми излизат с много лошо качество. Може ли някой да ми каже с какви настройки да снимам на слаба светлина? С каkви настройки да снимам срещу слънцето.Как се снима на скорост? Абе изобщо повечето тънкости. Ако някой може да ми даде сайт където има ръководството на български, ще бъде СУПЕР!!!

Благодаря на всички предварително!!!

Публикацията е редактирана (14-09-04 04:57)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony F-717 Help!!!
Автор: AnnaVancheva   
Дата:   15-09-04 05:38

Егати форума. [smilie2] Когато питаш сериозни неща, никой не ти обръща внимание. Но ако реша да напиша някоя тъпня, 100% ще бъда в челната 10-ка поне една седмица![smilie23] Не акцентирам никого!!! Надявам се да не обидя някой.

Все пак благодаря, че поне не писахте глупости!!!

Автор: volokin   
Дата:   15-09-04 06:05

ами малко късно (пардон, рано) си задаваш въпросите, пък аз по стар навик си работя на компютъра и зяпам във форума.
мога да ти отговоря комплексно, но по-добре да почакаш Сони-юзърите да се събудят, те ще ти дадат по-конкретен отговор!
основното което е, използувай статив, или вдигни изо-то, което обаче при такъв тип апарати не е за препоръчване, много шум.
А и по добре си уточни въпроса, т.е. какво наричаш ти лошо качество, много шум ли, размазани кадри ли, фалшиви цветове ли и т.н.
Добър въпрос -------> добър отговор!
Надявам се Сони-вците да ти отговорят!![smilie24]

Автор: Brummaker   
Дата:   15-09-04 09:24

AnnaVancheva,

аз съм от така наречените "Сони юзери" и се чувствам длъжен да напиша по въпроса.
Проблема, обаче е, че

1 - въпросите не са 1 или 2 и
2 - никак, ама повярвай ми, никак не става да се отговори с няколко реда.

Ти питаш за снимане срещу слънцето. ОК - запълваща светкавица, която, за съжаление 717 няма и ТИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРЕЦЕНЯВАШ: РАЗСТОЯНИЕ/СИЛА НА СВЕТКАВИЦА/+ НАЛИЧНАТА СВЕТЛИНА

Питаш за снимки на слаба светлина. ОК - светкавицата на 717, но тя е слаба а и винаги ще имаш гадната сянка. Щото не се насочва по желание и дори не можеш да "я удариш в тавана" [smilie3] Външна светкавица- да, продава се и дори има рамо за нея HVL1000 специално за този модел е. Осветление, което ти ще си построиш и за него - трудно ми е да говоря изобщо. Темата е много, много дълга.....познания, пари, помещения..

Едно обаче СЪС СИГУРНОСТ Е ТАКА !
Снимките ги виждаш измамно хубави на малкото дисплейче на 717, просто защото то е ...малко ! Това е ! Аз се постарах /[smilie3] /

Успех [smilie24]

[shtrak]

Забравих да отбележа само :

въпросът " Как се снима на скорост" е като да попиташ шьофьор на кола " Как се кара на скрост" Би ли конкретизирала ?

/Но предполагам, че това пак ще е нещо из основите на фотографията изобщо и после " що никой не ми отговаря". Има много литература, не става тук с 10 изречения колкото и човек да има желание.....[smilie24]

Публикацията е редактирана (15-09-04 09:47)

Автор: reza   
Дата:   15-09-04 09:56

а според мен това не е нещо, което може да се обясни. то е все едно да си купиш кола и да питаш в някой форум как се кара.

това, което аз мога да те посъветвам, е да гледаш на дисплея снимките да са една идея по-светли от това, което искаш. Като ги свалиш - ще са тамън:)

Иначе...за това как да снимаш на светло и на тъмно....ами е това му е благината на дигиталниа апарат...можеш да си тестваш докато ти отмалее ръката.

Най-елементарно...на тъмно отваряш блендата и намаляваш скоростта...а на светло - обратно.

Автор: opeldjia   
Дата:   15-09-04 10:45

Takaaaa ...
1. Tuk vijdam edna principna greshka, a imenno che se doveriavash na display-a. Kakto vijdash - toi lyje! Za da se izbegne toia moment horata da snabdili 717 sys vyzmojnostta da risyva histograma - pogledni si knijkata kakvo tochno predstavliava tia i ia izpolzvai - nai-grubo kazano gledai da e razpolojena v sredata na prozorcheto koeto ia pokazva.
2. Da, vgradenata svetkavica naistina e slaba! Triabva si vynshna ... Az primerno polzvam vynshna (GN24) i triabva da kaja che pak e slabichka - ako ia zabia v tavana snimam na blenda 2.8-3.5 spored sluchaia - zavisi kolko e visok tavana i kakvo e razstoianieto do obekta triabva da se probva.
Mn. dobyr variant e da se polzvat niakoi ot svetkavicite na SONY - HVL-F1000 ili HVL-F32X - skypi sa no sa edinstvenite TTL svetkavici s koito moje da raboti F717
3. Moia syvet e - probvai niakolko testovi snimki za da si opredelish nastroikite - primerno na "M" rejim, sloji expozicia 1/60 - 1/125 i experimentirai srazlichni stoinosti na blendata , i gledai histogramata nakyde shte otide ... ako mislish che vgradenata svetkavica ti e slaba (a ti neizbejno shte stignesh do toia izvod) , misli za vynshna svetkavica ... tova veche e druga tema i tam varianti bol [smilie7]

Автор: Niko24   
Дата:   15-09-04 11:17

Ана, прати ми някоя от лошите снимки на mail-a - info@niko-design.de

Автор: behemoth   
Дата:   15-09-04 11:21

качи снимки да видим как излгеждат. не забравай и EXIF

Автор: asahi   
Дата:   15-09-04 12:43

Опелджията е прав. Малкото мониторче на апарата е само за груба ориентация. Хистограмата дава точна представа за разпределението на плътностите в нивата на снимката.
Съвети:
1 Инсталирай си Фотошоп от 5.02 нагоре на компютъра и си настрой монитора. Така ще получиш вярна представа за резултатите от снимките си.
2 Чети книжки и изкарай курс по фотография. Така ще си наместиш основните познания и върху тях ще можеш да градиш още. Апаратът, дори и Сони, не снима сам, слава Богу.
3 Ако сутринта в 4:21 ме беше попитала тези работи щях да измуча. Какво му е на форума - даже не мучи [smilie19] .

Автор: stoevmobile   
Дата:   15-09-04 19:59

Ами дисплейчето при снимане колко процента използуват? ( в смисъл - "снимам само на дисплейче", "снимам на дисплейче в определени случаи", "използувам го само за бърз преглед на снимките"......)
Май не е правена подобна статистика или аз поне не съм я срещал във форума.
Като се "озаби" онуй ми ти слънце, ходи си гледай у дисплейчето, па бил апарата и за 2 "хилки" в зелено (и за преглед не става), ако не си носиш руло тоалетна хартия или вътрешната картонена тръбичка от рулото поне... [beer]
Иначе дисплея е подходящ, като преследваш бягащ бръмбър, примерно, за да не пълзиш след него като Рамбо ама с апарат у ръка[smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна