Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Относно авторските права
Автор: arien   
Дата:   20-09-03 17:03

Здравейте хора. Съвсем отскоро се запалих по фотографията, но вече съмлуд фен, което си е разбираемо. Приятно ми е да видя, че и други хора радеят за това прекрасно занимание. Общо взето имам страшно много въпроси, но не смятам да ви засипвам с всичките на веднъж да не се уплашите. Най много в момента ме тормози следното- що е то авторски права на снимка и как аджеба човек става техен притежател? Блъдаря предварително за отделеното внимание! И да похваля и аз за новия сайт- симпатичен е и ме радва[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Относно авторските права
Автор: J0R0   
Дата:   20-09-03 19:28

Авторските права са както във всяка друга област - притежаваш ги или ако си автор или ако си ги купил от автора им.

[smilie8]

Автор: Ivan-Kolovos   
Дата:   21-09-03 10:00

.....

Чл. 2. Авторското право върху произведения на литературата, изкуството и науката възниква за автора със създаването на произведението.

.....

Това означава, че от момента на снимане вие автоматично придобивате авторско право върху снимката, ако предварително не сте подписали договор с юридическо или физичeско лице в който вие прехвърляте авторските права на него. За да научите повече за авторското право ви съветвам първо да прочетете Закона за авторското право и сродните му права. Закона можете да прочетете на следната страница: http://www.culture.government.bg/bg/nd/law014.htm
И след това ако имате въпроси можете да потърсите в книжарниците за тълкования на закона или да попитате някой юрист който се занимава със авторско право.

Автор: arien   
Дата:   21-09-03 15:15

Мерси за информацията. Аз пък се бях притеснила, че трябва да си регистрираш някъде произведението за да се води твое. Въпросът сигурно ви се е сторил глупав, но аз просто нямаше от къде да знам. Все пак благодаря! [smilie24]

Автор: Ivan-Kolovos   
Дата:   21-09-03 16:19

Не въпроса не ми се стори глупав, защото човек ако не се сблъсквал със такава материя няма откъде да знае.

първа  назад  1     всички  напред  последна