Автор: 3DFEN
Дата: 15-10-06 14:09
bobsixkiller
ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО:
Виж момче, не скачай и не хвърляй.
Не е лошо апаратчето. Мопйте всички снимки в профила са с по стар модел 330GS.
Апарата не е лош и върши работа, но не може да искаш много от него.
Проблемът ти е следния:
Предполагам, ч е снимаш на авто режим, както мноого хора щракат. При този режим апарата си определя скорост, бленда и чувствителност (ИСО демек). Ако си го оставил на автоматично ИСО разбира се в настройките. При това положение апрата може да пресметне например, че трябва да снима със скорост например 1/15, което при статичен обект е добре и ще излезе добра снимка, но ако има някои който се движи и си мести главата то тя ще е размазана.
Разгледай напр. някои снимки на водопади там го има този ефект природата е отлична , а водата е размазана. Ако се направят снимки на водопад с голяма скорост 1/250 или 1/500
тогава ще видиш капклите застинали. Това се получава при теб.
Има едно положение на врътката за настроийки
PIC при нея можеш да настроиш различни типове снимки портрет, залез, панонорама и тн
Ще трябва да си поиграеш да пощракаш на различни настройки и да си разгледаш снимките и по този начин да разбереш коя настройка за какво е.
Когато е е слабо осветено ще е необходима и светкавица. Пак проби.
Много важно е, когато снимаш да държиш здраво апарата и да не ти трепка ръката.
Пробвай да снимаш през прозорчето а не през дисплея. Когато снимаш и гледаш през дисплея
апарата се държи от двете ръце тоест 2 точки
ако гледаш през прозорчето (ако аарата има такова) то последния се опира и в гхлавата ти и е малко по стабилен. Поиграй си със бутона за снимане и не бързай.
Има го в упътването: Бутона има две функции.
Като го натиснеш леко се чува избръмчаване леко или изщракване и ти светва зелена лампичка. С това леко натискане апарата проверява и се настройва , като продължиш да натискаш той вече снима. Мисълта ми е, че трябва малко да изчакаш между двете функции. д асе настрой и след това да снимаш.
Пак повтарям дръж здраво апарата. Аз съм имал размазани снимки и на добро осветление.
Поиграй си щракай, прави проби в тези апарати няма филми, можеш и дса триеш снимки.
Погледни ако снимките ти са още в апарата, като ги прегледаш долу в дясно или ляво се изписва скоростта и блендата. Това може да те ориентира. ако скоростта е под 1/60 проблема ти е , както казах о горе.
|
|