Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Резби на обектива на Coolpix
Автор: asahi   
Дата:   15-09-04 17:15

Какъв е рамерът на резбата за филтри на Nikon Coolpix 885 (4300)? В гет.бг гледам едни преходници и се чудя дали пък няма да станат на Coolpix 990?

Отговори на това съобщение
 Re: Резби на обектива на Coolpix
Автор: Ronson   
Дата:   15-09-04 17:31

Ако става въпрос за UR-E4, то май няма да те огрее.
Като гледа картнките, резбата на 885 е по-голяма от 99х, а от другата страна конвертора завършва с вътрешна 28мм резба. Тоест с това чудо можеш да закачаш на 885, аксесоари предназначени за 99х.
Поне това си мисля. Но, може и да греша.

Ако ти трябва, за да закачаш нещо с по-голяма резба, то ти трябват тези Stepup rings:
http://www.cs.mtu.edu/~shene/DigiCam/User-Guide/filter/thread-rings.html

Автор: asahi   
Дата:   15-09-04 18:27

Ооо, Ронсъне, четеш значи (ама рядко пишеш). По картинката придобих противоречиви впечатления, та за това и питам тук. Запитах и в гет.бг. Казаха, че ще потърсят отговора. Ако все пак не ме огрее ще мъча някой кисел стругар, дето му викат "майстор", да ми остърже приспособлението. Имаш ли идея каква е стъпката на резбата, дали е 28 или 29мм? По картинките нищо не схващам, а и Гугъл нехае.

Автор: Ronson   
Дата:   15-09-04 18:46

Диаметъра е 28-мм със сигурност, а стъпката на резбата е 0.8-мм. Поне толкова я измери стругарят като ходих да си правя един преходник.
Преходника си се навива без проблеми, така че предполагам стъпката е ОК.
[shtrak]
Изчакай отговора на get.bg. Ако не те уредят с някой адаптер, търси "майстор".

първа  назад  1     всички  напред  последна