Автор: mannesmann
Дата: 09-09-04 15:29
В този речник са пропуснали да отбележат и може би най-коварната и често бъркана дума, която се състои само от 4 букви, но при изписването и се допускат според зависи от грамотността и географското местоположение на човека до 4 правописни грешки.
Не рядко обаче тези грешки се допускат и в изговора и , но в този случай съвсем съзнателно, за да се усили ефекта от творческото описание на човешко същество от женски пол ... а именно УФСЪ - правилно ОВЦА :)
Колкото до "потискам" ...
maceman написа:"до сега правилно беше "поДтискам" (абсурд-винаги е било правилно само с едно Т)- идва от думите ПОД и НАТИСК... от известно време се допуска и изписване "поТискам" (абсолютно не се допуска изписването поДтискам), което лично според мен не е правилно,в различните речници пише различно (освен в субтитри на divX и в кандидат-студентски бисери другаде не съм срещал това изписване), а се допускат и двата варианта ... (maceman без нищо лично имам чувството, че си се заблудил с друга подобна дума, а именно поДтиквам, която наистина се пише с Д и Т, но ако отскоро се допуска изписването и само с едно Т - потиквам :) тогава и аз се съгласявам, че е неправилно и най-малкото комично :)
|
|