Автор: volokin
Дата: 07-09-04 12:47
Любимия ми филм е Kodachrome 64, скъп, но обработката влиза в цената. В Европа го промиват само в Швейцария, което е недостатък, трае около 10 дена.
2. Fujifilm Velvia 50 (100F) и новия го изпробвах тази година, много добър, супер рязък и много добри цветове
Толкова за диапозитивите, естествено има и други като Kodak Ektachrome 1600P, въпреки реални 800 ИЗО е с много малко зърно относно чувствителността му, на концерти снимаш от ръка с телеобектив без проблем
3. Цветни негативи: Kodak Portra 160 NC
a) Kodak Portra 160T (супер филм за модна фотография, дава наситени и хомогенни цветове, струва си да се опита) препоръчва се за изкуствена светлина
б) Kodak Supra 200, 400, 800 ---> супер филми, естествени цветове, добре пресъздават кожата, използуват се за репортерска и спортна фотография
в) Fujifilm NPC (NPS) 160 ---> аналогичен с Kodak Portra 160 NC, VC идеален за портрети, макар аз да го използувам за Ландшафт, много добри цветове, меки и естествени, VC значи Вивид Колор, което е ясно какво е (малко по наситени и живи цветове от NC---> Natural Color)
4. BW
a) Ilford PanF+ 50 ---> невероятен филм, супер остър, лесен за обработка
б) Ilford FP4+ 125 същото като по-горе, малко повече зърно (ако въобще може да се говори за такова) и малко по бърз.
в) Kodak TriX (400 ISO) за този филм няма какво да ти говоря, класически (50 годишен), с който са снимали всички звезди на фотографията
г) Ilford HP5 (400 ISO) много добър филм
д) и не на последно място излезлия на скоро Kodak BW Portra (С-41 Процес), много добър бърз филм с много малко зърно. идеален за ситуации в които няма време да се мисли а и за портрети е много добър, горещо го препоръчвам, в профила ми има снимки с него (тези с обувките), издържа на неправилно експониране до 2 бленди!
5. тук два добри и евтини филма: Fujifilm Superia 100, Fujifilm Sensia 100 --->за цената си много добро качество и цветове, няма по-добри аматьорски филми от тези, да не говорим че има и профита които снимат с диапозитивния на Фуджи.
|
|