Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sigma 100-300 IF EX DG HSM
Автор: mad_rad   
Дата:   27-08-06 16:48

Сравнявам ревюто му във фотозоне.де с това на AF-S 300mm f/4 IF ED на Никон и забелязвам, че на 300мм f/4 Сигмата се държи доста добре (съвсем малко по-зле от Никкора). Разбира се отчасти може да е малко некоректно да се сравнява зуум с твърд и то от различни марки, но Сигмата ми изглежда наистина хубава. Дайте мненията си за нея, ползвали ли сте я + телеконвертори? 300 f/4 на Никон е съвсем малко по-скъп, но зуумът поне за мен е доста по-практичен. Мислил съм и за 80-400 VR, но ми е скъпичък, а механиката му е доста зле (като оптика съм чувал, че е много добър). Та затова ми е интересна доста тази Сигма. [shtrak] [beer] Благодаря предварително за мненията ви!

Отговори на това съобщение
 Re: Sigma 100-300 IF EX DG HSM
Автор: jimmy   
Дата:   28-08-06 10:27

Това е най-добрия зоом обектив на Сигма. [smilie24]

Автор: otvorenia   
Дата:   28-08-06 10:56

Точно за съжаление 80-400 VR e най зле, по добре е 100-400 IS a 80-400 OS Sigma леко по добър и от Канона,но е с бавен автофокус. При Сигмата обаче каквото ти се падне.

Автор: mad_rad   
Дата:   28-08-06 11:02

Изглеждаше ми прилична, но наистина май най-разумното решение ще е да взема Никонския твърд 300мм f/4, защото там компромис няма! [shtrak] Зуума на Сигмата изглежда удобен, но като се замисля - за пилета от 300мм се започва, иначе зуума на практика под 300 няма и да го ползвам често.[smile] А и разликата в цената между Сигмата и Никона е само 200 лв.

Публикацията е редактирана (28-08-06 11:03)

Автор: jimmy   
Дата:   28-08-06 11:48

Също трябва да се има предвид, че и зоома е добиче. Голям, тежи......

Никкора си е Никкор, и аз се отказах от Сигмата. Макар и да снимам със стария Никкор без АФ-С съм супер доволен.

първа  назад  1     всички  напред  последна