Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 за SAS ! грешно отчитане на оценките!
Автор: Milka   
Дата:   05-01-04 18:29

Забелязах че когато гласувах за една снимка със 6 , тя до момента имаше оценка 4,33 от 3-има други гласували, а след моята оценка от 6, общата и оценка стана 6.00 като изчезнаха оценките на другите потребители!
Нека SaS погледне какво става!

Отговори на това съобщение
 Re: за SAS ! грешно отчитане на оценките!
Автор: sas   
Дата:   06-01-04 11:37

Еми снимката е имала оценки от последните 2 дни когато върлува потребителя фантом из сайта.
Тъй като имаше много некоректни оценки в този период аз приех, че е трудно да се каже кои са били реални и просто върнах архива от преди два дена.

Това, което се е случило е, че не е била преизчислена оценката на тази снимка според архива, а след всяко гласуване се прави преизчисление. Ето защо след като ти си гласувала се е оказало, че това е първата оценка за тази снимка. [beer]

Автор: Elina   
Дата:   07-01-04 15:12

A kogato po tova vreme teche konkurs i niakoi snimki sa bili kacheni malko predi tova i sa sybrali osnovnata chast ot glasovete si v pyrvite niakolko dni i vsichko se e zatrilo? Redno li e konkursyt da prodylji?

Автор: J0R0   
Дата:   07-01-04 15:29

А редно ли е да конкурсът да спре?
Да прекратим всичко, да върнем наградите на спонсорите и да се откажем от изложба?

Ами те точно това искат разните хакерчета дето се подвизават тук с измислени имена и не са показали нито една снимка.
Да ни няма.
Никой нищо да не прави.
Всички да сме в блатото.

Автор: sagittarius   
Дата:   07-01-04 15:56

Elina, съществените оценки се трупат към края на конкурса. Това практиката вече го е показала. Ако все пак държиш на пръвоначалните оценки, изтрии си снимката и я пусни наново. Така хората пак ще я видят като нова и ще гласуват (ако искат). Не пропускай да пишеш в коментар защо я пускаш повторно, за да не се подразни някой и да ти пише незаслужено ниска оценка.

Дата:   07-01-04 16:05

Мисля, че sagittarius даде най-разумния отговор.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   07-01-04 22:01

Milka - просто оценката ти тежи !! [smile] [smilie25] [smilie7]

Дата:   07-01-04 23:33

Ne, ne e redno konkursyt da spira. Izobshto ne e redno da se provejda konkurs na nezashtiten ot ataki na "razni hakercheta" site. Az po-skoro iskah da chuia ot niakogo: "Syjaliavame, nasha e greshkata, che ne sme predvidili takiva ataki i ne sme napravili neobhodimoto da zashtitim site, za da ne se poluchavat takiva neshta". Inache konkursa - zdrave da e :) Ama po sluchainost rabotia v tazi oblast i si predstaviam kakvo shte mi se sluchi ako po moia vina niakoi "napravi porazii" s dannite ot prilojeniata, koito pisha ... ta zatova se vpechatlih kak moje da se dopusne takova neshto i nikoi da ne kaje "ne sme go izmislili kato horata", a da se oplakvame ot nedrujelubno nastroeni potrebiteli vse edno sme gorkite potyrpevshi ... ne! koito e mislil neshtata e vinoven i tova e fakt - potrebitelia shte napravi vsichko, kakvoto mu e pozvoleno. I ne stava vypros za moiata snimka - hich ne se chudia kakvo da pravia s neia, che da "spasiavam polojenieto" - shte si ostane kakto si e. Tia prosto beshe povod da si sledia glasovete i da zabeleja kakvo stava - vyprosyt mi beshe principen.

Публикацията е редактирана (07-01-04 23:42)

Автор: GuruMMX   
Дата:   08-01-04 00:06

mojto dete,

ako njakoga njakude polzvash credit card i njakoga njakude ti svie malko kinti e togava shte te pitam dali e redno da polzvash takava he he )

za jalost dokato ima zli genii shte ima i kofti momenti.
tova ne znachi che jivota trjabva da spira.

chovek se uchi dokato e jiv...

edno primerche...

v edna normalna durjava ima dadeni pravila...
obache v tazi durjava idvat BG turisti i reshavat da poostanat.
razuchavat sistemata na gorkichkata durjava i zapochvat da cherpjat ot neuredicite v sistemata.
taka jivejat 5 godinki.
durjavicata v tova vreme si poizmenja malko zakonodatelstvoto poradi steklite se obstojatelstva
i sled neizvestno vreme vuprosnite poostanali turistcheta bivat tiknati na toplo.

izvoda..

mnogo znaeshtite gospoda ne ostavat skriti...

durjavicata oshte si ja ima i si jivejat spokojno i mirno..
dori prosperirat.

mdaaa

taka che... vsjako delo si e pone malko opasno :)

i na men mi poiztriha njakoja druga snimka ma az ne reva.. nali.. - goljama rabota..
osven tova az ne samo che ne plakah ami maj maj purvi uvedomih za problema za razlika ot mnogoto useri zabeljazali problema traejki si.. shtoto se okaza che njakoj gospoda sa zabeljazali tova onova.. nali taka :)

ajde sus zdrave. [beer]

Дата:   08-01-04 07:24

Elina, НЯМА 100% защитен сайт. Това е интернет, не швейцарска банка. И би трябвало да го знаеш, за да не изглежда, че работиш в тази област "по случайност".

Дата:   08-01-04 11:33

Koi kyde raboti i po kakvi prichini preceniavat tia, koito mu plashtat :) ne e tema na razgovor tuk. Misylta mi beshe, che sled sluchiloto se ne vijdam niakakyv yaven stremej na organizatorite da rabotiat po vyprosa za zashtitata na site, a samo revane: "gorkite nie, kak ni precakaha site" i prizivi: "hora, bydete dobri". A ostanalite potrebiteli priglasiat: "obektiva da mu se schupi dano na toia"... Nali ni pitat (nas, potrebitelite) kakvo mislim za toia site - az iskah samo da kaja, che tova mislia: da se poraboti po zashtitata, zashtoto se provejdat seriozni konkursi s nagradi, sponsori etc.

Автор: Brummaker   
Дата:   08-01-04 11:43

Това за потребителите -да им се скапят....си е чиста проба майтап и лошо за този/тези/,които не са го разбрали ;)

Дата:   08-01-04 12:43

Shtom smiatash, che e ok dokato vyrluvat hakeri da go udriame na maitap :)

Автор: boni   
Дата:   08-01-04 13:35

Elina,nie vzehme merki sled sluchaia.
Prava si che triabva da se vnimava,no ne vinagi e vazmojno da se predvidi vsichko.
Imai predvid che vseki ot nas si raboti neshto drugo i saita go pravim v svobodnoto si vreme.
Pozdravi,
Boni

Автор: Jin   
Дата:   08-01-04 13:39

Според мен се работи по въпроса. Чух, че организаторите вече са намерили пробойната.

Или ти имаш друго виждане за начина, по който лицето "хакер" е получило достъп и смяташ, че още може да се възползва от него?

Автор: Photo   
Дата:   08-01-04 14:30

Elina написа:
"...Misylta mi beshe, che sled sluchiloto se ne vijdam niakakyv yaven stremej na organizatorite da rabotiat po vyprosa za zashtitata na site..."

Нали не мислиш, че Сас ще напише във форума сложил съм такава и такава защита:)
Няма смисъл да се улесняват толкова "доброжелателите". [smilie3]

Автор: Alice   
Дата:   08-01-04 16:00

Елина, мила, това което предлагаш е да се затвори този сайт, като не достатъчно добре защитен, или грешно съм те разбрала?

Дата:   08-01-04 18:40

Ne moga da razbera zashto vseki tyrsi niakakyv skrit smisyl v dumite mi. Niakakvi predlojenia, koito ne sa mi minavali prez uma (Alice, JORO), niakakvi opasenia za moite si snimki(sagittarius) ili misli, che Sas shtial da napishe kak e zashtitil site (Photo). Nito imam niakakvo drugo vijdane po vyprosa kak bil hacknat site (JinMachine). Da ne govorim za izvodite, che sym popadnala sluchaino na rabotata si (sagittarius ) i ne razbiram ot maitap (Brummaker). Molia vi, chetete vnimatelno i go razbiraite bukvalno :). Osven tova temata e seriozna i niama nujda da se razvodniava s lichni napadki. Slava Bogu - koito triabva me e razbral: thanks boni - tova iskah da chuia - nadiavam se da sa vzeti merki i v sledvashtite konkursi da niama zagubvane na glasove i pojelavam da niama zanapred takiva "dobrojelateli".
Za sebe si shte schitam, che tekushtiat konkurs e 80% validen; zanapred niama da ima takyv problem sys site i vyprosyt za prikluchen: koito razbral - razbral :)

Автор: J0R0   
Дата:   08-01-04 19:01

Елина, да се проникне на чужд сървър е престъпление, както да се влезе в чужд офис или дом. Престъпността за съжаление не зависи само от нашите желания. Нея просто я има.
В някои държави повече, другаде по-малко.
Да се винят потърпевшите, че не са се пазили достатъчно добре е абсурдно, според моите схващания.
Все едно вината за съборените кули в Ню Йорк да я прехвърлим върху ЦРУ.
Как така, по твоята логика, вкарват десет хиляди човека в тия сгради, след като не могат да им осигурят живота?
Този въпрос звучи по-сериозно от това, как правим конкурс, след като не можем да си защитим сайта от хакване.

Цялата тая история ми напомня на една разказаан от Макаренко в "Педагогическа поема": Нямат мебели в някакво ТВУ и Макаренко вдига разбойниците, отиват в града и - бум в Обкома. Събират къде що намерят, товарят в каруците и се връщат на село.
И когато от Обкома идват да протестират, Макаренко им казва - вината е ваша, другари, щом не можете да си опазите имуществото, вие не го заслужавате. Вие сте престъпници, които не опазват имуществото на съветите и народа.
Нямаше да го запомня, сигурно, но навремето получих двойка по съответната дисциплина, защото не вярвах, че Макаренко е педагогът на 21 век.

Щом за теб конкурсът е валиден 80%, то ако спечелиш награда, ще ти дадем 80% от нея.
А на изложбата която предстои ще ограничим снимките до 80% от предвидената бройка.
[smilie25]

Автор: junior   
Дата:   08-01-04 19:14

Tiuuu taman se izlaga niakoi da mi pishe niakoia i druga hubava ocenkaaaa....
Az predlagam vseki koito e glasuval za snimki prez poslednite 2-3 dni da mina da glasuva pak i taka shte vazvarnem pone otchasti staroto polojenie

Дата:   08-01-04 20:01

"... i vyprosyt za prikluchen", JORO :)
V interes na istinata temata na konkursa me vdyhnovi, setih se za pesen i 2 meseca chakah da zavali sniag, za da si napravia snimkata i uspiah doniakyde da izrazia ideiata si - za men tova e vajnoto - ne me e privliakla nagrada. Vij izlojbata e cenen shans, no sled tvoite "zakani" niamam jelanie, zatova shte svalia snimkite si. Jalko, che po takyv nachin "pooshtriavash" chovek da si kaje mnenieto za site, izglejda ne tyrpish zaslujena kritika ...

Публикацията е редактирана (08-01-04 22:07)

Дата:   08-01-04 20:05

Elina, извинявай ако съм бил груб! Подразних се от това, че критикуваш хората направили много и за теб, и за нас и за фотографията изобщо.
Нямам никакво отношение към това как си попаднала на работата си. Опит за игра на думи с твоето изказване.

Автор: n_antonov   
Дата:   08-01-04 23:04

Не се сдържах да се намеся като администратор на този сървър.

Elina, струва ми се, че sas достатъчно коретно и своевременно обясни какво е станало, без увъртания. Идеален софтуер няма, още повече когато се разработва в свободното време. Някакъв се правил на "хакер", голям праз, накривил ни кепето[smilie3]

Нима очакваш да занимаваме посещаващите този сайт със системните логове, които ясно показват как някакъв льльо с IP адрес xxx.xxx.xxx.xxx и с няколко регистрации тук прекарва цяла нощ, без да мигне, горкият не спи, само и само да намери прословутата слабост в PHP и да нанесе своя съкрушаващ удар.

Впрочем, според последните поправки в Закона за компютърните престъпления, той може да отнесе 2000 лв. глоба или затвор от 1 година. Така че правил каквото правил, оттук нататък да внимава...

Дата:   08-01-04 23:06

Другари!

Разрешете аз да се изкажа!

Абе нали не мислите, че ще обяснявам на всеослушание как точно работи сайта и по какъв начин съм го защитил?

Виждам, че искате да се действа, тогава ще се действа. Ще има назидани!

Следващите дни обиколете сайта. Ще се появи нов знак. Картинка обозначаваща постинките на провинили се.

Нека да има жертви и зрелища и да викаме ура!

Автор: boni   
Дата:   08-01-04 23:17

Elina,права си в голяма част от разсъжденията си и не виждам ,а и ми е много странно защо изобщо някой спори с теб.
Искрено те каня,да продължиш участието в конкурса.Не си струва да го прекъсваш заради приказките на когото и да било!

Поздрави,
Бони

първа  назад  1     всички  напред  последна