Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос относно светломер Ленинград 4
Автор: neuromancer   
Дата:   21-08-06 13:06

Здравейте, имам един Ленинград 4 и исках да проверя дали мери вярно. Обаче има проблем - той има 2 обхвата и ако меря на единия показва 9, на другия 7. Кое е истината? Ако сверя с СЛР-а ми, истината е 9, но ако нямам с какво да сверявам как да позная кое е вярно?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос относно светломер Ленинград 4
Автор: neddrag   
Дата:   21-08-06 13:10

Имай в предвид, че ако е селенов, клетката старее. Няй-добре го свери с друг светломер, по-добър от този.

Автор: ahab   
Дата:   21-08-06 13:33

Има винт за корекция. Може да го регулираш с него, но барай леко.

Ето ти ПДФ с ръководство:
http://www.rangefinderforum.com/forums/attachment.php?s=a928dd776f1ee113e5e5339d3259d46b&attachmentid=6120&d=1114968271

Ако не се отваря ето в този форум е:
http://www.rangefinderforum.com/forums/showthread.php?t=6190

Автор: neuromancer   
Дата:   21-08-06 13:35

Мерси Ахаб. Въпроса е как да си избера едно от двете показания?

Автор: 5kan   
Дата:   21-08-06 13:38

показанията са в краищата на двата обхвата - нормално е да има разлика при селеновите елементи, особено като поостареят
един CdS не струва кой знае колко , а и е доста по-точен (при добра настройка, разбира се )и обикновено се "ремонтира" със смяна на батерията [smile]

Автор: kaff   
Дата:   21-08-06 13:40

Единия обхват все пак е за тъмно/по слабо осветление/ а другия за по светло нормално при по светло да мериш на обхвата с по голямите стойности мисля че до към 17-18 бяха а за вечер ползвай другия.[beer]

Автор: youn   
Дата:   21-08-06 14:39

И аз имам такъв и като го сравнявам, последната трета на скалата изостава. Като го насоча към ярко слънце не достига края на скалата и няма какъв по ярък източник да намеря за да го запълни до края :) Затова мисля че 9 на скалата за по-ярка осветеност е вярната стойност, а 7 показва сигурно на свалена маска защото стрелката не успява да отиде до края - 8 поради отслабнал селленов елемент.

първа  назад  1     всички  напред  последна