Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sony DSC-H2 vs Panasonic Lumix DMC-FZ7
Автор: todorov   
Дата:   15-08-06 00:01

Един мой приятел се е зачудил между тези двата. Като им чете характеристиките човек - почти са идентични.
Лично не мога да му препоръчам, защото точно с тези модели не съм снимал.
Ако някой има опит с апаратчетата, ще се радвам да си пише мнението...
[beer] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Sony DSC-H2 vs Panasonic Lumix DMC-FZ7
Автор: serjy   
Дата:   15-08-06 01:20

Аз снимам със сонито и съм много доволен. Апарата е бърз, всички функции се извършват бързо, с точен и прецизен автофокус, чесно казано не съм го хващал да греши даже и на доста тъмно, менюто е леко и интуитивно, по апарата са разположени доста умно много помощни бутони. Единствената ми забележка е към дисплея, не е достатъяно качеството му и на някой снимки не се разбира какъв е нюанса докато не се свалят на компютъра, това пречи за точната настройка на баланса на бялото. Икономичен е, с едни батерии правя над 600 снимки без светкавица. За панасоника не мога да кажа нищо.

Автор: IDD   
Дата:   15-08-06 06:23

Тук правят сравнение между двата
http://www.videozona.ru/photo_tests/Ind/index.asp

Автор: PiToMeN   
Дата:   15-08-06 09:20

serjy, като не можеш да лажеш нищо за другия, що праиш излишна реклама :)

Дата:   15-08-06 11:20

PiToMeN, заках защото съм много доволен[smilie3] Снимал съм с FZ5 е голяма пръчка е [smilie18] язък му за обектива, който е единственото добро в тоя апарат.

Автор: insefc   
Дата:   15-08-06 12:14

Те ФЗ5 и ФЗ7 са долу горе едни и същи[smilie21]
serjy
Аз снимам с Фз5 и воубще не е пръчка!!! Явно не си снимал както трябва !!![smilie21]
Единствения проблем е шума[smilie9] Аз снимам до 200аса и то в редки случаи [smilie24]

Автор: avo   
Дата:   15-08-06 12:34

serjy, какво ще рече голяма пръчка? Да снимаш с нешо класи отгоре, разбирам, ама и двата за два компромисни леко-боклучави апаратчета, с претенции за възможности уж, а всъщност без особени. какво според теб толкова отличава панасоника от сонито, че ад е по-пръчка от него? Не питам тенденциозно, нишо че снимам с панасоник, просто беше 200 лв по-евтин като го купувах, друга причина нямаше[smilie24]

Дата:   15-08-06 13:07

avo , абсолютно си прав! Апаратите са посредствени като качество, то е ясно че са любителски, но с разширени функционални възможностти. Точно това казвам, че намам впечателние от ФЗ7 но всъщност са идентични с петицата. Големия плюс за мен е ергономията. Функциите на сонито се сменят бързо и без нужда да гледам в дисплея. Автофокуса за мен е много добър, както казах не греши, за разлика от панасоника който има сериозни проблеми с автофокуса, става въпрос за автофокус без използване на помощната лампа. Със сонито просто не пропускам интересен кадър, докато с панасоника ги пропусках повечето. Голям плюс, за мен е, обикновенните батерии. Панасоника прави доста по-малко снимки с едно зареждане. Светкавицата му е много слаба за такъв клас апарат. И като заключение шума ме дразни много повече от хроматичните аберации. Това е!

Дата:   15-08-06 13:59

Че шуми, шуми панасоника, и то ужасно.
Автофокуса му е без никакви забележки, не си прав, аз снимам на режим, когато фокусира една малка зона в центъра на кадъра, не знам как се казва, трудности има само, ако искаш да фокусираш една тревичка примерно, на фон отзад далечен, но тогава просто трябва да позиционираш кадъра /по време на фокусирането само ест/ много добре и се получава съвсем добре, фокусира добре и на макро режим , който принципно е безсмислен, защото и на Aperture priority, както снимам най-често, си фокусира и предмет на 1-2 см от челната леща.
С едно зареждане на батерията, ако не си играеш много, прави мвжду 300 и 400 снимки, което според мен е съвсем достатъчно. А какви са батериите не виждам какво предимство е аз поне, ако имащ една резервна, цените им са сходни.
Ергономията на копчета и менюта е за мен 90% навик и всеки се изказва на принципа "обичам си моето"[beer]

Автор: hotsnail   
Дата:   15-08-06 14:06

Вижте и двата апарата споре дмен са чудесни и за целите да правим хубави снимки са идеални.

Е един ДСЛР има повече гъвкавост и може да прави снимки на неща и места дето с тия апарати трудно ще стане. Също така има и допълнителни артистични възможности. Но пък за сметка на това с ДСЛР се правят лощи снимки 10 пъти по-лесно и често.

А от това дето гледах няма особенна разлика в апаратите.

Най-добре разгледай двата в магазина и да виж кои ти пасва най-добре като ергономия.

(Вчера някой беще казал че носа му пречи да гледа във визьора на един Никон.)

Дата:   15-08-06 15:03

Анджек де, който е фотограф или се смисли за такъв да си купува Огледално-рефлексен, за всички останали по едно апаратче с несменяема оптика и размер, който им пасва на мирогледа, и оттам нататък пожелание всеки да отиде на интересни за снимане места, апаратът ако не си вадиш хляба с него е като обувките.

Дата:   15-08-06 15:05

Точно, апаратите са идентични и е въпрос на личен вкус, кой от двата ще избереш. Иди в Технополис, сонито го има изложено за свободни проби и го разкъцай на спокойствие. Ако можеш направи и същото с панасоника. Имай предвид, че двата апарата имат различен ергономичен подход, така да се каже, и е важно на спокойствие да се вникне във функционалността им за да избереш най-доброто за себе си. Понеже темата е такава, а и съм снимал и с двата, с леки уточнения, затова се изказвам в полза на сонито. Тук като че ли сони е забранена тема, не знам защо всички скачат срещу тях, а е добре преди да се заклеймява нещо човек поне да го е пипнал, а не само тестове от нета да гледа!
Аее със здраве и ползотворно снимане [beer] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна