Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 porednata krajba na tehnika
Автор: andrei   
Дата:   09-08-06 12:58

sajaliavam 4e vi zanimavam s problemite si pi4ove oba4e v sabota na 05.08. mi sviha tehnikata ot vka6ti.lipsva mi nikon F3 s obektivi-mf 50mm\1.4,mf35mm\2.8,tamron70-250\3.5-5.6.canon350d(digital rebel)s kitovia obektiv18-55iposlednia model svetlomer na seconik -558L/cine.sami se dose6tate 4e vsi4ko tova e mnogo skapo a i mi e stra6no neobhodimo.molia nako niakoi 4ue, vidiili nau4i ne6to po vaprosa neka mi se obadi direktno na GSM 0899 988440 Andrei

Отговори на това съобщение
 Re: porednata krajba na tehnika
Автор: Снежанка   
Дата:   09-08-06 13:00

https://photo-forum.net/joro/emoticons/1381.gif
/съвсем искрено/

Автор: zoomaniak   
Дата:   09-08-06 13:01

[smilie2]

Автор: Marillion   
Дата:   09-08-06 13:01

успех брат - дано ги намериш, че е адски гадно.... давай повече информация - град, квартал - може да се оглежда по заложни къщи. Най-вече там се пласира такава техника. Един ден видях 350 Д + китака в една заложна къща за 400 лв.

Автор: tan4o   
Дата:   09-08-06 13:02

напоследък зачестиха кражбите на техника...[smilie2]

Автор: carl_cox   
Дата:   09-08-06 13:05

напълно ти съчувствам - скоро и аз бях в твоето положение-макар и с не толкова скъпа техника...

искрено ти пожелавам по някакъв неведом път да си върнеш загубеното...

колкото до крадците - с удоволствие бих обесил един такъв с лента 36 кадъра[smilie9]

Автор: snooper   
Дата:   09-08-06 13:06

Мама им [smilie9] [smilie9] [smilie9]

Автор: tekumze   
Дата:   09-08-06 13:07

Не сме държава и тове е...[smilie23]

Автор: IDA   
Дата:   09-08-06 13:10

Моите съболезнования! Знам какво е, и мен ме крадоха! Посочи тук поне фабричните номера на апаратите, някои обективи също имат такива. И следи заложните къщи и клошарите, които често предлагат крадена техника по улиците!

Автор: ahab   
Дата:   09-08-06 13:15

И не само по улиците. Заложните къщи продават стоката си дори в Базара. Някой ден като ви свият нещо може да го намерите за продажба тук.

Няколко пъти писах мейл на администраторите да забранят определени потребители които явно продават техника с неясен произход (Stoian_77) - никакъв отговор.[smilie9]
Отворих им тема за крадената техника - никава реакция.[smilie9]

След като в самото фотографско общество има нехйство за проблема - защо трябва на друг да му пука [smilie8]

Автор: dashrendar   
Дата:   09-08-06 13:30

[smilie23] [smilie23]

Автор: den_den   
Дата:   09-08-06 13:40

Ахаб, това е трудно доказуемо. Предполагам имаш солидни аргументи, щото е вярно това --приказката за лудия и зелника [smilie9]

Автор: ssssnakeee   
Дата:   09-08-06 13:45

Тази техника не може ли да се застрахова?

Автор: loveforever   
Дата:   09-08-06 14:03

Ужасно е ! [smilie2]
Всеки път като чета подобна тема и побеснявам [smilie9]. Възмутителното е че тези случки зачестяват, че човек почти нищо не може да направи по въпроса нито за да се предпази, нито да разчита на ефективно мерки от органите по реда, ако недай боже бъде "ужилен".

Автор: ivosama   
Дата:   09-08-06 14:05

6te kaja tova: Takiva raboti 6te ima dokato vsi4ki nie kupuvame tehnika s neiasen proizhod. i tuk ne viziram samo foto tehnika, men sa mi krali kasetofon4e za kola primerno, 4isto novo, koeto nee mnogo skapo, no vse pak... i vsi4ki znaem, 4e takova "vtora raka" moje da se nameri na avtopazara na gorubliane naprimer. A vsi4ki sme sklonni da si zatvariame o4ite za takiva ne6ta, za da ni izlizat malko na dalaverka, 6tot niama suho v skapanata darjava, v koiato ako si zad kompiutar zna4i ne var6i6 rabota. Bil sam designer, predpe4atar i dokato ne stanah pe4atar nikoi ne mi dsava6e pari.... 6it

Автор: boni   
Дата:   09-08-06 14:14

Ahab, Stoian_77 аз лично го деактивирах, защото имаше още регистрации. Обаче ти имаш ли доказателства, че техниката която обявяват е крадена???
И какво искаш да направят администраторите в тоя случай, да наемат детектив и да го пуснат по следите ли?
Това че някой евентуално си обявява тук техника със съмнителен произход и показва снимки може да е единствено в помощ на засегнатите.
Аз лично отидох да проверя един такъв случай, разгледах една съмнителна техника и след това се обадих на форумец, на когото му бяха откраднати подобни неща.

Дата:   09-08-06 14:21

Не става въпрос за единичен случай. Въпроса е принципен:

*ВЪВ БАЗАРА ДА НЕ СЕ ДОПУСКАТ ЗАЛОЖНИ КЪЩИ И ПОДОЗРИТЕЛНИ ПРОДАВАЧИ*

Не се ли направи това принцип - кражбите се поощряват.
И не ми скачайте с нуждата от предварително доказване на някаква вина. При възникнало съмнение за крадена стока *ТРЯБВА* да докажеш, че стоката е твоя да се чака полиция. Дайте си сметка за колко време изчезват и се пласират апаратите.

Виждам, че си го спрял.. Опитвам да вмъкна едни линкове но не ми разрешава въпреки, че нямат 100 знака??

Публикацията е редактирана (09-08-06 14:23)

Автор: myrzel   
Дата:   09-08-06 14:24

ivosama, [smilie24]
пазарът се движи от търсенето, докато има клиенти за техника "на далавера", ще има и кражби, които да захранват "далаверата"; и на мен ми крадоха ЦДто от колата и имаше съвети да отида на Горубляне да си намеря за 20-30 лв същото; парадоксално, но съветите бяха от хора, на които също са им крали неща и те след това са си взели "на далавера"

Дата:   09-08-06 14:27

И понеже същия или други като него ще се появят пак достатъчно е да ги режете когато има съмнение. Няма нужда да сте детективи.

Подобна аналогия - в София Молл няма да видиш цигани които да събират храна по масите в закусвалните защото охраната не ги допуска вътре. И не ги допуска защото политиката на магазина е такава. В резултат - посетителите са спокойни и необезпокоявани.

Ако се погрижите да се разчисти Базара по подобен начин или да бутнеш едно бутонче - "уведоми за некоректна оферта" това ще е само от полза за посетителите и собствениците.

Дата:   09-08-06 14:36

Абе ясно е това, но си мисля, кое е по-полезно за ощетените - да си видят техниката в базара и да могат да реагират или да нямат този шанс...
Иначе за 100-те символа явно има някакъв бъг, ще го оправим.

Автор: pmartinov   
Дата:   09-08-06 15:03

Да Бони трябва в два отделни поста да пускам два отделни линка което е кофти... При сравнение...

/100-те символа/

Автор: djore   
Дата:   09-08-06 15:04

аз мойта техника неможах да я видя никаде... може да се въведе изискване за сериини номера в обявите или нещо подобно[shtrak] .

Успех, дано се намерят нещата.

Дата:   09-08-06 15:06

pmartinov прави го с "текст който препраща" или мини през редакция. Сас ще го оправи като се появи.

Автор: n1x0n   
Дата:   09-08-06 16:53

ahab, викам да го даваме малко по-умерено с линчуването...

достатъчно е да ги режете когато има съмнение

Какво значи съмнение?! Че Бони/Сас/Жоро преценил че нещата на някой са крадени? Или че на някой от вас му се вижда съмнителна обявата и е кликнал на бутона "Танковете да дойдат"?

Аре няма нужда да се повтаря историята, която се случва под снимките на куп хора : въпроси в стил "ама ти сигурен ли си че този кадър е твой?!" - без грам доказателства, само ей така, щото някой мозък се усъмнил!

Преди време си бях пуснал 10Д-то за продажба, и то на добра цена, 200-300 лева под другите оферти в базара. Ми напълни ми се пощата със лични бележки в стил "я си кажи от къде е краден", "какъв е точно произхода на тази камера", "ще кажеш ли серийния номер" и прочие глупости.

СЕРИЕН НОМЕР НЕ СЕ КАЗВА! Ако купувача е сериозен, видите се - нека си го провери. Ама така във форума да се обявява е пълна идиотия.

Автор: охо   
Дата:   09-08-06 17:04

Съболезнования.. и аз се разделих с моя апарат преди около месец. Пуснах в няколко форума обява за възнаграждения и др.. и въпреки, че зарядното е още в мен, а се обадих или написах е-mail до почти всички фирми, предлагащи кодак ако някой им потърси зарядно да ми звъннат, досега никакъв резултат... редовно търся с google из мрежата, но пак нищо.. все още тая искрица надежда, но май все по-сериозно се замислям за това какъв ще бъде следващия ми..

Успех в търсенето!

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна