Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Crop за размер 15/20 ?????
Автор: skitnik   
Дата:   04-08-06 20:49

В тази област не съм много вещ. Кажете ми как да оразмеря снимка така че след Кроп да получа точен размер на снимката 10/15 и 15/20 (смиките ще ги обработвам с рамки) Работя с Фотошоп 7... Благодаря ви предварително

Отговори на това съобщение
 Re: Crop за размер 15/20 ?????
Автор: yan   
Дата:   04-08-06 20:55

10.2 х 15.2 х 300дпи за това ли питаш?

Дата:   04-08-06 20:57

това не е ли за 10/15 ...знаеш ли за 15/20 какви са параметрите

Автор: asahi   
Дата:   04-08-06 21:02

Питай във фотото, където ще си копираш снимките. Често настройките за размера не са са еднакви за различните машини.

Дата:   04-08-06 21:09

Благодаря ти ,Аsahi,но сега ги обработвам и ми трябват спешно

Автор: flancer   
Дата:   04-08-06 21:14

точно 15,2 на 20,3см, има и машини които не са на 300дпи, но е важно отношението на страните все пак :)

Автор: loveforever   
Дата:   04-08-06 21:59

Не зная за какво точно питаш, но в инструмента за кроп на ФШ горе на лентовия ред когато е активен можеш да напишеш параметрите при които искаш да се кропне кадъра( по хоризонтала, по вевртикала и разделителната способност)И след това вече пропорцията е константна и само разтягаш инструмента до желаната част от кадъра, а останалото става автоматично.
Ако въпроса е насочен към това как точно копират машините - обикновено можеш да си избереш дали да бъде цял "кадър"(остават отстрани бели ивици, които може да се изрежат) или "цял формат"( автоматично реже излишъка от кадъра).
Лично аз за кадри с рамка ги правя така,че заедно с рамката да отговарят на желания формат и после ги поръчвам тип "цял кадър". Въпреки ,че са били нагласени по указания формат винаги има какво да се изрязва.

първа  назад  1     всички  напред  последна