Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Горещи пиксели
Автор: baytosho   
Дата:   17-07-06 16:57

Колко горещи пиксели имате на вашия апарат? Аз направих следния експеримент с моя канон 350д, и останах неприятно изненадан. Със затворена капачка на обектива снимах при ИСО 100 и скорост на затвора 1/100. После върху черния фон ясно се вижда един червен пиксел - явно горещ, които както после забелязах го има и на нормалните ми снимки снимани при подобни параметри. На ИСО 400 при 1/100 се забелязват 5 горещи пиксела и нещата остават такива до ИСО 1/1600 и експозиция 15 сек. Та се чудя нормално ли е това за канон 350д който е на половин година и има към 1200 снимки общо. Чудя се да го изпращам ли за ремонт или да карам така ако това е нормално количество горещи пиксели. Има ли някой да е правил подобен експеримент, моля да сподели...

Отговори на това съобщение
 Re: Горещи пиксели
Автор: vga   
Дата:   17-07-06 17:04

ти щом за половин година си направил 1200 кадъра значи просто не виждам какво ти дреме коко хот пиксели има канон-а ти. не го карай в сервиз-ти не го ползваш апарата така и така. [smilie18]

Автор: Стоев   
Дата:   17-07-06 17:32

половин година - 1200щрака [smilie24]

Много го пазиш[smilie7]

Автор: rolla   
Дата:   17-07-06 17:35

Нормално.Аз съм с Пентакс и при мене е подобна ситуацията.На 200исо нямам но нагоре вече стават много(сигурно на 1600 са около 20-30).Снимай само в RAW и после се махат автоматично.Мисля ,че броя на кадрите не влияе на горещите или мъртвите пиксели.Те са си там от както е произведена матрицата и не би трябвало да се увеличават.Така си мисля само де,ако някой е по запознат да каже.

Дата:   17-07-06 18:33

Е... я малко по сериозно де, все пак се чудя дали това е нормално, не искам да изпадам в параноя заради няколко пиксела пък и не знам кое е по-разумно - да го друсам по пощата до сервиза или просто да си щракам (с 2400 кадъра в година [smilie3]).

Автор: flipbeat   
Дата:   17-07-06 18:42

стига,бе...аз на моето 20д още в първия ден му навъртях 600....[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: vga   
Дата:   17-07-06 18:48

нормално е, не се притеснявай. [smilie24]

Дата:   17-07-06 18:54

Нещо не ми се снима напоследък...даже нямам нито една качена снимка от "ребела" в профила...
Все пак не му ли се занимава на някой да повтори експеримента и да даде резултат..

Автор: sandorio   
Дата:   02-08-06 23:22

Занесох си апарата (гаранционен) в ПАН сервиз. След като го "ремонтираха" забелязах наличието на Горещи пиксели почващи и от ИСО 50. Възможно ли е да са направили подмяна? Апаратът е на 5000 снимки....толкова ли е живота на едно CCD? .....или е от топлото време?

Моля дайте съвет (който е запознат).....

Автор: n1x0n   
Дата:   02-08-06 23:31

Абе вие сериозно ли?! [smilie8]

Автор: boni   
Дата:   02-08-06 23:33

Ами аз съм въждал нови ДСЛР-и, които на 800ИСО и 60сек експонация с изключено шумоподтискане си правят около 500-600 хот пиксела че и отгоре. [smilie18]
Няколко горещи пикесли не са повод за притеснение.

Автор: джъмбо   
Дата:   02-08-06 23:38

аз на моите си пържа иъйцъ[smilie8]

Автор: Cristinel   
Дата:   02-08-06 23:39

я ненам що е тва [smilie11]

Дата:   02-08-06 23:42

Добре, Бони, Махат ли се от себе си? ....или само се увеличават с времето?

Много интересно че се почвиха точно след сервиза.....[smilie11]

Автор: n1x0n   
Дата:   02-08-06 23:42

Ма те тия пиксели дето са горещи на 400ИСО, пък са леко претоплени на 100ИСО - как точно се казват?
И тия, дето са горещи на 50ИСО и те ли се казват горещи или са "умерено топли"?

Моля кажете ми, адски съм притеснен че са ми сменили кроп-матрицата с фулфреймова в сервиза.

Аре наздраве! метайте по 2-3 кебапчета на горещите пиксели и да почваме! [beer]

Дата:   02-08-06 23:44

На никсана му е скучно

Автор: boni   
Дата:   02-08-06 23:46

Няма повод за притеснение. Не се сещам да съм имал ДСЛР без хот пикесли.

Автор: джъмбо   
Дата:   02-08-06 23:47

че те даже фабрично си имат но ги маскират
е олитата имат опция за ремапване а останалите [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] нямат

Автор: Стоев   
Дата:   03-08-06 09:41

Джъмбо, инсталирай си софта от оли на сапунерката, ремапваш и после си слагаш пак никонският[ezik] [smilie5]

Автор: plamen_kd   
Дата:   03-08-06 12:30

Има си процент на допустими дефектни пиксели, който не е универсален, а всеки производител си го определя в зависмост от това колко качествена иска да му е стоката. Мисля, че случая с матриците за цифровите апарати е същия както с LCD матриците на мониторите- някои производители приемат, че матрицата става ако по нея има от 5-11 цъфнали пиксела в противен случай се бракува- поради тази причина и по-старите LCD-та бяха по-скъпи защото по-старата технология даваше такива дефекти над допустимото и имаше много брак който трябваше да се плати от някой- и от кой друг освен от клиента [smile] . Така че не се кахъри за някакви си 10-тина пиксела които я ги видиш я не [smile]

Публикацията е редактирана (03-08-06 12:31)

Автор: rolla   
Дата:   03-08-06 13:26

балиго...на 6млн. кво са 10-тина.И аз имам няколко дет' се виждат на 800 аса,а също така имам и няколко НЕхот пиксела ,когато снимам на 3200аса[smilie10] [smilie10] .

първа  назад  1     всички  напред  последна