Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кой от двата- Сони Алфа а100 или Канон 20д,
Автор: jiivs   
Дата:   22-07-06 18:55

Моля за мнения спрямо цени на обективи
качества на двата апарата и т.н.

Отговори на това съобщение
 Re: Кой от двата- Сони Алфа а100 или Канон 20д,
Автор: apollo   
Дата:   22-07-06 18:59

Малиии... те сега си е** мамата...!:-)))

Автор: pmartinov   
Дата:   22-07-06 19:12

D80

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

[smilie5] [smilie18]

Автор: Borislav   
Дата:   22-07-06 19:20

Е де.. Колко хора ще ти дадат мнение за Алфата? и как ще се сравни нещо което още не е излязло на пазара няма практически отзиви? Само по характеристики? за 20Д е ясно снимано е на него от над 2г и по над 10к кадъра и всякакви обективи са му слагали и тествали, ама за Алфата..

Дата:   22-07-06 19:33

3.5 степени стабилизация/12х/ е практически като на IS и VR обективите! Ако човек снима основно неподвижни обекти/природа, пейзаж, портрет.../направо забравя за статив!

При това не става въпрос за мързел а възможност за бърза и ефективна работа без загуба на време и нерви с каквито и да е обективи! Това няма как да се омаловажи и за мен е страховития +++ на Sony/а и не само това/...!!!

Автор: Стоев   
Дата:   22-07-06 19:44

D85 или 85D

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   22-07-06 19:45

85TDI...:-)))

Автор: dtl   
Дата:   22-07-06 20:23

jiivs - Boni го тестваше има и тема пусната потърси я.
Аз го подържах и пробвах, мога да кажа че сонито е по-леко [smilie5] дори и от 350Д(по грубите ми преценки де, или можеби по одобен за държане), само не ме кефи как щрака - като дървено [smilie2] канонското си е №1 [smilie5]
Бони ни паказа как работи стабилизацията(на матрицата) има голяма разлика сравнение с 20Д и обектив без ИС. сонито ще ти спести доста $$ за кононски обектив с ИС...
пресимства пред 20Д - 10мп., стабилизация на матрицата(изображението при ниски скорости), самопочистване на матрицата... затова се сещам.
Прочети темата на Бони, има и примерни снимки и т.н.
Обективи - байонет за Коника минолта - незнам каква е тяхната гама но предполагам, че имат поне 4-5 сносни който ще ти вършат страхотна работа до излизанито на нови цайски за сонито[smilie5] - накратко - ако цената му е до към 1800лв.(2000лв)+ обектив веднаго го взимам...

Автор: jiivs   
Дата:   22-07-06 21:09

Благадаря ви много за изчерпателната
информация,разбрах че до 10 дни апаратът
ще се появи в сони в цум,вярно си е ,че
трябва да се пипне и да се усети машинката.
като се обадих в сони ми казаха че ще има
доставка и на обективи.

Автор: gorbi   
Дата:   22-07-06 21:17

...ми ако искаш да си купиш КМ5д с козметични изменения и пълен с бъговете на първи нов модел, с по скъпи от професионалните канонски обективи, които няма да намериш никъде скоро, няма да знаеш къде и как ще се ремонтира и да се примириш че пазарът на обективи и аксесоари втора употреба за тия камери ще се развие най-малко след година, ако въобще се развие...... то да - избери си алфата.... все някой трябва да е първи.... [smilie3]

Автор: maldito   
Дата:   22-07-06 21:19

gorbi
[smilie24] [beer]

Автор: icf   
Дата:   22-07-06 21:22

Canon!! [ezik]

Дата:   22-07-06 21:33

Абе gorbi прав си... ама на някои не им дреме особено за метално тяло, 5 кадъра в секунда и т.н...

Виж яка стабилизация, прахочистачка, голям дисплеи с висока разделителна способност...

Пак и никой не е казал че човекът ще търси непременно скъпи автофокусни обективи/ще си вземе един, два/... може да е решил да щрака основно на M42 и с тая стабилизацийка нека му е гадно...

Виж за мен Canon рулира категорично заради астрофото възможностите си!!!:-)

Автор: samara   
Дата:   22-07-06 21:35

...а така, само алфа и прочее [smilie24] ...ние ше чакаме да паднат цените на белите обективи, поради намалено търсене [smilie3] ...[smilie5] [beer] [shtrak]

Дата:   22-07-06 21:45

А така и едно GITZO на гръб и си питайте ***...:-))))))

Автор: hotsnail   
Дата:   22-07-06 22:33

gorbi това за сервиза не е вярно щото има яснота за Сони сервиза, виж за Канон и Никон това не е така май. Чувам, че ако искаш да ти ремонтират Канона, не влизаш в пан сервиз.

Обективи не знам как заключи че няма, някъде четох че съществуващите Минолта обективи са 60% от бройката на Канон обективите.

За цената на новите обективи мисля също леко се изхвърляш, не мисля че сигма или тамрон за Сони ще поскъпнат. А Сони обективите ще поевтинеят с времето.

Ама си мисля че 20Д вади доста по-добри картинки особенно на високо ИСО от Сони-то. Също Сонито е подобно на КМ 5Д т.е. с много по-малко копчета от 20Д и няма да стане за по амбициозни хора.

Въобще мисля, че да се сравнява Голф с Ауди А6 не е смислено. Тия апарати са за различни хора - алфа начинаещи фотографи, 20Д опитни аматьори.

А ако толкоз някой иска да сравнява Сони с Канон за да дига пушилка нека изчака новия Канон [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   22-07-06 22:41

hotsnail много добре го каза!

Сега човекът да си прецени какво му трябва и да не се окаже че си е взел нещо само защото... виждаш ли е по профи, докато в същото време много по му е отговарял другия модел...

Автор: gorbi   
Дата:   22-07-06 22:59

....и каква е яснотата за сони сервиза, така и не разбрах - кой е сервиза и има ли ремонтирали апаратите си там..... аз питам вече за 10 път и все ми отговарят - има - ами хубаво има, нека напише поне един - занесох си апарата там и там, оправиха ми го за един ден и си го взех.... въпросът ми е сериозен.....

За Канон знаеш много добре че не пан сервиз е правилният севиз...
Да, км стъклата стават, но те и на ЕОС с преходници стават, че и още една камара евтини качествени стъкла..... А оригиналните за Сони са по скъпи от съответните на Канон.... факт... и при нулевия им пазар втора употреба....
И да, представи си, че ти писне от алфата и искаш да си продадеш комплекта с някое стъкло.... или ти трябват спешно пари... Канонските неща са си направо конвертируема валута сравнени с тая екзотика.... [smilie5]

..не е коректно наистина с 20Д да се бори алфата, тя си е в класа на 350Д... макар и там да гони по шум....

Пък за единственото неоспоримо предимство на алфата - стабилизацията... ами трябва да пипна и да сравня с някой канонска камера с обектив без стабилизация за да се уверя че не е само маркетингов трик.... [smilie7]

Публикацията е редактирана (22-07-06 23:01)

Дата:   22-07-06 23:14

за Сервиза ИДС ще бъдат май, ама преди някой да каже какво пише на гаранционната му карта, не знам. На Сони сайта - ИДС са Сони сервиза за старите ДСЛР-и от Минолта.

За обективите с някой неща съм съгласен, а за другите не мисля че трябва да се спори (напирмер че няма преходник за АФ обективи с който АФ-а да продължи да работи).

Пък и в крайна сметка задапаратното при хубав апарат независимо Канон, Сони, Никон и т.н. е от по-голямо значение за резултата [beer]

За стабилизацията наистина трябва да се види.

Дата:   22-07-06 23:21

Технологичният потенциал на Sony е огромен но все пак не смятам че ще нанесат истинският си удар с A100 а по скоро с наследника на КМ 7D. Canon и Nikon с основание трябва да ги е поне малко страх и ако не друго ще си размърдат задниците да предложат нещо по така...!!!

Дата:   22-07-06 23:30

apollo написа:

Canon и Nikon с основание трябва да ги е поне малко страх и ако не друго ще си размърдат задниците да предложат нещо по така...!!!
Да бе да - Никон 2д-алфа или Цанон 1Дс -алфа 2, за да не паднат под класата на сапунерките на Сони [smilie5] [ezik] [beer]

Дата:   22-07-06 23:31

Ко умешахте Отборите от А и Б група ве [ezik] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer]

Дата:   22-07-06 23:44

между другото найстина Сони обективите са по скъпи
70-200 f2.8
http://froogle.google.com/froogle?q=SAL-70200G&hl=en&btnG=Search

http://froogle.google.com/froogle?q=canon+70+200+2.8+l+is&hl=en&btnG=Search

100 f2.8
http://froogle.google.com/froogle?sourceid=navclient-ff&ie=UTF-8&rlz=1B2GGGL_enBG177&q=SAL-100M28&sa=N&tab=wf

http://froogle.google.com/froogle?q=canon+100+2.8&hl=en&btnG=Search

50 f1.4 - тука разликата е поносима
http://froogle.google.com/froogle?q=SAL-50f14&btnG=Search

http://froogle.google.com/froogle?q=canon+50+1.4&hl=en&btnG=Search

Дано Сони поевтинее, като реално излезе на пазара. Така .....[smilie5]

Автор: Otvorenia   
Дата:   23-07-06 14:19

gorbi каза:

"... Канонските неща са си направо конвертируема валута сравнени с тая екзотика.... [smilie24]
[smilie24] [smilie24]

Това е една от важните причини да съм с Канон, а и бях посъветван от един виден форумец Никонджия да остана на Канон. Иначе Никон по ми е на сърце.

Що се отнася до Сони трябва да мине доста време за да се докажат на пазара на ДСЛР, виж за видео камерите все още са си най добри като конструкция и изпълнение.

Публикацията е редактирана (23-07-06 14:23)

първа  назад  1     всички  напред  последна