Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Цветова гама и шум в PS2 - как ?
Автор: Джоконда   
Дата:   28-06-06 23:54

Привет. Чудя се има ли начин да копирам цветовата гама на следната снимка и да я направя шаблон, който да използвам. Шума също. Демек как да направя моя снимка да изглежда в същата цветова гама и с този шум? [smilie8] Вероятно е "филмов шум", но така и не намерих шум (едър, монохроматичен) който да ми хареса, винаги е ситен и разваля тотално изображението... Може би не правя нещо правилно...

Мерси предварително!

http://images.allmoviephoto.com/2006_Running_Scared/2006_running_scared_006.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Цветова гама и шум в PS2 - как ?
Автор: simbon4o   
Дата:   29-06-06 16:16

ми цветовата гама, май с match color... от images - adjust може да наподобява, ако имаш такава снимка отворена на която да дадеш да наподобява. А за шума, може да си правиш като в нов слой направиш силен монохроматичен шум и го блърнеш колкото искаш че да се получи желаната големина на зърното, после му даваш на слоя blend effect - overlay или подобен, който ти стои най-добре. Задават се от layer менюто като настройката по default е normal. Мисля че това е което може да свърши работа не мога да се сетя наизуст друго.

Автор: alcho   
Дата:   29-06-06 19:43

има един плъгин Grain surgery

Автор: wildkid   
Дата:   29-06-06 19:50

И аз мисля като Симбончо, а за шума има вариант и просто да сложиш шум с филтър и с fade да го настроиш както ти е кеф (само за ЦС2).

Автор: Джоконда   
Дата:   29-06-06 20:17

simbon4o Мерси, със шума мисля, че се оправих готино се получава. Обаче нещо цветовата гама много се разминава с match color... Лицето става червено, докато в оригиналната снимка, от която копирам гамата е доста бяло. Но вероятно това е направено при самото снимане...

А Grain surgery откъде да дръпна това нещо ?

[smilie8]

Публикацията е редактирана (29-06-06 20:18)

първа  назад  1     всички  напред  последна