Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 въпрос за хартиени копия
Автор: gorbi   
Дата:   26-06-06 11:39

В крайна сметка как показвате фотографиите си на близки и познати......

Единият начин е на монитора - хубаво, ама не можеш да си мъкнеш монитора, че и лаптопа навсякъде, а знаем че не е същото на хартиено копие.

Другият начин - албум с хатриени копия - тук идват и серия въпроси..... В какво да си съхранявам снимките по големи от 10х15...... В момента си ги държа в списания, в папки, в джобове и всяк`ви измишльотини..... Но не мога да си ги подредя така, нито мога да ги покажа както трябва..... Имам на стените няколко снимки с рамки, но не мога всичко да си окача по стената разбира се.......

В крайна сметка - говорим си тук кое как може да се разпечата, кое ще изглежда добре на 20х30, кое ще изглежда добре на А3, а на практика - копираме/печатаме само за изложби..../който участва де, много от познатите ми любители не им се занимава с изложби, че не виждат смисъл - но това си е друга тема/

И последен въпрос, който скоро си зададох - колко може да струва човек да си отпечата самостоятелен календар или каталог с най-хубавите си снимки - нещо луксозно, поне А4 размер, което може да подарява на опзнати и роднини, за да не се чудят защо вместо хубава кола си купуваме чанти със стъклария.....

та, некви идеи....? ...или топлата вода е открита вече, само трябва се обясни ..... [shtrak]

едит: оправих малко изядени букви.... [smilie3]

Публикацията е редактирана (26-06-06 11:43)

Отговори на това съобщение
 Re: въпрос за хартиени копия
Автор: svetalcho   
Дата:   26-06-06 11:42

и аз се сблъсквам с екзакли същия брублем[smile]

Автор: krp   
Дата:   26-06-06 11:43

ха хаааа...чанта=кола...ха хаааа...

Автор: tochnia   
Дата:   26-06-06 11:48

Не е смешно истина си е! Но обикновенно е достатъчно да покажеш няколко впечатляващи снимки на близките хора и те оценяват че си е заслужавало парите за техниката!

Автор: delchev   
Дата:   26-06-06 11:48

преди няколко месеца баща ми каза "айде сега да видим като похарчи толкоз пари какво толкова си снимал" - сега на всеки 2 седмици му пращам по няколко нови снимки да има за смяна на тия по стените - копия 20х30
иначе - за показване на снимки на познати, приятели и т.н. - събираме се вкъщи на бира и мезе и с проектора на стената... :-)
за съжаление просто излиза много скъпо да копираш всичко на хартия

Автор: navy   
Дата:   26-06-06 11:55

Горби, знаеш, че аз имам разрешение на въпроса [smilie7]

А най-добре става, ако определен брой снимки ги колажираш в книжка, формат 22х30, като на всяка страница се събират 4-8 фотографии с възможност за текстове, знаци, колажи върху тях. Така 20 страници като оптимална големина. Всичко това прави 100-на фотографии. После печат на 200-250 грама хром, после ламинат - мат или гланц, после книговез и ето ти албума [smilie7]

Така лично аз съм си направил няколко албума [smilie7]

Дата:   26-06-06 11:56

navy: ами ето го решението..... пак ше се мъкнем при тебе значи..... [beer] [beer]

Дата:   26-06-06 11:57

Не е скъпо бре...на лазерен А3-1.50лв..или на мастилен до 3-6лв А3, А4 макс 1.50-2лв, 10х15 е ясно от фотото;-)

Публикацията е редактирана (26-06-06 11:58)

Автор: eXile   
Дата:   26-06-06 11:58

navy, и кач пара излиза в такъв случай албума?

Автор: landstar   
Дата:   26-06-06 12:08

Обър въпрос, горби. И мене жена ми ме яде, че не разпечатвам, че да гледала и тъщата!
То аслъ сме станали като японците - като се върнем отнякъде, по снимките разбираме къде сме ходили.
Поздравления, че си открил и отговора!
Албум /нещо като годишното ти издание/ за близки и познати, с коментари! Хем не им досаждаш у вас, хем оставаш с чиста съвест, че си им показал снимките!
Стигнал съм до извода за един принтер - Phaser на Xerox - със сухите мастила, евтин и качествен печат - убиец, до А4 - таман за албум. Инак на компютъра остава за собствено удоволствие.
Пък за стъклата - остави ги да приказват, за цената на един лоугън /ако това е автомобил/, ще се натовариш с най-доброто!

Дата:   26-06-06 12:13

бе то за лоу гън (хм как звучи!!) аз имам вече.... [smilie3]

Дата:   26-06-06 12:16

landstar ,

я кажи цена за тоя А4 Xerox...
Има и на KONIKA - Magicolor 2400W А4 примерно с 2400х600 дпи??? Някой да има отзиви?

Автор: neuromancer   
Дата:   26-06-06 12:16

Аз ползвам ей такива неща:http://www.clearfile.com/online/format_37BL.htm
Има и такива:http://www.clearfile.com/online/PrestigePort.htm
Не знам някой сетил ли се е да внася в Бг

Дата:   26-06-06 12:20

neuromancer ...от втория линк кефят!!!

Дата:   26-06-06 12:23

Значи, Phaser 8500 - 960 - 1200 Euro без ДДС,

www.computer2000.bg

Иди на място, виж какви копия вади - фантастика! Такива цветове лазерния принтер технически не може да извади.

Дата:   26-06-06 12:29

Тоз много пара...виж някъде до 600ЛВ беше тоя дето ти споменах... ввв.идс.бг

Автор: neuromancer   
Дата:   26-06-06 12:56

krp, тия страници от първия линк се слагат в това от втория (или в папка или албум за по-непретенциозните)

Дата:   26-06-06 15:44

neuromancer

ааа тенкс:-)

Тук май няма много избор..освен нашарените албуми дето се продават..

Автор: грегари   
Дата:   26-06-06 18:32

krp,
искам да ти направя едно много интересно предложение.
става въпрос за нов (без никакви следи от употреба) ТЕРМОСУБЛИМАЦИОНЕН А4 принтер "ОЛИМПУС P 400" /Камедия/
7,7 мегапихелова матрица, 16,7 милиона цвята.
това е цифрова технология , която няма нищо общо с мастиларките и лазерните принтери. принтира се с РИБОН (който си върви заедно с хартията) и всеки лист минава 4 пъти (СМИК) както при офсета. всичкло това трае 90 секунди. независимо дали има само една запетайка на листа или 17 милиона цвята изпълват целия формат.
рибонът е за еднократна уптреба и е винаги наситен и брилянтен. тук няма запушени дюзи и засъхнали мастила. дори след година - включваш и получаваш брилянтно копие.
ето и сайтът му в бг.:
http://www.olympus.bg/consumer/201_P-440_Details.htm
тук пише p-440, но се различава от p-400 сединственно, че цикълът трае 75 секунди а не 90 сек.
ако представлява интерес за теб, пи6и ми или на тел 082/82 20 40.

Публикацията е редактирана (26-06-06 19:14)

Автор: icikonti   
Дата:   26-06-06 18:38

Копирам 30/40 см и като намеря къде да ги пратя/фотоизложба/ - ги изпращам.Няма смисъл да стоят у нас.[beer]

Автор: niavaah   
Дата:   26-06-06 18:42

GORBI
донес от таз ракия кат идваш насам ;)))

Автор: niavaah   
Дата:   26-06-06 18:43

аз пък моЙти ги държа Пу шкафУвити
и нги показвам [smilie19] щот съм снобарка некфа.. егоист..
пък и пари ся да давам за паспарту [ezik] или за албуми..не ми стигат химикалитИ и хартиитИ ;)

Автор: zoomaniak   
Дата:   26-06-06 18:47

принтират; копират; печатът ми ги само във формат 30х40 и 20х30...слагам си ги в едни от ония пласмасови куфарчета дето в тях художниците си носят хартията за рисуване и т н...

най-любимите ми снимки отиват на стената.....
определени малки копия разпечатвам за да подарявам или да показвам на строго определени хора....

ще облицоваме стените у нас в снимки....
снимка до снимка [smilie5] [smilie7]
и в банята и по тавана [smilie7]

Артъ нема умрееее [smilie7]

Лепя си принтове върху задрамки за художници с лепило за тапети.....[smilie5] [smilie7]

Разпечатвам снимки на ръчно изработена хартия и правя още магии[ezik]

Ама е още рано да показвам...пък и само мен сигурно ще ме кефи тва, което правя.....[beer]

Автор: wfw   
Дата:   26-06-06 18:52

gorbi написа:

> В крайна сметка как показвате фотографиите си на близки и
> познати......

аз си ги качвам на фтп-то вкъщи и си влизам като искам да покажа на някой нещо:)

Дата:   26-06-06 19:12

Аз пък водя жена ми и тя разправя на всички колко прекрасни снимки правя и какво точно съм снимал един път ...[smilie25]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна