Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 първите ви снимки
Автор: убавица   
Дата:   21-06-06 23:28

ха, добра вечер:)

аз продължавам с моите първи стъпки и много ми се иска да кажете нещичко за вашите такива... Тези дни, докато за хиляден път се опитвах да направя свестна снимка на 10-месечния ми син, се замислих колко ми е по-лесно да снимам статични обекти...мога да си нагласям апарата колкото пъти искам, докато постигна нешо, което да ми хареса, макар и съвсем по лаишки. Да не говорим, че още ходя с книжката към апарата и всеки път когато реша да снимам нещо, първо се гмурвам в техническата страна на нещата, а идейната и емоционалната ги позабравям. Хубавите снимки, и особено тези на сина ми, са случайни, не толкова продукт на добре овладяния апарат. Представям си, ако бях военен фоторепортер по горещите места на света, докато си наглася апарата в правилна експозиция и фокусирам, какъвто съм бързак в момента, сигурно ще ида зян...

та, моля ви, кажете, как е било при вас в началото...кога започнахте да правите "не-случайни" снимки? какви обекти сте снимали в началото? хайде, дайте малко кураж [smile] [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: първите ви снимки
Автор: Wildkid   
Дата:   21-06-06 23:30

С всички е така....и аз още снимам ужасно, ама.....мъча се, пък каквото стане! Първата ми "снимка" е на котката ми, в профила ми е!

Автор: C41   
Дата:   21-06-06 23:34

[beer]

Автор: Георги   
Дата:   21-06-06 23:36

[beer] [beer] [shtrak]

Автор: hostage   
Дата:   21-06-06 23:55

аз пък краднех в началото, че нямаше кой да прочете правилата [smilie5]
а иначе бях/съм като теб [beer]

Автор: gorbi   
Дата:   22-06-06 00:01

първите ми снимки са ужасни..... последните ми са по-малко ужасни [smilie5] разликата е 20-30 хиляди кадъра разлика.... Предполагам след още 200-300 хиляди кадъра ще станат още по-добри..... снимай, разглеждай снимки, чети. Снимай, разглеждай снимки, чети... Снимай... да вече го изброих това .. успех.... [smilie3]

Автор: loveforever   
Дата:   22-06-06 00:10

За първата снимка - не знам коя точно е ,но е било доста отдавна. Дълги години просто си щраках за спомен (лентово тогава) и после снимките който не изглеждаха като ужасяващи опити ги подреждах в албуми. След доста такива години преди 3 години се сдобих с първия ми дигитален апарат -0,8 МРх, няма зум, но полека лека установих, че с него и компютър се получават доста по-добри неща сравнени с резултатите ми с лента и то не за друго, а просто защото своевременно можех да ги видя на компютъра и евентуално да направя корекции. Така с времето апетита към фотографията се засили и година по късно вече бях с многофункционална сапунерка от най-висок клас. Вече първата снимка с нея я помня, но то беше просто щракване в режим пълно ауто. И от тогава доста вода изтече, вече изучавам и снимането и с ДСЛР и все повече ми харесва и ме увлича и незнам до къде може да се стигне, но още много път има напреде.
Колкото до правенето на сполучливи снимки за мен това е въпрос на усет. Да можеш да запечатиш мига и онова, което те е развълнувало, така че и другите да го усетят. То просто идва отвътре. Е трябват си и технически познания и опит, но за това има книжки и трябва да се снима и експериментира, докато нещата започнат да стават сами.
Ами това е от мен,че май доста се разписах [smile]

Автор: Стоев   
Дата:   22-06-06 00:10

(гали си патката и мисли)

Автор: pmartinov   
Дата:   22-06-06 00:14

(браво ве Стоев пред хората не те ли е срам )

Дата:   22-06-06 00:19

Мартинов, Патката е Публична Личност, а ти четеш Форума през пръсти, за разлика от чуждите сайтове[ezik][smilie5] [beer]

Автор: pmartinov   
Дата:   22-06-06 00:21

[ezik] [smilie18] [smilie5] [ezik]

Дата:   22-06-06 00:24

(цитат)

Re: Фото-посрещане на Джулай - организацията
Автор: Стоев
Дата: 21-06-06 12:46

(офтопик)

designWERK написа:

> к'во съ цъклите ве.
>
> Стоев се за патката говори... някой да я е виждал?
>
> а?Като погледнеш общата Форумска снимка отдолу, не е трудно да забележиш, че Патката е Публична Личност и се намира точно в Центъра м/у редови спамер и Админ, а цялото Форум се е подредило около ПаткатЪ[smilie5]

ПаткатЪ - Символ на Обединението и Носител на Мир и ЛюбоФ[smilie24]
http://www.ezeroto.com/4images/data/media/13/IMG_23287.jpg

Автор: former   
Дата:   22-06-06 00:31

Темата е важна, аз също си мислех за нещо такова. Дали напредваме, участвайки в този форум (нямам предвид майсторите, а нас другите, дилетантите). Учим ли се на нещо, колкото и малко да е?

Автор: asahi   
Дата:   22-06-06 00:42

Който иска ще се научи. За останалите не важи.

Убавицата, чете ли е-бука?

Автор: darksorrow   
Дата:   22-06-06 00:48

добре, де, наистина, безумно е да четеш книжка, като си излязла да снимаш...

не знам с какво си, но ако приемем, че цената му е под 2/3000лв, можеш да научиш всичко там с четене две вечери преди сън...

за да снимаш добре, трябва отлично да познаваш техниката си.

оттам насетне е много гледане, доста четене и МНОГО снимане..

Дата:   22-06-06 00:52

и много патки, да добавя само...[smilie21]

Дата:   22-06-06 00:53

патките са задължителни за доброто настроение и цялостния фийлинг, тъй да се каже...

Автор: loveforever   
Дата:   22-06-06 00:56

Ей тази ми е една от първите със сапунерата
https://photo-forum.net/static/forum/2017-05/gniy5987.JPG
https://photo-forum.net/imgs_thumbs/160/o_1119167141_11.jpg

https://photo-forum.net/imgs/160/o_1119167141_11.jpg

Дата:   22-06-06 00:57

баси, покрай тоя форум ще взема да изроя някое 3-400ммово и да почна и аз, пази Боже...

Автор: nikolayradev   
Дата:   22-06-06 00:58

14 месеца след зарибяването[smilie5] все още снимките ми са по скоро случайни[smilie5]

пожелавам то много скоро да започнеш да правиш "не-случайни" снимки[smilie5]

снимай много,гледай много,
пооткрадни някоя идея[smilie5]

Автор: kradna   
Дата:   22-06-06 01:04

ubawice pochwai da kopirash snimki. Widish neshto deto ti xareswa da kajem neshto snimano w studio namirash si mesto kade da go izcenirash i pochwash da redish swetlinki, ala bala ako si s cifrowo aparat4e shtrakash na wolia dokato ne widish koe e nai dobre i tai. Gledai 4ujdite snimki i se pitai zashto ti xareswat i kade e bila swetlinata primerno ili kakwa e kompoziciata. E i 4etene triabwa :D.

Автор: naeg   
Дата:   22-06-06 11:55

Айде и аз да се пробвам да помогна нещо :)
Скоро си купих една книжка на National Geogaphic.От нея научавам доста нещица.
Поразгледай книгите които са в този линк по-долу и си избери коя ще ти е най-полезна.Аз лично си взех "Как се правят хубавите снимки" и съм много доволен от прочетеното до момента (засега само 40-50 странички съм минал :( )
http://www.egmontbulgaria.com/books/ng_pho.htm

Този пост не е реклама,само искам да помогна :)

Автор: убавица   
Дата:   22-06-06 15:00

благодаря на всички, които отделиха минутка да отговорят, изчетох всичко с интерес...има светлина в тунела [smile] [beer]

Публикацията е редактирана (22-06-06 15:00)

Автор: ecobo   
Дата:   22-06-06 15:42

Ееее, първите снимки....
Моите са от далечната 1986, когато бях в 6-ти клас, с ФЕД-а на баща ми. Мисля, че пазя някъде един кашон с негативи от онова славно време, когато компютри имаше само в НАСА.
Иначе, Горби ти е казал става...[shtrak]

Публикацията е редактирана (22-06-06 16:23)

Автор: Анчо   
Дата:   22-06-06 15:42

Преди 35 години !!!

първа  назад  1     всички  напред  последна