Автор: убавица
Дата: 21-06-06 23:28
ха, добра вечер:)
аз продължавам с моите първи стъпки и много ми се иска да кажете нещичко за вашите такива... Тези дни, докато за хиляден път се опитвах да направя свестна снимка на 10-месечния ми син, се замислих колко ми е по-лесно да снимам статични обекти...мога да си нагласям апарата колкото пъти искам, докато постигна нешо, което да ми хареса, макар и съвсем по лаишки. Да не говорим, че още ходя с книжката към апарата и всеки път когато реша да снимам нещо, първо се гмурвам в техническата страна на нещата, а идейната и емоционалната ги позабравям. Хубавите снимки, и особено тези на сина ми, са случайни, не толкова продукт на добре овладяния апарат. Представям си, ако бях военен фоторепортер по горещите места на света, докато си наглася апарата в правилна експозиция и фокусирам, какъвто съм бързак в момента, сигурно ще ида зян...
та, моля ви, кажете, как е било при вас в началото...кога започнахте да правите "не-случайни" снимки? какви обекти сте снимали в началото? хайде, дайте малко кураж ![[smile]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie1.gif)
|
|