Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 мнение за олимпус с-7000
Автор: roumen5   
Дата:   11-06-06 18:59

Моля някой ако познава Olympus c-7000 да каже дали този апарат е добър и може ли да се сравнява с Канон а620 или G3, а също и Сони 717

Отговори на това съобщение
 Re: мнение за олимпус с-7000
Автор: Георги   
Дата:   11-06-06 19:01

лично аз бих ги класирал

G3, 717, c7000

ама не съм пипал нито един от трите, така че не ме слушай :)

Дата:   12-06-06 00:02

при положение , че sony 717 нямя RAW ne e ли за предпочитане Олимпуса

Автор: apollo   
Дата:   12-06-06 10:25

Хм и аз не съм пипал а само с четене на мнения и характеристики не бива да давам съвети... ама хайде...:-)

Ако сам на твое място бих избрал F717 заради външния вид/кефи ме/ и възможността да правя IR снимки. Обаче като качество на снимките G серията е много добра/в случая по добра/. Oly-то малко ми се губи в това сравнение но пак е най малък по размери.

Автор: andio   
Дата:   12-06-06 15:36

http://www.olympus.bg/consumer/29_C-70_ZOOM.htm - този олимпус ли имаш впредвид, защото той се води ц-7000 в САЩ, за друго ц-7000 не се сещам. Ако е той, не е лошо апаратчето, аз имам ц-5500, което е май май е същото като функции, че и на външен вид малко прилича. Основната разлика, като че ли е това че ц-7000 е 7.1 МП, а моя е 5.1.
За сравнвние със другите не мога да говоря, защото не съм снимал с тях. Иначе от моя съм доволен, добри снимки прави, има си всякакви ръчни настройки и т.н. Ако искаш дай някакъв мейл да ти пратя снимки правени с него:)

Автор: moiamilost   
Дата:   12-06-06 15:46

Много добър апарат, имам такъв. Има два, според мен, основни недостатъка - бързо яде батериите и бавно записва в картата направените кадри. Но ако успееш да си го вземеш на цена от около $240, например от тук , определено си е чудесна сделка. Източникът между другото е проверен именно с покупка на този апарат. Според мен напълно съответства по възможности на А620. За 717 на Сони не мога да дам мнение. Успех!

Дата:   12-06-06 16:00

Да ,за същото апаратче става дума. Мисля ако се спра на него да го взема за по-малко от 240$. Мисля, че гледайки превютата за разлика от 5500 и 620-ката има и РАУ. Интересно ми е как е с ръчните настройки и качеството на снимките?

Автор: moiamilost   
Дата:   12-06-06 16:18

Ако въпросът е към мен - отговарям: превъзходно качество. Прави изключително детайлни JPEG-и, средно по около 4.5МВ. Има и RAW, но откровено казано не съм го използвал много. Имай предвид, че много зависи от конвертора, даже основно зависи от конвертора. С други думи поразгледай ревютата и вземай смело - за тези пари си е подарък от всякъде. Много ми е интересно защо това бижу не намери никаква изява в магазините на нашите дистрибутори.

Дата:   12-06-06 17:19

отговор и от мен[smile],
снимките определено са добри, за сравнение с евтините олимпус-и от сорта на ц-370 и разните от фе-1хх серията изобщо не може да става въпрос. С ръчните настройки се работи лесно, не че ги пипам много, защото не разбирам кой знае колко, но понякога си правя разни експерименти[smilie3], светкавицата също е добра. Липсва стабилизация и понякога при повечко зуум се замазва леко образа, но предполагам, че е нормално. За батериите мога да кажа че държат доста, аз имам два комплекта - едните 1800 а другите 2300мАч и нямам проблеми, предполагам че ц-7000 няма да ги хаби по-бързо.
Надявам се съм бил полезен, ако има нещо друго - питай.

П.П. - а ако не е тайна от къде смяташ да си го вземеш[smilie25]

Публикацията е редактирана (12-06-06 17:36)

Дата:   12-06-06 17:41

Не е тайна,разбира се. От ebay мисля да си пазарувам. Гледам - гледам. До сега с дигитално фото не съм се занимавал, преди снимах много с лентови SLR, но сега се чудя нещо по- евтинко да си взема, с което да стават хубави снимки, та се чудя Canon G ли да е старото Сони 717 или някое от тези Оли-та все са едни пари почти , само дето първите две са секънд хенд , а Олимпусчето е ново

Дата:   12-06-06 18:19

а защо не погледнеш и по-новите модели на олимпус от СП серията, не са много по-скъпи, а определено си заслужават според мен[smile]
успех

Дата:   12-06-06 19:34

Може ли да ми предложиш по-конкретно някои от тези модели

Дата:   12-06-06 20:11

според мен най-много си заслужава СП-500, иначе останалите не съм ги виждал на живо, доста по-компактнен е от колкото изглежда на снимка, поне на мен така ми се стори като го видях за първи път. Един познат има такъв и е много доволен.[smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна