Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon - цена?
Автор: jahh   
Дата:   18-05-06 22:39

От скоро се занимавам с щракане та исках да попитам кви кинти са Canon 350D и Canon 30D

мерси!

Отговори на това съобщение
 Re: Canon - цена?
Автор: IChertov   
Дата:   18-05-06 22:52

http://bizrate.com
В бг е по-скъпо доста.. в Технополис е 1500 лв 350Д-то

Автор: ecobo   
Дата:   18-05-06 23:01

Абе я остави тоя 350Д (30Д е друга бира), ако искаш нещо евтинко, дай да ти дам един 300Д (с екстри), та да ме споменаваш с добро...
Сериозно говоря - 300Д има невероятен сензор. Ако ти трябва качество де... Иначе, за "какво да е" и 350-тката става...

Автор: Mr.JB   
Дата:   18-05-06 23:21

ecobo, не си прав човече :)

350-ката си е доста по-добрия вариант в сравнение с 300д-то. за 30д не коментирам, защото без да съм го пипнал не обичам да давам мнение.

за начинаещ фотограф, наистина 300д ще му допадне, а и може да се намери на добра цена. То и аз продавам един такъв - не защото не ми харесва, напротив но сега съм с 350д.

Дата:   19-05-06 01:00

И как го държиш това 350 - то става само за женска ръка...
Аз съм снимал с доста тела, затова се изказвам "компетентно".[smilie25] С 350 не съм снимал, само съм го пробвал - е не ми харесва. И ергономиката, и картинката... 20Д - същата работа. Едни пластмасови тонове правят... 300Д има има по-добър, по-натурален цвят и определено много по-нисък шум до 400исо.

Автор: Mr.JB   
Дата:   19-05-06 01:48

"И как го държиш това 350 - то става само за женска ръка..."
[smile] това ме подсеща за една статия която наскоро четох където тестваха няколко марки коли. и там така - японската по всичко я хвалеха и накрая за да има нещо отрицателно бяха написали, че ръчната спирачка не била на удобно място, като си вкл.климатика трябвало да се протегнеш малко повече... и т.н. [smile] та и ти същата работа - било за женска ръка :) да, факт е че е по-малък от 300д, но това е нещо много дребно, което не влияе по никакъв начин върху основната функция на апарата. за шума също може да се поспори.преди да го взема този апарат си направих труда да го тествам спрямо 300д на почти всички ISO-та(без 1600). До 400 аз лично не откривам разлика, която може да се коментирам - по-скоро такава няма. Виж на исо 800, 300д е по-зле.
За цветовете - в началото бях доста изненадан че снимките ми се разминават с това което прави 300д (по-светли, по-бледи като цветове...)оказа се че default настойките са някакви измислени и трябваше да си ги оправя. След това вече всичко си е еднакво. Не знам дали при теб не е било нещо такова.
Иначе матриците им като размер са почти еднакви, но процесора на 350д е доста по-бърз. пробвай с 300д да направиш в RAW 2-3 кадъра един след друг и виж колко време ще му трябва за да ти ги покаже.
да не говорим за времето при включване на апарата.

[smilie11] брей, като гледам колко съм изписал - все едно аз ги правя тия апарати :)

в крайна сметка, майката му е full frame(да сме живи и здрави да доживеем и този момент [smile] ), а на jahh мога да кажа че ако има достатъчно пари - 30д да взима, ако не - 300д ще му свърши идеална работа.[smilie24]

Автор: 2metraninja   
Дата:   19-05-06 09:47

Абе и мен не ме "кефи" 350Д - имах такъв и го продадох - наистина е като играчка - малък, пластмасов и с кръстачка за копчетата на гърба - като миниПлейстейшън или както там се казваха... Иначе за снимане, бързина ... чисто технически си е супер. Но според мен не си струва разликата от 500-600 лева м/у 300Д и 350Д.

Автор: chukov   
Дата:   19-05-06 10:06

Тук Ecobo е прав

ако ще се коментира 350D или 30D няма смисъл

Очевидно 30D е по-добрият вариант

Но ако може да се купи 300D с хубава оптика лично аз не бих изръсил повече пари за 350D Разликата е несъществена

То ако се налага да се снимат няколко кадъра в RAW последователно (колко пъти изобщо ще ти се наложи) и това ако става често значи си за по-голяма машина.

Абе в общи линии предимствата на 350Д пред отключен (хакнат) 300Д не си заслужават разликата в парите

Автор: artmika   
Дата:   19-05-06 10:12

ecobo, тва щото в момента си продаваш 300Д-то ли ?? хах [smilie18] [smilie18]

Дата:   19-05-06 10:16

Mr.JB, тестове се правят в РОУ при еднакви настройки на конвертора. Другото е ала-бала...
Това с настройките в апарата изобщо не ме интересува, аз снимам винаги само в РОУ, там си личи най-добре какво-що и се вади максимума от матрицата. А на мен максимума ми трябва, щото не снимам сватби и рождени дни...[smilie6]
Аз продължавам да твърдя, че на ИСО100 и 200 (най-използваните) 300Д е мнооого по-добре от 350/20Д. Разликата е особено видима като интерполираш файла до 50х70@225дпи.
А за ФФ не знаеш просто колко си прав [smilie5]

Дата:   19-05-06 10:18

че кво ти пречи да си снимаш в RAW по сватби и РД ? [smilie10]

Дата:   19-05-06 10:19

ЕЕЕ то пък ебати лукса

Сватба в RAW

То там едни полутонове, едни разработки едно чудо

айде стига сега

Дата:   19-05-06 10:21

аха...значи като било сватба, дай да го караме през къра....
маай джипег смолл и тва е...9х13
смех

Дата:   19-05-06 10:23

Айде бе artmika

значи всичко ще не е RAW е през къра
Я стига с тия превземки

Как ли са се женили без тоя RAW акълът ми не го побира

Дата:   19-05-06 10:26

ти пък къде се отнесе [smilie18]
Ми що не си снимаш на Смена-8 ??
айде стига, че става смешно...наистина

Дата:   19-05-06 10:30

Айде и ние да сме снимали сватби, а?

Искаш да кжеш, че JPG-а на 300D-то ми, направен с добър обектив не става за сватбена снимка [smilie19]

Айде да пообиколим и да видим колко фотографи снимат сватби в RAW? [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   19-05-06 10:31

Я не се карайте![smilie9]

Всички знаят, че 300Д е по-добрия избор.[smilie25]

Между другото, ако сега трябва да избирам между 20Д и 10Д бих взел 10Д, отново заради качествата на сензора...

ПП: Хваля 300Д не защото продавам такъв (боли ме патката за него -не е мой).

Дата:   19-05-06 10:32

И ако малкото в профила ти е твоето дете, почвай да го снимаш в RAW, че си изгорил на майака му блузата и постелката. Пощракай малко да напреднеш и тогава пускай компетентни коментари. [smilie3]

Автор: none   
Дата:   19-05-06 10:34

аз лично работя с 300d страхотен апарат :)[shtrak] [shtrak] [shtrak] [thankyou] [thankyou] ecobo za kolko prodavash tvoq ?

Дата:   19-05-06 10:38

950 уева с китовия обектив, още една батерия и тиристорна светкавица Мец 20ВС6 [smilie24]

Ама не е мой. Беше мой преди около година...[smilie5]

Автор: ALBIREO   
Дата:   19-05-06 11:09

След седмица ще снимам сватба - в RAW [ezik] [smilie19]
Винаги снимам в RAW!
Винаги, винаги, винаги!

Дата:   19-05-06 11:51

А също не робувам на RAW, но пък като чета хората във форумите за сватби кво пишат - никой не си позволява да снима професионално сватба на нещо различно от RAW. Говоря за добре платени фотографи на сватби в щатите нали... Който иска да си върши супер работата предполагам, че и тук ще снима така. За всекидневно снимане или не толкова важни неща и аз снимам на джпеци. А сватбата е важно нещо - поне за тези, които се женят[smilie25] .

Дата:   19-05-06 11:55

я само си представи, че в процеса на "ежедневната" си работа, както си снимаш на джипеци, ти излезне кадър, който нямаш шанс да повториш ??
тогава ти идва сам да си го сложиш, щото не си снимал в raw.
ае [ezik]

Дата:   19-05-06 12:02

А я си представи че в процеса на ежедневното снимане или или еженощното проявяване покрай теб профучи куфар с долари, но ти не можеш да го хванеш, защото ръцете са ти заети със снимане? Няма ли да съжалиш че въобще си снимал като знаеш че друг път в живота ти няма да ти се случи?[ezik]

Дата:   19-05-06 12:03

представяш си глупости [smilie21]

първа  назад  1     всички  напред  последна