Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 CF или Microdrive
Автор: Focus   
Дата:   24-05-06 12:02

Моля, споделете какви са недостатъците и преимуществата на едното и другото - скорост на достъп, цена на GB, надеждност, устойчивост на удари, консумация и т.н. Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: CF или Microdrive
Автор: CYPER   
Дата:   24-05-06 18:15

Microdrive са със супер тънки цени, поне в чужбина, ама въобще не са устойчиви.

Автор: ecobo   
Дата:   24-05-06 18:25

Microdrive са супер бавни [smilie25]

Автор: CYPER   
Дата:   24-05-06 18:25

10МБ/с не е чак толкова бавно [smilie21]

Автор: Otvorenia   
Дата:   24-05-06 19:29

Аз съм с 4ГБ Hitachi Microdrive. Бавен е при включване на апарата иначе модерните апарати имат голям буфер и след това се записват снимките и реално не можеме да усетим скороста на запис. Хитачи купиха технологията от АйБиЕм и микродрайвовете са им ОК, а и Харддисковете в момента са най добри на Хитачи в сравнение с Сиигейт и Макстор.
Ако си вземеш микродрайв не трябва да го вадиш от апарата, а преточваш през кабела, защото ако изпуснеш драйва се прецаква. Аз моя го държа вътре и вече повече от 2 години нямам проблеми. Когато го вадя съм осторожен.
Имам и Лексар 1гб 80х.
При драйвовете имаш повече ГБ за по малко пари в сравнение с CF. Ako имаш пари си вземи CF

Публикацията е редактирана (24-05-06 19:32)

Автор: gorbi   
Дата:   24-05-06 19:30

....микродрайФ... Имам от една година..... Става, ма само за резерва... бавно, ненадеждно, дърпа ток, шумно...... трябва се пази, трябва да се ползва внимателно.....

Дата:   24-05-06 19:34

gorbi: как го чуваш че шуми, аз не съм си слагал ухото там, ама щом казваш.

Автор: Стоев   
Дата:   24-05-06 19:40

Той Горби си има "уши" навсякъде...[smilie3] [smilie5] [smilie21]

Автор: oxcart   
Дата:   24-05-06 20:00

аз имах 2ГБ, падна от 1м и вече нямам, още не мога да ги прежаля,бавнички са и наистина дърпат ток ама ги взех за 50$ от щатите

Автор: ranopile   
Дата:   24-05-06 21:01

Ползвам Microdrive от 2001 (IBM 340MB с Canon Powershot G1) и досега не съм имал проблеми.

Според мен основният фактор при вземането на решение е с какъв бюджет разполагаш (ако за цената на 1GB карта бих могъл да взема 2GB диск бих предпочел картата, но ако мога да взема 4GB диск ще избера диска). Тук имам предвид качествените карти (май некачествени Microdrive-вове няма).

Автор: mravunko   
Дата:   24-05-06 21:04

Otvorenia може да поспорим за качеството на 3.5" дискове на Хитачи... първо много греят (много повече от сигейт) и много горят...
на работа от 80 нови пц-та изгоряха 7-8 харда на по 5-6 месеца!?!?
10% брак е недопустимо. никога повече няма да поръчам хард хитачи.

Автор: Focus   
Дата:   25-05-06 09:29

Благодаря на всички - точно това ми тряваше - мнение на хора, на които им е минало през ръцете!

Автор: gorbi   
Дата:   25-05-06 09:39

отворения: шуми та се къса.... и то много добре се чува като снимаш на тихо..... или като прехвърляш с рийдъра....

Публикацията е редактирана (25-05-06 11:05)

Автор: jester   
Дата:   25-05-06 09:45

мда, през ръцете, през пръстите, та на земата [smilie18]

Аз на мойте CF карти какво ли не съм им правил - падали са, пекли са се, прани са няколко пъти. Работят като пушки. Най-яката памет е това!

Автор: pmartinov   
Дата:   25-05-06 09:48

До преди 20 дни бях с Сандиск Ектриим-много добра ! ! !

Сега съм сhttp://www.thenerds.net/index.php?page=productpage&affid=2&pn=ST68022CRK

Никакви проблеми,свалям файловете с http://www.adorama.com/ICDDCBCFA.html?sid=11402985122871022

За около 10 мин свалям 8ГБ (скоро ще засека точно с хронометър)

И така !

20$ на ГБ и не мъкна записвачки дискове и други !

Всичко това съм купил по препоръка от приятел от САЩ който снима минимум 100 000 кадъра годишно и е професионалист в най-пълния смисъл на думата.След като той досега е нямал никакви проблеми изводите всеки сам може да си ги направи ...

Публикацията е редактирана (25-05-06 11:52)

Дата:   25-05-06 12:41

mravunko : Дай повече инфо за Хитачитата които сте ползвали (на мейла ми). Аз взех 2х 250гб САТА 2 за РАИД. Колебаех се за Сиигейт, но категорично отказах Макстор.
Приятел който ме учи на компютри, жиеее в Берлин също ме посъветва да сложа Хитачи, а друг приятел който много чете по външни сайтове също е за Хитачи.

Извинение за Оффтопика.

gorbi: Ще гледам да го чуя тоя шум, но обикновенно го точа с кабел и близо до компютъра чувам шума на вентилаторите. Имам допълнителни 2 вентилатори отпред които нагнетяват въздух и 1 отзад който изхвърля. Дригите вентилатори на захранване,процесор,видеокарта не ги броя.

Лично за себе си ще продължавам да ползвам микродрайва защото го имам и след година две дори да не се развали вече си е свършил работата. Това е електроника и каквото и да се купи, точно в паметите цената пада драстично и човек винаги се чувства прекаран.
С компютри се занимавам от '93 и наблюдавам как се движи цената на паметите.
Сега цената на СанДиск Екстреем 3 струва толкова колкото и миналата година с тази разлика че сега взимаш 2гб а миналата 1гб.

Все пак за тази цена на драйв в сравнение с карта изобщо не бих се замислил.
виж цената
(отнася се до всички които отричат микродрайва)

Публикацията е редактирана (25-05-06 14:38)

първа  назад  1     всички  напред  последна