Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Winners World Press Photo 2006
Автор: vasil.varbanov   
Дата:   13-02-06 11:13

http://www.worldpressphoto.nl/index.php?option=com_photogallery&task=blogsection&id=16&Itemid=137&bandwidth=high

Отговори на това съобщение
 Re: Winners World Press Photo 2006
Автор: dau   
Дата:   13-02-06 11:44

Ей тия ме закопаха просто ...

https://photo-forum.net/static/forum/2006-02/gkgk8234.JPG
http://www.worldpressphoto.nl/images/photocache/photos/2006/Sports%20Features/SF-2_745x345x90.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2006-02/cthx3510.JPG
http://www.worldpressphoto.nl/images/photocache/photos/2006/Nature/NA-3_745x345x90.jpg

Автор: boni   
Дата:   13-02-06 11:46

Срашни снимки има, но нещо ми втръсна да печелят все кадри с насилие или изразяващи нещастие, все едно друго по тоя свят не се случва.

Автор: Julius   
Дата:   13-02-06 11:50

За кадрите с насилието обикновено е така Бони. Някой хора искат да се направят на прекалено състрадателни...

Дата:   13-02-06 11:53

За мен от снимките, които видях, има срахотни, в които не присъства насилие:)

Автор: dau   
Дата:   13-02-06 11:58

Бони, а замисляш ли се защо има такива кадри?

Като си пуснеш новините не ти ли втръсна да слушаш за убийства, грабежи, дела и всякакви гадости ...

Автор: access   
Дата:   13-02-06 12:01

boni написа:

> Срашни снимки има, но нещо ми втръсна да печелят все кадри с
> насилие или изразяващи нещастие, все едно друго по тоя свят не
> се случва.

Все пак това са наградите на World Press Photo. Не се очаква да има цветя, красавици и пудели. Това е спецификата на фотожурналистиката - да показва всичко без грим. А и има категории Аrts and Entertainment, Nature, Sports Action, Sports Features...

Дата:   13-02-06 12:08

Дау, а знаеш ли защо е така??? [smilie11] [smilie11] [smilie11]
...
Някъде бях чел нещо за това. По спомен: "Защото човекът не познава истинския мир. Той познава само две състояния: Война и време, през което се готви за война. Мирът му е скучен. Когато има война с по-голям интерес следи новините, чете вестници, слуша радио... Общо взето негативните послания му действат тонизиращо..."
...
И други такива работи... Хората са придобили някаква нездрава нагласа към насилието...
Това е някаква странна садистична/мазохистична психика...

Автор: rorus   
Дата:   13-02-06 12:26

За вас не знам - обаче аз тези със малки деца просто не искам да ги гледам.

Автор: Frida   
Дата:   13-02-06 12:40

Според Сюзън Зонтаг кадрите с насилие имат и друга една страна. Когато много такива неща залеят съзнанието, то обръгва по някакъв начин, вече не го боли толкова, а крайната фаза за съжаление е, че започва да възприема такива неща за нормални. Затова аз се отнасям с крайно подозрение към популярността на подобен род кадри. Те са като лекарство - важна е дозата!

Дата:   13-02-06 12:45

Естествено, едно нещо за да е дразнител, трябва да променя силата или интензитета си. Природата така ни е устроила, че за да оцелеем, сетивата ни се адаптират към дразнители с постоянна "сила и честота" и престават да реагират на тяхното влияние!

Дата:   13-02-06 12:46

Далеч съм от мисълта да се награждават кадри на пудели и цветя:)
Има и други хубави категории в този конкурс и ще се радвам някой път и от тези категории да излъчат снимката победител.
Фотожурналистиката не е отразяване само на война, насилие, глад и мизерия!
Мен подобни кадри вече отдавна не ме впечатляват и започвам да ги гледам мимоходом. Едно време всеки снимаше цигани и просяци в София. Стана банално вече.

Дата:   13-02-06 12:50

http://www.worldpressphoto.nl/index.php?option=com_photogallery&task=view&id=602&Itemid=137&bandwidth=high

Един достоен спортен кадър примерно

Автор: jamess   
Дата:   13-02-06 12:55

10х, vasil.varbanov![smilie24]

Автор: MAX-1   
Дата:   13-02-06 17:53

World Press Photo е ваксината за страданието !

Автор: ejko   
Дата:   13-02-06 17:59

И според мен твърде много се акцентира върху страданието! Все пак много повече хора не умират, отколкото са тези, които умират! Трябва и ежедневието да дава своето!

Автор: chukov   
Дата:   13-02-06 18:03

Да бе, това била спецификата на фотожурналистиката.

Нали повечето неща са инсценирани и нагласени. Нали помните българския журналист, дето го хванаха в Афганистан и афганския посланик в БГ му осигури освобождаването. Нали той разправяше как CNN снимат "военните действия".

Присламчил се и той да снима и някой го попитал какво прави. "Ами снимам" - казал нашия човек. "Е как снимаш като не си си платил" После се оказва, че CNN са си платили да заснемат едно театрално водене на престрелки и после видите ли те били в центъра на бойните действия. Затова понякога гледаме арабите как стрелят с автоматите във въздуха и си викаме ебати простаците. По кого пукат във въздуха. Ами играят хората по свирката на CNN

Спомням си миналата година една снимка: унищожени няколко танка (целите в руини) и деца си играят там, качили се на оръдието. Ами фотографчето е композирало кадъра и ги е накарало да играят там. Създал си е човекът атмосфера.

Бони е прав за това, че има много други сюжети. Насилие има в целия свят и нее трудно да го заснемеш. По-трудно е да пресъздадеш нещо съзидателно. Нещо, което да те зарежда с положителна енергия.

Абе я ....

Автор: ejko   
Дата:   13-02-06 18:06

Просто състраданието е чуство лесно за манипулация! Мен не ме интересува дали е режисирано или не! Интересува ме как влияе! Да въздейства на първосигналната система е по лесно отколкото на мисълта!

Автор: hose   
Дата:   13-02-06 19:59

boni - даже не насилието а СМЪРТТА!
страшно е застъпена!

а кадрите които са режисирани - има един филм - PallyWood - като холивуд но палестински [smilie5] - не знам дали може да се намери, но си заслужава
там се вижда абсурдността на кадрите които виждаме непрекъснато по повечето канали

а бони снимката която си пуснал пък е случайна - или поне така ми се струва
с боксьорите е по-добра

Автор: hose   
Дата:   13-02-06 20:34

ето филма!!!! препоръчвам го кратък е:

http://seconddraft.org/streaming/pallywood.wmv

Автор: quiver   
Дата:   20-05-06 19:24

Днес ходих на изложбата на WPP. Много ме впечатли, но и аз съм на мнение, че прекалено много страдание се показва. Явно е лесно да се спечели вниманието на публиката по този начин.

Както и да е, беше хубаво изживяване, препоръчвам я на всеки. [smilie24]

Автор: samadhi   
Дата:   20-05-06 21:51

При фоторепортажи по време на военни действия, фотографите рискуват живота си, и поради това снимките им са с по голяма стойност. Разбира се има и постановки понякога.

Автор: kolov   
Дата:   20-05-06 23:44

[smilie24] [shtrak]

Автор: IChertov   
Дата:   21-05-06 01:03

Има наистина Великолепни работи :)) [smilie24] [smilie24] [beer] [beer]

Автор: NinaNik   
Дата:   21-05-06 02:02

Hm, Ужас!
На мен май само спорта ми стиска да разгледам :-)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна