Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Малко помощ за принтер : )
Автор: tonevjr   
Дата:   21-05-06 19:57

Вчера си купих Canon PIXMA MP500[smile]
Понеже нищо не разбирам от принтери иреших да се обърна за помощ към по-знащите тук!Потърсих в търсачката но не успях да намеря точно каквото ми трябваше и за това питам!Какви настройки трябва да направя за да синхронизирам монитора ми и принтера![smilie8]
Знам,че тук не училище,но незнам къде другаде да се обърна и ще съм много благодарен ако някой може да ми отговори[smile]
[beer] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Малко помощ за принтер : )
Автор: asahi   
Дата:   21-05-06 20:25

МОниторът св калибрира сам за себе си, принтерът - също. Най често към принтера вървят цветни профили за отделните медии. На сайта на производителя също се намират такива. Ако двете устройства сами за себе си са калибрирани се получават предвидими цветове. Това е основата на управлението на цвета.

Ако се опитваш с копчетата на монитора и възможностите на драйвера да докараш картинка като от принтера ще се излъжеш с много.

С търсачката търси по думите "калибриране" и "монитор"

Автор: tonevjr   
Дата:   21-05-06 20:39

Asahi,мерси за изчерпателният отговор!С коя програма е най-подходящо да си принитарам снимките?Пробвах през шопа но незнам в какъв профил да му задам[smilie11]Този който е монитора(AdobeRGB) или CMYK[smilie2]

Автор: asahi   
Дата:   21-05-06 20:45

Няма еднозначен отговор на въпроса ти.
Във всеки случай профилът AdobeRGB е крайно неподходящ за монитор. Дори профилът за монитора от сайта на производителя е по-добър.

Ето тук има статии на български - справи се с тях и ще ти стане по-ясно.

първа  назад  1     всички  напред  последна