Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за видеокамера и записване на клипчета на компютъра :)
Автор: klopatios   
Дата:   21-05-06 00:19

Имам видеокамера Sony DCR-HC17E и кабел за да я вържа към компютъра (FireWire Cable). Пускам си Movie Capture след което си свалям филма който съм направил и всичко си е ок. Само един проблем. Ужасно качество! Не ми се вярва камерата да е толкова ниско качество. Казаха ми че най-вероятно трябва да потърся софтуер за да се свали филмчето с по-добро качество. Някой знае ли нещо по въпроса? Или какво бихте ме посъветвали? Благодаря предварително :)

Публикацията е редактирана (21-05-06 00:21)

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за видеокамера и записване на клипчета на компютъра :)
Автор: bobihot   
Дата:   21-05-06 01:14

Купи си Панасоник

Автор: chiphead   
Дата:   21-05-06 01:16

имаше подобна тема преди около месец, порови, щот обясненията са много ...
въпрос на софтуер и настройки ...

Автор: killer4o   
Дата:   21-05-06 01:39

Като началол... нз с какъв софтуер го пускаш този capture, ама пробвай с adobe premiere - аз с него не съм имал проблеми досега. Също така виж настройките - аз adobe-то го пускам ntsc 48 khz и то сваля с качество около 720х532 или нещо подобно :) също така провери на камерата дали записваш на касета (и ако е на касета lp или sp е - първото е с по-ниско качество, но записва по-дълго) или на мемори картата (на нея резолюцията и е около 320х240 най-вероятно, така че би било ясно защо не ти харесва, макар че щом пускаш movie capture тази опция би трябвало да отпадне)

надявам се съм бил полезен :)

Автор: chiphead   
Дата:   21-05-06 01:44

не е истина ...

Автор: mario   
Дата:   21-05-06 03:04

Така става, че понякога и хора които имат опит, всъщност нищо не разбират.
Килърчо, между SP и LP режимите на дигиталните камери, няма НИКАКВА разлика в качеството, по простата причина че записът е дигитален.
Научи стандартните резолюции преди да даваш акъли.

На въпроса:
Не знам каква е тая програма, но предполагам че тя автоматично компресира в някакъв формат със загуба на качество. По принцип самото "сваляне" си е копиране от една дигитална медия на друга (от лентата на харда) и с качеството нищо не се променя. В този смисъл изборът на програма не би трябвало да е важен. Важен е дотолкова, доколкото ако програмата се опитва да вади превю и не е добре написана, може да "скипне" повече или по-малко кадри. Същото се получава и при много фрагментиран или много бавен диск (или ако компа се товари и с други задачи).
Дай повече инфо. Огледай резултатния формат. Суровите, некомпресирани файлове са много големи!

Автор: Pantelei   
Дата:   21-05-06 16:07

Нещата са хем уж прости, хем ако се задьлбочиш, ще видиш, че ти трябва доста време за да се оправиш в дебрите на цифровите обработки.
Въпроса както го поставяш не е ясно за какво са ти "клипчетата",а той е основен.
Ако ще ги гледаш само на компютъра спокойно може да ползваш вградената програма
Уиндоус Муви Мейкьр и да ги правиш във формата "Видео за Уиндоус" както го наричат
в някои програми.Файловете стават малки и със прилично качество за компютърен екран.
Ако обаче ще искаш да ги записваш впоследствие на дискове за да ги гледаш на ТВ екран ще трябва да при ''капчъринга'' да ползваш настройките за компресиране на прихващаното видео на някоя по сериозна програма.
Не мисля,че "Адоуб Премиера" е добро решение за начинаещи. Потьрси например някоя
по лесна програма като "Неро Вижън Експрес" - може да се окаже дори,че я имаш инсталирана с пакета на "Неро", ако го ползваш. Не я бъркай със "Неро Експрес"!
В твоят случай подозирам, че ползваш точно Уиндоус Муви Мейкъра, но оставяш "сеттингите" за запис да са (препорачителното) "средно качество", без да четеш или да вникваш какво имат
предвид в този случай. А то е, че така програмата ще ти компресира видео файлове за пращане по Интернет и то ако ти е бавен. Резолюцията е 320 по 240 пиксела и 15кадъра в секунда. Такова кадриране се възприема от окото като насичане на образа.
Дори да избереш от падащото меню на сетингите "високото" качество, резолюцията е пак малка 320 по 240, но поне ще имаш 30 кадъра в секунда.Това е качество което се счита от "Муви Мейкъра" за широколентов интернет обмен.
Ако искаш с тази програма да снемеш максимума от лентата на хард диска си трябва да отидеш при сетингите на Други и DV-AVI ( 25Mbps). Вече имаш резолюция 720 по 576 и 25 кадара в секунда.
Това е максимума на програмата,но файловете стават огромни и се нуждаят от по нататъшна
компресия т.е. декодиране в друг формат ВСД, СВСД, ДВД, ДивX и т.н.
За да ползваш DV-AVI " капчъринг" ти трябва огромен обем хард диск: 20сек лента се прехварлят на около 75МБ на харда.
Програми като "Неро Вижън Експрес", в зависимост от тактовата честота на процесора могат да компресират "ДВ" формата постъпващ от лентата в изходен формат за правене по късно на ВидеоСД-та
МПЕГ1 или на ДВД-та МПЕГ2,дори в реално време.
Аз бих ти препоръчал да избираш в сетингите МПЕГ2 компресията където например Нерото събира 18сек лента на около 16МБ дисково пространство. МПЕГ2-то може да си го преглеждаш с който и да е плеър,
а като решиш да си ги обръщаш на филми ДВД или друг формат.Това става с помоща на разни кодеци,но това е доста обширна тема.
Затова почти никой не ти пише по темата.Пускай търсачка и се образовай постепенно.
Успех.

първа  назад  1     всички  напред  последна