Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Някои впечатления от новия Canon 30D
Автор: ivodam   
Дата:   22-05-06 07:17

Ако някой се интересува, мога да споделя някои начални впечатления от новото Канонче:

Дисплеят е много по-голям в сравнение с 20Д, но прави следния ефект - за да се види добре сниманото и най-вече дали е на фокус, трябва да се гледа малко по-отдалече - от разстояние протегната ръка. Нещо както гледането на по-голям телевизор от по-голямо разстояние се получава.
Автофокусът е по-бърз - усеща се видимо на обектив като моя Сигма 80-400, който по принцип не е със супербърз фокус.
Точковото мерене на експозицията наистина действа и дава добри резултати при по-лоши светлинни условия, при по-малки обекти сред други предмети (например при птици в клонак) при контражур, когато не е желателно или възможно да се използва запълваща светкавица. Професионалисти споделят, че в това отношение - спот меренето - 30Д е супер за снимане на сватби, защото решава проблема с експозицията на бялата рокля.
По-голям е буферът за снимките, което се усеща при снимане в серия - май някъде до 15 кадъра може да побере - нещо също много полезно при снимане на животни или спорт.
Сложили са нов бутон - за директно принтиране, който ми се струва доста тъп и излишен.
Внимание: RAW-форматът е нов вид и за да го прочете Фотошопът, трябва да се изтегли съответният ъпдейт от сайта на Шопа.

Ако някой има въпроси по 30Д, включително възможности за доставка:

tornado@data.bg
ICQ 11742969

Публикацията е редактирана (22-05-06 07:18)

Отговори на това съобщение
 Re: Някои впечатления от новия Canon 30D
Автор: sokkon   
Дата:   22-05-06 09:03

Преди седмица получих новото си 30Д и не спрях да го тествам [smile] Апарата е перфектен. Автофокуса е калибриран идеално, но с УСМ убективи. С не-УСМ дава back-focus около 2-3мм. Много бърза камерка с отлична изработка! Единственото, което малко ме дразни (или не съм свикнал още) е звука на затвора. Пробвах няколко РОУ конвертора, но C1Pro3.7.4. няма конкуренция [smilie5]
Ъпгрейдвах от 10Д. Ако имате въпроси може и мен да запитате [smilie7]
Хубав ден [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: Стоев   
Дата:   22-05-06 09:31

Питайте ме и мен - нямам го, но съм чел ревюто [smilie5] [thankyou]

[ezik] [beer]

Автор: n1x0n   
Дата:   22-05-06 09:33

аз ако искам мнение базирано на четене на ревюта в нет-а - ще питам Pmartinov, той е спеца! [smilie5]

Автор: Стоев   
Дата:   22-05-06 09:35

Никсън, аз ползвам Гугъл [ezik] [smilie5] [beer]

Автор: borisu   
Дата:   22-05-06 09:45

Орехи може ли да се трошат с него?

[beer] [beer] [shtrak] [beer]

Автор: pmartinov   
Дата:   22-05-06 10:23

Re: Sigma 80-400mm
Автор: n1x0n
Дата: 18-05-06 18:56

Аз и мишката ще гъделичкам сега [smile]

EF100-400 е малко по-добър от 80-400, който пък е откровено по-добър от Сигменския 50-500. Това цялото на български значи: "80-400 не е лош обектив".[smilie24]

Щеше да звучи убедително ако имаше и факти,но те останаха само за лична консумация ...

Автор: n1x0n   
Дата:   22-05-06 10:47

Тествал съм ги ЛИЧНО, направил съм си изводите, казвам ги на човека дето се интересува и това е.

Който ме познава, си е направил сметка може ли да ми се има доверие. Хич не ми дреме за твоето мнение по въпроса, защото няма грам тежест в него.

п.п.
И няма какво да се цупиш, сам си създаде реноме на човек дето само преразказва чужди ревюта на техника.

Дата:   22-05-06 10:48

sokkon: Я обясни повече за този бек-фокус и най-вече как го установяваш това разстояние 2-3 мм?

Дата:   22-05-06 10:56

[smile]

Да предпочитам да преразказвам чужди и ревюта и смятам че с това съм бил много по-полезен на тези които имат нужда от това отколкото да търся да се заяждам с някого [smile]

Автор: Тед   
Дата:   22-05-06 11:05

pmartnov - с n1x0n ли намери да се зяждаш [smilie7], точно пък с него.

Интересно ми е само защо се буташ у канонски теми - и то за телеобективи - Никон, нямат ли каква дъвка да дъвчат на такива теми[smilie5]

Карай я на ревюта - пък ние: "Око да види, ръка да пипне".

Дата:   22-05-06 11:24

Тед

За 22години занимания с фотография съм видял и работил в пъти повече канонски обективи от някой от вас ! След като съм имал два СЛР Канон всеки с по три USM обектива комплект и с това съм работил комерсиално 5 години смятам че имам право на мнение което се базира на лични впечатления.Смях предизвиква у мен мнението на хора които с единия си китов обектив вече се изживяват като голями капацитети.

Пази боже сляпо да прогледа...

Дата:   22-05-06 11:39

Смятам, че последното ти изказване не се отнася до мен, а и факта, че държиш на фотографското ти реноме - направо се изложи.

Да, снимам само с китовия [smilie25][smilie5] , да снимал съм с Каноснки обективи, Да, -имам и други.

Но най-вече -> pmartinov в темата си лаик:
1. В тази и друга тема открито сам каза, че не си снимал със 100-400 или Сигмата, караш на ревюта;
2. Сам си писал, че караш на ревюта - т.е. "с твоите камъни по твоята глава" - и няма значка с колко Канона си бил и ко си правил. Темата е за Канон 30Д, а не за Никон 30Д;
3.Накрая изкара "Кухо" самочувствие - на базата на комерсиалния ти опит, сигурно фотографски комплекс за самочувствие спрямо китовите обективи, който ни най-малко не ме трогна.[smile] /ха-ха,.. off/

От казаното дотук - не виждам какво може да допълниш[smilie6]

Дата:   22-05-06 11:42

По-мъдрият винаги отстъпва...[smile]

Автор: sokkon   
Дата:   22-05-06 11:49

ivodam: опъваш една рулетка (може и с линийка) на един стол. Слагаш камерата на статив, избираш едно число от линията и авто-фокусираш в него. Снимаш с различни обективи по дължина на линията под остър ъгъл. После сваляш картинките и ги отваряш с ZoomBrowser или друга програмка, която има опцията да показва фокусните точки. Ако фокуса е зад червеното квадратче, заначи автофокуса малко ти бяга назад. Пробвах с EF100/f2.8/macro/USM и EF50f1.8. Ако имаш такива щракни някое кадро и може да сравним.
Поздрави.
[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: jester   
Дата:   22-05-06 11:55

Знам ревютата какво казват, но от лични впечатления има ли ИЗОБЩО някаква разлика в качеството на картинката. Шум, цветове, друго?

Дата:   22-05-06 12:02

"С не-УСМ дава back-focus около 2-3мм."

И на мен ми предстои тест с М42 обектив -> но чакам глухарчетата първо. Усещам, че бяга леко назад - но дали се лъжа - > ще има проверки.

Автор: landstar   
Дата:   22-05-06 19:01

Колко големи снимки можеш да вадиш? Много ме вълнува.

Автор: CYPER   
Дата:   22-05-06 19:06

Много големииии снимки [smilie10]

(отивам да тествам с рулетката)

Автор: Георги   
Дата:   22-05-06 19:11

мартинов - шоумен [smilie24] [smilie24]

Дата:   23-05-06 09:50

jester: Ами най-добре виж сам една снимка, която е правена при доста трудни условия - в зала България, от балкона, само при осветлението, което си го има в залата, на ИСО 1600, и си прецени:

http://www.4coolpics.com/show.php?id=54117

Автор: ranopile   
Дата:   23-05-06 10:51

Май очите и не са на фокус. Точно тази снимка едва ли става и за 10x15.

Автор: Георги   
Дата:   23-05-06 10:58

да не говорим че и баланса на бялото ич го нема.

иво стига дава примери, че правиш антиреклама на цанона с любителските си напъни (и започни да снимаи в роу и прочети как да си правиш белия баланс в подобни условия)

[smilie5]

Автор: marto   
Дата:   23-05-06 11:06

[smilie18]

Автор: kolov   
Дата:   23-05-06 11:58

баси тъпнята