Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнооого червени очи... ;-)
Автор: trakAtrak   
Дата:   07-05-06 09:41

[smilie11]
Трябва да приложа една групова снимка с мноооого червени очи. Ако трябва с Фотошопа да ги оправям едно по едно, ще е голям зор, освен ако няма специална опция (моят е 7.0), която не знам.:-(
Чувал съм за програмка, която ги премахва автоматично.
Ще бъда много благодарен на знаещите за съветите! :-)

Отговори на това съобщение
 Re: Мнооого червени очи... ;-)
Автор: dimadoctor   
Дата:   07-05-06 10:27

Доколкото знам,всеки фотоапарат върви със съответния софтуер,например Nikon view или подобни,там си ги има тези опции.

Дата:   07-05-06 11:31

Моят апарат е от нисък клас и няма такъв софтуер...:-(

Автор: solo5   
Дата:   07-05-06 11:40

Няма опция на фотошоп да ти премахва автоматично червените очи, по простата причина че очите не са винаги на едно място, а ако замениш червения цвят с друг има опастност да смениш цвета и върху други детайли.
Ползвай опцията за премахване на червени очи, там може да очертаеш едно по едно всички очи и накрая да ги премахнеш наведнъж
Успех! [beer]

Автор: psp   
Дата:   07-05-06 12:35

Пробвай с "ACD Photo Editor " - лесно е.

Автор: smailka   
Дата:   07-05-06 13:18

В Photoshop CS2 има опция за поправяне на червени очи, но разбира се трябва всяко едно поотделно да коригираш, но никак не е сложно. Инструмента е скрит под Healing Brush Tool.
[smilie24]

Автор: tnt   
Дата:   07-05-06 13:29

Ne moje li Selec region by colors i ako selektva samo o4ite, da opravi taka?

Автор: Стоев   
Дата:   07-05-06 13:34

Направи снимката черно-бяла [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [beer]

Автор: gorbi   
Дата:   07-05-06 13:55

тук irfanview, има за автоматична корекция на червени очи, супер програмка...... [smilie24]

Благодаря на отзовалите се!:-)
Дата:   07-05-06 13:58

Пак се наложи схемата "1 х 1", обаче нали се получи?!?!
[beer]

Ако няма да те затрудни...
Дата:   07-05-06 14:15

..., дай, моля те, малко напътствия как се коригират автоматично очите с програмката, която препоръчваш. Благодаря за линка!Свалих я лесно, но с моя английски сигурно чак след седмица ще започна да вдявам :-(

Дата:   07-05-06 14:32

селектираш (грубо) окото дето е червено и shift + y ... [shtrak]

Публикацията е редактирана (07-05-06 14:34)

Дата:   07-05-06 15:08

е Горби това със селектирането не е автоматично [smilie25]

Дата:   07-05-06 15:13

браво бе соло..... .. естествено че не е автоматично - като погледнеш в посока на компютъра да се коригират сами.... но пък е направено достатъчно добре за да става лесно и бързо...... [smilie18]

Хиляди благодарности!!!
Дата:   07-05-06 15:25

[smilie3]
На тоя едното му око е коригирано - познайте кое?
[thankyou]

Автор: kali222   
Дата:   07-05-06 17:18

Зависи колко червени тонове има на снимката. Ако са сравнително малко - би могло във ФШ да се селекционира кое да е от червените очичики (само в червената му част) и да се избере функцията select->similar. По този начин се избират всички тонове близки до избрания (колко близки зависи от настройките за толеранс). Почти сигурно е, че по този начин ще бъдат селекционирани и зони, които не са червени очи, но в случай, че са относително малко те могат да бъдат изключети от селекцията. Когато бъде постигнта нужната селекция на червените очички само върху нея може да се приложи директно инструмента за премахване на червени очи или друг метод за обезцветяване, заместване с друг цвят, тониране и пр.

Автор: Sidewinder   
Дата:   07-05-06 17:37

Добре де, дори да ги селектираш всички очи изведнъж ( автоматично ), после какво ще ги правиш? Всички със сини очи? Или със зелени?

Автор: StoyanBozhkov   
Дата:   07-05-06 18:25

Има една програмка Red Eye Remover - тя е малка, но за сметка на това лесна за употреба - прави само това да премахва червените очи.

Също така, много функционална в това отношение е и гугълската Пикаса. Какъв шоп, каква селекция, каква автоматика - че селекция, че изключване, че заместване?!? Има къде по-лесни начини... [ezik] [ezik] [ezik]

Автор: kali222   
Дата:   07-05-06 18:29

StoyanBozhkov, май не си прочел добре темата, защото тук става дума за много на брой червени очи. А иначе ФШ си има инструментче, с което само посочваш оченцето и то си става каквото си трябва.... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: StoyanBozhkov   
Дата:   07-05-06 18:33

За 36 ч. от момента на откриване досега, потребителят щеше да ги оправи, ако беше толкова лесно с програмата, която има. Аз предложих 2 алтернативни програми. [smilie21]

Автор: Birqnka   
Дата:   07-05-06 19:09

не знам в случая лесно или не за пусналия темата, но на kali222, съветите винаги са ми били много ценни [smilie24]

Дата:   07-05-06 19:14

Горби аз не за друго ми щото беше писал:
"irfanview, има за автоматична корекция на червени очи" [smilie18] [beer]

Автор: naik   
Дата:   07-05-06 20:05

ZoomBrowser EX версия 5.6 има автоматична корекция и сам си търси червените очи ама колко ги намира не знам нямам снимка такава да опитам,има го на сайта на Канон.[smilie24]

Автор: Стоев   
Дата:   08-05-06 15:45

Photoshop Elements 4.0 също има функция Auto Red Eye Fix (ctrl+R) но не знам доколко е ефикасна - почти нямам снимки с червени очи и не съм ползвал автоматично коригиране.
Из Хелпа на програмата:

"Red eye removal Automatically remove red eye during import, or select one or more files and easily remove red eye in either the Organizer or the Editor.... just select Automatically Fix Red Eyes in the Get Photos dialog box when you import your photos..."

Автор: dimadoctor   
Дата:   09-05-06 14:12

Може да пробваш и с Picasa.Само че и там се коригират едно по едно.За сметка на това е лесно-заграждаш и край!Има опция и за реорганизация на всички снимки.Опитай!

първа  назад  1     всички  напред  последна