Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 бони, ти модератор ли си?
Автор: stranger   
Дата:   18-11-04 23:07

Затваряш теми с потенциал да се превърнат в интересни философски беседи, хм, да речем за субективния фактор при възпиемането на изкуството [smilie5]

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=75634&t=75634

Когато бях малка например наште много обичаха да ме водят на екскурзии. Те го правеха с най-добро чувство, в това никога не съм се съмнявала. Обаче аз пък от своя страна ада си го представях така - вървят по петите ти една дузина дяволи и те ръчкат с вилите да се катериш по баирите [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Не само ме водеха на тези мъчителни походи но и искрено се удивляваха и недоумяваха как може да не изпадам в екстаз при вида на всеки връх или зелена тревичка. И наш Божидар така - седи човека и недоумява защо никой не споделя изтънчените му вкусове [smile] [smile] [smile]

Някой има ли подръчна хипотеза която би хвърлила светлина върху тези вопиющи несъответствия? [smile]

Божидаре, ти какво би казал?

Бони и Жоро, вие от своя страна бихте ли обяснили какво значи термина художествена фотография който сте заложили в манифеста си? [smile]

Публикацията е редактирана (18-11-04 23:23)
 Re: бони, ти модератор ли си?
Автор: joshua   
Дата:   18-11-04 23:31

uhaaa, otlepih se lichno az ot stranger-a
Автор: boni   
Дата:   18-11-04 23:32

Аз тази тема я затворих единствено защото я обърнахте на междуличностни нападки и подигравки.
Не виждам спорове за изкуството.
А въобще не ставаше въпрос за качествата на снимките според мене.Проблемът беше,че се отпрявиха обвинения към членовете на форума ,че не зачитали качествената фотография на определен автор ,при условие ,че същия този автор никога не си е показавал снимките ,за да имашанса някой да ги зачете.

Сега ако ще го обърнете пак на махленска разправия ,ще затворя и тази тема.
Ти си знаеш Stranger,имаш опит :))

Публикацията е редактирана (18-11-04 23:33)
Дата:   18-11-04 23:42

Еми това си е наш български идеосинкратичен начин на спорене и общуване [smile]

Ти казваш изкуството е субективен процес, той ти отвръща абе селяко що не **** ******* ** ****** ** [smile]

Аз сега те попитах най-вежливо да ми обясниш какво значение влагаш в термина художествена фотография, ти ми отговори трай си щот аз съм админ и седя на клюкарницата и знам всичко за всички и ше почна да вадя компромати [smile]
Дата:   19-11-04 00:13

Джошуа, ма сега като спра да се заяждам с тебе да не ти стане леко тъжно [smilie5]
Дата:   19-11-04 00:29

В термина Художествена фотография ,аз влагам значение за фотография ,която да е художествена [smilie18]
Автор: Junior   
Дата:   19-11-04 01:03

OOO стрейнджър.. откога не си писала....
Автор: joshua   
Дата:   19-11-04 01:24

stranger написа:

> Джошуа, ма сега като спра да се заяждам с тебе да не ти стане
> леко тъжно [smilie5]

mdam. sha mi lipsva sinkretikata, ne ideite

Автор: murnau   
Дата:   19-11-04 01:29

hahaha temata e biju!
Автор: SanniE   
Дата:   19-11-04 01:46

golemi hora ste we izlagate se....tva e beter detska gradina.......pro4etoh az na tebe ti na mene i bqh 6okirana ot zlobata s koeto si pi6ete.....tuka ne su6testvuva nikakva kolegialnost........imaite uvajenie kum tvor4estvoto si....[smilie2] [smilie2] [smilie2]
Автор: Valentin_Cherkezov   
Дата:   19-11-04 01:54

stranger, нека се опитам да ти обясня какво е художествена фотография. Когато снимаш и документираш действителността, ти правиш фотография. Ако обаче снимаш една художествена измислица, тогава ще имаш в резултат художествена фотография. Да вземем за пример следния цитат от boni:

"когато пишем с никовете си - това са си лично наши мнения.
когато пише "админ" това значи "boni&joro&sas"

"boni" - това е обикновен потребител, както всички останали. Прост обект от действителността. Ако го снимаш - това е фотография.
"админ" е триглаво същество, познато от митологията, художествена измислица. Следователно, ако фотографираш boni&joro&sas, това ще бъде художествена фотография.

Но да допуснем, че ти снимаш boni&joro&sas, а след това изрежеш от снимката една трета
и на нея остане само boni - в такъв случай ти превръщаш художествената фотография в
обикновена фотография. Оттук можеш да си извлечеш формулата:
Художествена фотография = на фотография, умножена Х 3.
Автор: yanee   
Дата:   19-11-04 01:58

Valentin_Cherkezov, 4естно ти ме уби от смях [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re: ????, ?? ????????? ?? ???
Автор: murnau   
Дата:   19-11-04 02:03

hahahah kakto vinagi na nivo
(duet riton) [smilie5]
Автор: SanniE   
Дата:   19-11-04 02:17

az predlagam nqkoi po taq logika da mi kaje kvo e hudojestvena gimnastika[smilie7] [smilie7] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie24]
Автор: Божидар   
Дата:   19-11-04 14:18

"Аз тази тема я затворих единствено защото я обърнахте на междуличностни нападки и подигравки."
ЛЪЖА!
А другите НЯКОЛКОСТОТИН теми с "междуличностни нападки и подигравки" кой ще ги затвори!?

"Поспрете се малко!
Погледнете и встрани!
Например снимките на Desita.
За първи път ме "грабва" не само една снимка, а цяла страница...особено втората.
А рейтинга на снимките е-4-0-0-0-0-0-0-0-2-0-0-2-0....?!
Това ли е начина на живот във фото-форум!?"
Бони, къде виждаш тука ОБВИНЕНИЯ?!
Мога да те обвинявам при условие, че ти плащам заплата!Но не е така нали?
В изреченията по горе има ВЪЗМУЩЕНИЕ, има изразено мнение, не обвинение!

Първо пишеш:"Ако обичаш коментирай този факт ..."
След което затваряш темата?!?
А после обесняваш на stranger защо си затворил темата!!!

stranger, с това изречение "И наш Божидар така - седи човека и недоумява защо никой не споделя изтънчените му вкусове" си леееко в грешка.За доказателство мога да ти посоча 4-5 мои фаворита от конкурса "Всичко е любов"...и един бонус, снимка, която не е забелязана от аудиторията, свалена е от автора от конкурса...а колко ли няма да се видят изобщо....
Автор: ancho   
Дата:   19-11-04 15:14

Понятието "художествена гимнастика" не съществува.
Истинското е "ритмична гимнастика" ама защо едно време така сме я кръстили тук в България никой не знае.
Вероятно същото е и с понятието "художествена фотография".Едно време имаше титла "фотограф художник" критериите за присъждането на която не са ми известни. Ако не се лъжа такава титла вече няма ...
Дата:   19-11-04 15:31

Божидаре,темата я затворих,защото я обърнахте на междуличностни нападки и ти си главния инициатор в този случай.
Както знаеш снимките на Деси не бяха пуснати за разглеждане ,за да филосовстваш на тема защо не сме гласували за тях и можеше да се извиниш за което .
Всички теми ,които се обръщат на междуличностни нападки ще бъдат затваряни.
Автор: J0R0   
Дата:   19-11-04 15:40

OK,
както разбирам спорът е за думата "художествена".

Според мен е напълно ясно какво е.
Но понеже няма дефиниция за това какво е художествената фотография и какво не е, този термин не присъства вече никъде на сайта.

Което не променя по никакъв начин нито самия сайт, нито правилата му, нито манталитета на участниците.

Просто един повод за словоблудстване е премахнат.
Автор: RossN   
Дата:   19-11-04 15:45

Жоро, "Просто един повод за словоблудстване е премахнат. " е те това ми хареса....[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Автор: koliovite   
Дата:   19-11-04 17:22

Напоследък ми харесва как процедирате. И като предимно читател във форума, мисля че има чувствително подобрение.
Автор: Божидар   
Дата:   19-11-04 20:21

Аз инициатор на "междуличностни нападки" :)))))
Ти прочете ли изобщо как съм отговорил на photoforce, на gorba4ov, та дори и на откровенните заяждания на stranger ?
В темата няма обиди.
За разлика от други...
Настойчиво изискваш извинение, а да кажеш на някой, че е смешник, че не е мъж, не е ли обида?
Ти извинили му се, тук във фото-форум?
Дата:   19-11-04 22:57

Жоро [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Рече и отсече [smilie5]

Е на това му викам аз мъжка постъпка, действие вместо празно плямпотене [smilie5]
Автор: mikele   
Дата:   19-11-04 23:25

Boni kakwo e hudojestwena fotografiq ?Ami kogato snimash edno cvete i kogato drugite gledat snimkata da usetqt aromata mu.Kogato snimash oblaci zritelite da usetqt mirisa na dajd e towa e hudojestwena fotografiq.
Автор: Junior   
Дата:   19-11-04 23:31

а ако снимаш старите патъци на дедо ти????
Автор: athom   
Дата:   19-11-04 23:34

Junior,

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

[smilie24] [beer] [shtrak]
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Тази тема е затворена