Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 rozov cvyat pri digitalni aparati
Автор: sunnyfrog   
Дата:   03-05-06 10:43

Относително скоро забелязах че апарата ми се държи доста зле, когато снимам розов цвят. Изглежда се едно съм набримчила сатурацията, а не е така.
слагам един link за пример. Нищо не е обработвано само размера е намален. Изглежда прегоряло някак си. Снимах на различни баланси на бялото, ама се тая. Само дето ту е по в топли цветове ту в по студени.
Иначе цветята на живо са прекрасно розово, просто вълшебно изглеждат, като малки скъпоценни камъчета са

http://www.sunnyfrog.cult.bg/proekti/rozovo.jpg

Евентуално някои забелязал ли е подобен проблем

Отговори на това съобщение
 Re: rozov cvyat pri digitalni aparati
Автор: boni   
Дата:   03-05-06 10:50

Ами дай корекция малко на експонацията като снимаш, за да не ти са прегоряли, пипни ги малко после в обработваща програма - hue, saturation, contrast, gama, curves....
Апарата обработва снимката с вградения си софтуер и ти вади една конфекция, която често няма нищо общо с реалността. Хубаво е малко да си поиграеш във фотошопа, за да докараш нещата по-близо до естествения им вид или до това, което на тебе ти харесва.
И поне остави EXIF-а на снимката да видим с какво/как е снимано:)

Публикацията е редактирана (03-05-06 10:51)

Автор: Marillion   
Дата:   03-05-06 10:52

ъхъ... моето оли си ги прави такива. При мен го избягвам с ръчна настройка на баланса на бялото.

Дата:   03-05-06 11:06

с Cаnon 350D е снимано. Направих доста снимки с различни настройки. Ама се тая. Вярно че ръчна настройка на бяло не съм правила.
Но въпроса е там че каквото и друго да снимам всичко си е ок и това което се налага да правя в Шопа е минимални корекции на левалс примерно. А не невероятни чупки по възстановяване на реалноста. Това е единственната ситуацията в която се държи кофти тоя апарат.Поне засега:)

Дата:   03-05-06 11:10

аааа и нещо друго се сетих. Възможно ли е да се получава от самата комбинация на зелен и розов цвят?

Автор: asahi   
Дата:   03-05-06 11:44

Съни, да снимаш с 350Д само на автоматичен бял баланс е все едно да караш мерцедес само на 1-ва предавка, като при това не включваш аудиоуредбата.

Винаги е по-добре да снимаш при фиксиран баланс на бялото, дори и да не е най-коректния за дадената светлинна ситуация. После с еднакви настройки във Фотошоп можеш да коригираш цели директории със снимки.
При съвсем закучена светлинна ситуация използвай custom white ballans. С търсачката ще намериш темата, в която подробно е описано как се прави.
Коригирай експозицията с -1/3, -2/3 срещу преекспониране при автоматичните режими.
Следи хистограмата.

Автор: simbon4o   
Дата:   03-05-06 11:50

според мен пък в настройките на апарата е дадено да сатурира JPEG-а повече от нужното за случая. Има някои места където попадаш на осветление и .... условия цветовете да излязат по-ярки, на други условия снимките стават по-омазани и бледи. Тук видях една от ярките ситуации :). Нема да се пуашиш да пипаш с фотошопа, не слушай хора които ти казват че не е хубаво! Ако недоекспонираш само ще стане по-тъмна снимката, за конкретния случай говоря. WB дори на JPEG после с фотошопа се оправя лесно.

Дата:   03-05-06 17:23

мерси за отговороте:) Наясно съм как работи апарата а също и photoshopa:)
Просто е очевадна разликата в качеството съпоставни с други снимки които съм правила. Иначе нямаше да питам въобще. Точно на тия цветя поне 20 кадъра направих с надеждата аз нещо да бъркам. Но уви мисля че не е в мене проблема.

Автор: asahi   
Дата:   03-05-06 20:41

Така е защото използваш автоматични режими. Те дават горе-долу добри резултати, но не във всички случаи. Ела в четвъртък на Ягата с апарата и ще ти обясним.

първа  назад  1     всички  напред  последна