Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Продуктивен Скенер...
Автор: gadjo   
Дата:   17-04-06 06:39

Добар ден,

Имам един бърз въпрос към знаещите.

В близките няколко седмици ще ми се налага да сканирам голям брой снимки. Бихте ли препоръчали скенер, които да може да се справя автоматично с цяло тесте снимки, без да трябва да ги редя на ръка.

Качеството на крайния резултат е важно (600 е ОК), но не колкото продуктивността (скоростта на сканиране) на машината.

Ако няма подобно нещо на пазара, то бихте ли ми препорачари "БЪРЗ" скенер, които да "храня" на ръка.

Благодаря Ви предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Продуктивен Скенер...
Автор: colorit   
Дата:   17-04-06 10:43

Сканирай негативите. На всяка дигитална машина ще ти свършат работата.

Дата:   17-04-06 18:06

Проблемът е, че нямам никакви негативи, а само снимките.

Знам, че има доста принтери All-In-One, които имат Document Feeder-и, но не съм сигурен дали биха свършили работа.

Автор: labrax   
Дата:   17-04-06 18:27

Повечето прилични плоски скенери имат софтуер, който разпознава отделните снимки, както са наредени на стъклото и съответно с едно минаване на скенера сканираш в отделни файлове 4-6 снимки (в зависимост от формата). Скоростта ще зависи много повече от връзката с ПЦ-то. Колко снимки имаш?

Дата:   17-04-06 19:28

labrax , знам за софтуера, но ще има да се сканират по 200-300 снимки на ден, дори и по 4 на веднъж да се сканират, пак е голяма загуба на време.

все пак благодаря за отговора :)

Автор: gerimo2   
Дата:   17-04-06 19:56

Привет , 200 снимки на ден са нищо!За фидерите на MF-устройствата-те " превъртат" това , което сканират и поради това не вършат работа при теб.Единствено се сещам за документ-скенери , ама ако ти кажа за цените им-ще почнеш и сам да си промиваш снимките[smilie18] [beer]

Автор: alcho   
Дата:   17-04-06 20:17

Canon 4200 F - много бърз

Дата:   17-04-06 20:18

ясно... май на рака ще става...

А по-барзичък скенер някои може да препоръча?

УСБ2 ще е това е нормално, но като марка/модел... преди бачках с един Канон, но софтуера му не разпознаваше много добре няколко снимки.

Проблема с 200-та снимки е, че трябва да бъдат сканирани за кратко време и най-много по 3 на веднъж мо#е, защото са малко по-големички.

Поне рабрах, че няма да си спестя много работа :)

Дата:   17-04-06 20:27

Днес правих един бърз скенер.Само pick-up ролките му като резервна част струват колкото 2 скенера 4200 F[smilie19] [beer] Скорост на сканиране през ADF на цветно при 150 dpi- 60 стр/мин. в режим портрет...

Дата:   17-04-06 21:05

gerimo2: прав си, че парите за това чудо са много. А били препоръчал нормален скенер.

Благодаря предварително :)

Дата:   17-04-06 22:47

Ами всеки скенер със CCD и с резол. поне 2400/1200 опт. би ти вършил работа , макар че не спомена какво ще правиш със сканираните снимки.Ако ти е само за да ги архивираш за гледане на монтор-ОК!Скенерът е достатъчно просто устройство , за да му се превъзнасяме.Ако ще сканираш по няколко снимки едновременно-трябва да поддържа такава функция естествено.Някои разпознават прашинки по стъклото и ги "елиминират" при сканирането.Ако по цял ден ще си сканираш-обърни внимание колко е шумен.Помня как навремето имах един HP, мисля 6800 модел или нещо подобно.По цял ден сканирах тогава схеми-изпили ми мозъка.Тогава си взех може би най-тихият скенер в света-Цанон Д 660 У.Все още го ползвам и не го заменям за скенер под 800 лв.Новите са и доста по-бързи.Та конкретно на въпроса ти-скенер на Цанон от 3000 нагоре или адекватен на Епсън.Не съм фен на HP скенерите оределено.Има и една друга фирма UMAX-не са им лоши също.Но стига толкова , че да не се объркаш.А FUJITSU кви скенери прави само...[smilie18] [ezik] [beer]

Дата:   17-04-06 23:18

Благодаря МНОГО.. поне знам в каква насока да си блъскам главата :)

Дата:   18-04-06 06:26

мда... видях ги FUJI, но парите са множко :)

Сега се чудя дали :

Canon CanoScan Scanner (8400F)

или

Epson Perfection Photo Scanner (4490)

като пари са еднакви, но си мисля, че преди да ги пробвам, или да чуя някой който ги е пробвал, е малко трудно да се реши.

Автор: asahi   
Дата:   18-04-06 09:49

Необходим ти е документен скенер.
Това е най-малкото, което ти върши работа.

Дата:   18-04-06 16:24

асахи... геримо2 е казал, че не стават защото превъртат това което сканират... аз ли не съм разбрал нещо, или това което ти предлагаш е друго и ще стане за снимки?

Дата:   18-04-06 18:09

gadjo , чети хубаво , това което съм писал![smilie11]

Дата:   18-04-06 18:13

"Привет , 200 снимки на ден са нищо!За фидерите на MF-устройствата-те " превъртат" това , което сканират и поради това не вършат работа при теб.Единствено се сещам за документ-скенери , ама ако ти кажа за цените им-ще почнеш и сам да си промиваш снимките !"Пояснявам MF- мултифункционално у-во(принтер,скенер,копир в едно).

Дата:   18-04-06 18:25

Опа.. моя грешка...

ИЗВИНЯВАЙ!!!

А може ли да си кажеш мнението за тези двата които сам ги писал горе : Цанон 8400Ф и Епсон 4490???

Също така имаш една бира от мен при първа възможност. (Август се връщам за сватба, а по-рано ако си около Торонто :) )

първа  назад  1     всички  напред  последна