Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Коника Минолта
Автор: bri   
Дата:   21-03-06 15:24

Здравейте!
За първи път влизам във форума и за съжаление, с проблем.
Ако можете да ми помогнете ще съм ви много благодарна.

Преди седмица си купих апарат на Коника, модел DIMAGE Z 5. Вчера реших да покажа снимките на приятели от дисплея на фотоапарата и когато го включих на Play (или Back) на дисплея се изписа "Систем Ерор".

Пробвах няколко пъти същата процедура, като също така изкарах и вкарах картата, но резултатът е същия.

Имате ли представа какъв може да е проблема и мога ли да мина без да пращам апарата в сервиза в София?

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Коника Минолта
Автор: MA   
Дата:   21-03-06 15:30

A ot serviza kakvo ti kazaha?

Дата:   21-03-06 15:32

Ами обадих се по телефона, но сервизните техници не били в България и ще се върнат чак в края на седмицата...

Автор: sevie   
Дата:   21-03-06 15:47

Да ти е честит новия апарат!:) А можеш ли да снимаш с него, т.е. проблем има само когато искаш да разгледаш снимките , така ли ? Пробвай да извадиш батериите и тогава пак да го включиш. Този проблем със стандартната 16 Мб карта ли го прави или с друга? Апарата чете само СД карти. Дано се оправи положението, че иначе лошо! [smilie9]

Дата:   21-03-06 15:57

Да ,проблем има само когато искам да разгледам снимките. Картата е 16 МБ, още не съм успяла даже да си купя по-голяма... Когато извадя картата, мога да влизам в Плея и да активирам опцията Меню - изглежда нормално, само дето пише Но кард... А батериите на какво могат да повлияят? Защото аз махнах оригиналните и сложих самозареждащи се и после се появи проблема...

...Ох, и не ми честити, моля ти се...

Автор: sevie   
Дата:   21-03-06 16:07

Ами значи мога да предположа, че проблема е от картата, с която е снабден апарата. Напълно възможно е да е дефектна. Най- добре намери начин да сложиш друга карта в апарата си и се надявай тя да тръгне - поне ще се успокоиш , че проблема не от апарата. Дай ай си кю номер за по бързи отговори!

Автор: Neli78   
Дата:   21-03-06 16:24

сигурно е от картата, и аз имах същия проблем. от тази карта дори и компютрите забиваха [smilie18]
не се притеснявай, просто изчакай хората
[beer] [beer]

Дата:   21-03-06 16:31

Пак пробвах - смених батериите, вадих картата...пак така - снима и дава "превю", но когато се пробвам да вляза да прегледам не става.

Благодаря ви за отговорите...поуспокоих се...макар все пак картата да е Панасоник ?! Е, ДАНО да е от картата!!

За съжаление не си знам ай си кю номера защото не съм на кабелен интернет и не си чатя с никого. ..

Ще пробвам с друга карта и ще изчакам да се върнат техниците. Благодаря ви много. Ще се обадя да кажа какво е станало.

Публикацията е редактирана (21-03-06 16:35)

Автор: xm_style   
Дата:   21-03-06 16:50

форматирай картата

Автор: flancer   
Дата:   21-03-06 21:28

99% от картата, превюто си го показва от буфера на апарата, не от картата , купи си нова карта и ще е ок :) /то на практика 16МВ не стигат и няма смисл от нея освен като посл. резерв/ , пробвай и форматирането но дори и да се получи , имай едно наум за тази карта

Автор: ROLIK   
Дата:   22-03-06 09:12

смени картата.случват се и дефектни.

Автор: de5   
Дата:   22-03-06 09:38

1. намери в менютата заводски настроики и ресетни апарата

2.днес сряда следи форума и ако има сбирка утре в четвъртък ела на нея все някой ще ти даде карта да пробваш

3.ако нямаш четец помоли в някое фото да ти прочетат картата и после да я форматират СЛЕД ТОЗИ ФОРМАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И ПРАВИШ ФОРМАТ В АПАРАТА

4.свържи се с https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=7376

5. ако нишо не направиш до неделя и искаш в неделя след 9ч се обади на 871 67 20

Дата:   30-03-06 15:08

Здравейте!

Много благодаря на всички, които ми обърнахте внимание! Целувки [thankyou]

Ето какво стана: като си изпразних картата в компютъра реших да направя нова проба, заснех една снимка и после пробвах да я прегледам и... всичко беше ОК [smile]

Щестлива съм !!

De 5, благодаря за предложението по т.2. Тези сбирки за които говориш в кой град са, защото аз съм от Варна [smilie11]

Автор: de5   
Дата:   30-03-06 22:03

сбирките са в София но и във Варна има
пусни търсене или тема и ще разбереш за Варна

Автор: Crossblade   
Дата:   01-04-06 00:35

Аз ни ходя на сбирки, но съм си от Варна [smilie5]

На колко годинки казваш си ? [smilie21] [smilie18]

Автор: Георги   
Дата:   01-04-06 00:48

айде прилапахме още една варненка за сбирките [smilie10]

Автор: bobihot   
Дата:   01-04-06 11:52

И с мойта "стандартна" карта 16МБ имах подобен проблем и се оправи след неколкократни форматирания с апарата, но от тогава не я ползвам

първа  назад  1     всички  напред  последна