Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Препоръчайте принтер
Автор: oldfirehand   
Дата:   26-03-06 11:15

Май му идва времето да вземам някакъв фотопринтер за домашно ползване, щото ми писна от тези мазала, дето ми ми копират по повечето студия. Основно ще се печата 10х15. Важно ми е, разбира се, съотношението цена/качество /хе-хе, то за кого ли не е важно;-)/, ама все пак май качеството ще е на пъво място. Каква излиза цената на една 10х15 домашно производство, има ли големи разлики в цената на снимката при различните модели и производители? И струва ли си да е 'специализиран' за 10х15 или е по-добре 'универсален' за А4? Айде разбирачите да помогнат малко:-))

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръчайте принтер
Автор: Стоев   
Дата:   26-03-06 16:03

http://www.cantek.icb.bg/index.php?page=products&CatID=237

Автор: yovko   
Дата:   26-03-06 16:05

Canon Pixma 4200

Автор: грегари   
Дата:   26-03-06 17:41

това е термосублимационен ОЛИМПУС А4 +А6. нищо общо няма с мастиларките. всеки лист се печата четири пъти в ЦМИК и най накрая са запечатва срещу влияния на светлина, ув, влага, газове и т.н. скъпичък е, но савсем малко е ползван и можеш да го имаш на половин цена.

http://www.olympus-europa.com/consumer/201_P-400_ID_Passport.htm

Дата:   26-03-06 17:48

грегари,
как са цените на консумативите?

Дата:   27-03-06 13:52

Да, наистина, кажете нещо за цените на консумативите, колко излиза приблизително 10х15?

Автор: rufo   
Дата:   27-03-06 13:54

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09015611
Термо принтер със собствен софтуер за обработка на изображението + LCD дисплей,
300 dpi
крайна цена на консуматива
10/15 см = 0,47 лв
[shtrak]

Дата:   27-03-06 18:59

Стоев i oldfirehand,
не съм пазарувал скоро, но за последно купих А6 за около 1,30 и А4 за около 2,50. (листа + консуматива) това са цени на "амперел" от които съм го купил. някъде може да е и по-евтино.
това е "олимпус" и той освен "за документи" има и много други опции.
при термопринтерите хубавото е, че след три месеца да ти потрябва, включваш и принтираш. няма мастила засъхнали, няма запушени дюзи. консумативът е за еднократна употреба и там цветовете са суперреални и черното е саждено черно а не тъмно сиво. огромна е разликата м/у него и цифр.минилаб.

Автор: avo   
Дата:   27-03-06 19:03

Добре де, простете за глупавия въпрос,ама ако си дам да ми извадят копие 20х30 например в произволно фото, за цена около 2-3 лева май някъде искат за такъв формат, на какво ще ми извадят снимката, и ако си я сложа на стената, след 1 година как ще изглеждат цветовете?[thankyou]

Автор: asahi   
Дата:   28-03-06 10:17

oldfirehand, подозирам, че нещо при теб не е наред - или монитора ти е настроен накриво, или в ателиетата ти правят корекции. От кой град си?

Дата:   28-03-06 12:04

Грегари, аз взех цанонското поради подобни съображения, консуматива е към 24-25лв за 36бр. 4х6", за съхранението споменават стотина години, ама в албум, няма опция за запечатване.
Скъпичко, но за единични бройки си струва.

Публикацията е редактирана (28-03-06 12:05)

Дата:   28-03-06 12:06

Линка на Руфо по-горе не мога да отворя.

Дата:   28-03-06 12:48

Стоев,[smilie24]

Автор: gerimo2   
Дата:   28-03-06 15:16

За Канонските принтери(термосублимационните по-точно)консумативите в Германия са малко по-евтини.ако си купиш пакета за 108 снимки-цената,заедно с доставката ТАМ ти излиза 22 евроцента.Брат ми си купи миналата седмица пакет за 432 снимки- излиза 19 евроцента за брой.Също и принтерите са по-евтини(с около 1/3).Ако имаш човек там-действай.Иначе са много здрави,но и много нежни.при употреба трябва да се борави внимателно.У нас има продадени вече доста бройки( най-вече покрай промоции с апарат).Само няколко са "влизали в бокса".Когато се купува такова принтерче, трябва да се има впредвид,4е за всеки формат хартия,разли4ен от 4/6 инча се купува отделна тавичка.В Германия тук-там ги продават с комплект с тавичките.

Автор: gerimo2   
Дата:   28-03-06 15:22

Забравих да кажа,4е прин четвъртия пас се нанася "лаково" покритие,което защитава основно от вредното влияние на UV-лъчите.А относно 100 години трайност-това са прогнози на базата на помп. моделирана постановка,но както Стоев правилно отбеляза-само на "тъмничко".

Re:asahi
Дата:   28-03-06 18:40

asahi, от Стара Загора съм. Не мисля, че причината е в монитора, при копирането ми затриват не само цветопредаването, но и резкостта и детайлизацията, които са си съвсем наред на монитора. И други съм чувал да се оплакват, особено от едно от студиата. Мисля, че просто не държат на имидж и използват тоталната липса на взискателност у масовия клиент... Абе пари да падат, демек...;-)

първа  назад  1     всички  напред  последна