Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Bерую
Автор: murnau   
Дата:   26-07-04 23:26

Абе отдавна се каня на напиша едно верую, та сега ми се падна.

Основно снимам за себе си, много малко снимки правя "по поръчка".Поствам тук , за да ми поставят медали, оценки, напоследък взех да се интересувам и от коментарите :)
Но поствам снимки , за да ме гледате.
Знам, че не съм това, което бих искал да съм що се отнася до фотографското изкуство. Обаче снимам все пак, като че ли е по-силно от мен.
Имам кой да ме учи на туй изкуство, не смятам, че тук ще науча нещо съществено. Освен може би някоя подробност за тази или онази матрица.

Писах коментари като "разбирач" обаче щото така ми идва отвътре. Не разбирам всъщност. Разбирам от много малко работи, може би почти от нищо. Коментарите ми ги приемайте както искате, те от гледна точка на знания и умения нищо не значат. Може да са обидили хора, може да са поласкали...те са такива каквито са.
Снимам , пак да кажа, за себе си, защото фотографията е моята любов, може и така да я нарека. За всичко друго може да съм лъгал, измислял, да съм се праил на интересен във форума, но не и за собствените ми снимки. Много рядко гледам чужди снимки в чужди сайтове, просто погледът ми е кратък и ефемерен, обърнат към мен самия.
Кино гледам много повече, но това е тема за друг разговор. Литературата почти не ме занимава от едно известно време.
Та, мисълта ми беше, че снимам по чувство. И ако има нещо от мен в този форум, то това са няколко цвята, изражения и кропа/кадровки.
За това се учудвам на mobby_dick и на такива като него, че, ако и той снима като мен, демек с чувство, защо изобщо се занимава да ми гледа снимките, да ме взема на сериозно и прочие. Защо мисли, че мога да приомения начина си на снимане, след като тове е единственото истинско от мен, тук и сега, засега.
Ама явно до гледна точка опират нещата, както и аз не разбирам как той снима, защо снима и прочие, така явно и той не ме разбира.
Консенсус по този въпрос няма да има, в това съм убеден.
Най-много да се замисля за някой и друг мой коментар, забележка ... Но не и за начина ми на снимане. Не и за това, което представям тук. И като казвам,че се замислям за някой коментар, искам да спомена, че всяко чудо е за три дни, та забравям бързо; след време пак ще си пиша аз, по същия субективен и "разбирачески" начин.
Да, казвам ви го, трудно ми е да пиша смислени коментари, просто си реагирам. Но това не значи , че ще спра.
Тъй не е покаяние, а "изповед" :)
Какво съм тръгнал да градя и с какви тухли и колко, дали са четворки или Ytong, просто зависи и засяга само мен, а и освен това може да се окаже ужасно несериозно това мое "начинание". Тъй че да бъде разобличено и иронизирано едва ли си струва.

Струват си единствено запознанствата, поне за мен, в този форум. Комуникацията.
Тва е , другото е бошлаф ( и моят на първо място).

От известно време съм си дал сметка, че снимам (освен от любов) и за любов. Рядко успявам да се развълнувам от собствените си снимки, дори не намирам смилсъл в снимането. (имам си съдник, който сам съм си избрал).
Едно от последните неща(снимки), от дълго време насам, го пускам тук...
За споделяне или за самия мене, не знам.

Но искам да го покажа.

https://photo-forum.net/static/forum/2011-12/adld3783.JPG
http://mapage.noos.fr/llubomirr/masa.jpg

пс. Ако някой приеме това за патос и оплакване, сигурно ще се окаже прав, не съм застрахован и си падам леко чувствителен :))

Nevermind.

Отговори на това съобщение
 Re: Bерую
Автор: boni   
Дата:   26-07-04 23:31

:)) Spoko.https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie7.gif

Автор: namahshivaya   
Дата:   26-07-04 23:35

qka kaka ;]]]
ste ni zapoznaesh li ;]

Автор: boyko   
Дата:   26-07-04 23:36

РЕКЛАМАТА НА ТУХЛИ В САЙТА Е СТРОГО ЗАБРАНЕНА!!!

Автор: junior   
Дата:   27-07-04 00:41

[smilie24]

Запознанството/комуникацията [smilie24] [smilie24] [smilie24]

П.С. и аз отдавна си мисля да си напиша манифеста тук... кога ли ще намеря време???

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   27-07-04 00:52

Хе-хе, радвам се, че си в светъл период:)
murnau , аз 1/2 от нещата ти не ги споделям, а рядко и гледам /както и на много други автори, и предполагам, че повечето правят така със снимките на всеки/.
Изказвал съм се остро под някои скандални за мен неща, но това е относително. Така ги разбирам, в такова настроение съм бил. Може пък да не разбирам много от естетика. Всъщност и аз съм обърнат към мен си, така, че малко ме интересува, честно казано, нищо, че на моменти изглеждам иначе. Все пак не можеше да не ме заинтригува апела ти за коментара ми, просто ми беше неясна метаморфоза на фона на снимките ти, пък съм злопаметен, но...явно си по-млад, и е нормално да еволюирате по-бързо, или по различен начин.
Аз лично снимам май само за забавление, от отегчение в забавление..и да привеждам машинките си в действие, обикновено не гоня нещо специално..но гледам да не пропусна това около мене, но и аз се променям тук с фотофорум, сигурно и ти, макар да го отричаш. Така се вижда откъм мене, въпреки, че не ми е работа. И на мен малко неща могат да ми повлияят, но повлияват понякога.
Онази тухла там не беше към тебе само /аз там изришно го казах, коя част е за теб, защото усещах, че като мен не усещаш нещата обективно, а субективно/, така , че си вземам тухлата обратно и поемам всички вина.
Щом имаш желание и идей да твориш, и почитатели - твори, какво ще ме слушаш мене, макар и коствено. Светът е различен, хората разни...въпреки, че това горе дето си го написал важи 80% и за мене - парадокс!
Няма да ти преча или досаждам с кофти мнения.Всеки сам трябва да си изживее това към което се стреми, и да го усети със свойте си сетива по собствен начин. Успех.

Автор: murnau   
Дата:   27-07-04 00:55

Ha, be az koga shte se otkaja da sum humanist?
NIKOGAAAA :)

Автор: GuruMMX   
Дата:   27-07-04 00:56

po njakoga online komentarite zvuchat krajno.
predi vreme imah edni kratki shvatki online s murnau.
vidjahme se na jivo i moga da kaja, che e super chovek, kakto povecheto hora zanimavashti se s photographiaj :)

moje bi i mobi dick e pich no ot online postingite mu ne si lichi hehe
(dulgite postingi ne sum mu gi chel!) hehe
snima prilichno! - (ot art ne razbiram)

a po princip vseki si e sam za sebe si prav!

[beer] [shtrak]

Автор: stella77   
Дата:   27-07-04 01:10

Тези писания звучат по-добре.
Вече бях почнала да се разочаровам от този форум, а и не само от него.
[beer] [smile]

Автор: junior   
Дата:   27-07-04 01:17

Така е Гуру... когато пишем във форума сме големи екстремисти - "Мга да си кажа квото си искам - монитора нема да ми отвърне"... Така е...

Затова мисля,че онлайн клуб не може/не бива да се развива беа офлайн мероприятия (изложби, разпивки, пленери и пр.)

Аз доста се постарах да наобиколя клубари в различни градови... икво да ти кажа - пичове сме... всички, с които съм се запознал са будни, интелигентни и дружелюбни люде....[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: GuruMMX   
Дата:   27-07-04 01:19

e da de.. i az tva kazvam :)
[beer] [shtrak]

Автор: japanese   
Дата:   27-07-04 02:43

az za snimkat da kaga che mi haresva ..pak posle ste cheta vsihcko koeto ste izpisali ..che izgubih nachaloto..[smilie7] [smilie24]

Автор: luboar   
Дата:   27-07-04 09:42

Публикацията е редактирана (13-09-04 15:50)

Автор: J0R0   
Дата:   27-07-04 11:19

Murnau, знаеш ли защо ти се впрягат хората? Защото правиш много добри снимки. Е, не всички, недей да си вириш носа, но като цяло, погледът ти към нещата е много интересен и необичаен. И хората по подразбиране смятат, че всичко което казваш е от голяма важност.
Което не е така.
Уникалността на твореца не го прави компетентен.
Историята познава страшно много случаи, когато някой велик творец в своята област се е изказвал толкова некомпетентно в същата тая своя облас, че е ставал за смях пред целокупното човечество.
Ето един пример, който има търпение може да го прочете, интересно е:
http://stolitza.com/joro/oruel.htm
Примерът е литературен, но важи и за останалите изкуства.

С това в никой случай не искам да те нарека некомпетентен или да те обидя.
Искам да кажа на останалите участници в дискусиите, че това, че някой е много добър в своята област, това не го прави автоматично голям капацитет, нито прави мненията му да тежат повече отколкото на някой който не може да снима, но пък разбира нещата.

Автор: volokin   
Дата:   27-07-04 13:08

това изказване на Жоро ми хареса, та затова и аз ще дам един пример за изказване на един велик гений, Айнщаин:
цитирам: '' Господ не хвърля зарове'' казано по повод на раждащата се тогава квантова механика и имайки предвид, че не може законите в природата да са предоставени на случайността, т.е. там в микрокосмоса всичко се описва с вероятности дадено събитие да се случи или не. Самият Айнщаин не е искал да възприеме така наречените закони на квантовата механика, макар самия той да има голям принос за нейното раждане...
Та така по тоя въпрос...Примерът на Жоро е много добър и важи на всякъде, не само в изкуството!![shtrak]

Публикацията е редактирана (27-07-04 13:08)

Автор: Prakticar   
Дата:   27-07-04 13:17

Е, аз имах търпение, прочетох го.
Ама това е само половината от въпроса.
Оруел какво точно е чел? Не знам дали Толстой си е писал памфлетите на английски, пък и се съмнявам Оруел да е знаел руски и да е чел Толстой в оригинал. По тендециозно избрани и извадени от контекста цитати е възможно всеки да бъде орезилен . Приемам, че Толстой е имал отрицателно отношение към Шекспир, но защо да не допуснем, че и Оруел от своя страна недолюбва Толстой?
Нека прочетем памфлета на Толстой в оригинал, пък тогава да умуваме дали е компетентен или не.
Що се отнася до мен, мисля, че разбирането се доказва с можене. (Не съм адвокат на никого в спора)

Автор: Frida   
Дата:   27-07-04 13:24

Важното е любов да има ... всичко останало са екстри :)

Автор: volokin   
Дата:   27-07-04 13:29

Фрида, [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна