Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Compact flash
Автор: Ceaser   
Дата:   17-07-04 10:53

Малко помощ...
Тръгнах да си взимам още една карта...а в магазините съвсем ме объркаха...
Има карти обикновени, 40Х, други Pro...Порових се из нета и видях, че обикновените може да се пише на тях с около 2,4МБ/сек, а другите с 4МБ.
На едно място ми обясниха, че скоростта на бързите може да се оползотвори само от някои по-нови модели апарати, на друго - "...ми то няма много разлика....", на трето "...ама разбира се, работят с всички апарати, и с тях се снима два пъти по-бързо....вземете си от 40Х"
Къде е истината...Все пак разликата за 256мб е около 30-40лв.
И какво ще кажете за марката...Kingston, Apacer, PQI.....
Знам че Kingston имат голяма слава, но същото бях чувал за cd/dvd rom-ите Plextor /вкл. записвачките/, но на един познати един CDrom и една записвачка заминаха за по-няколко месеца...Добре че бяха в гаранция.
Аз иман една 128МБ PQI и нямам някакви забележки.

Отговори на това съобщение
 Re: Compact flash
Автор: solo5   
Дата:   17-07-04 11:09

според мен 40х е по-добре
скоро и аз питах за SD card и ми казаха, че на Kingston са по-добри. Същото трябва да важи и за Compact Flash [beer]

Автор: dsp   
Дата:   17-07-04 11:21

Ами все пак зависи какъв ти е апарата и не е съвсем вярно че разликата е 30-40 лева за 256МБ карта между >= 40х и по-бавните толкова е разликата може би за 512МБ карта.
Скоростта 40х или там каквато се дава е по принцип скорост на четене :) скоростта на запис е малко по-друга и при някои карти може да достигне даже 6МБ/сек за карта 40х при използване на съответния високоскоростен РС-адаптер, но при други карти (пак 40х) може да е и на нивото на споменатите 2-3МБ/сек или дори по-малко.

Истината е следната - вземаш си апаратчето отиваш в магазина и пробваш картата - правиш малко снимки, малко видео и ако всичко е ОК си я купуваш като естествено искаш гаранция - иначе отиваш в друг магазин.

Аз лично си всех високоскоростна карта (PQI-F1) последно - разликата в цените не беше много голяма, а пък и предполагам че тези карти се произвеждат по по-съвременна технология и освен по-бързи са и по-надеждни - но това си е така само мое предположение. Макар че за Кингстън бях чел на техния сайт че висоскоростните им карти (Елит Про) се произвеждат наистина по по-различна технология в сравнение с обикновените им карти.

Автор: riff   
Дата:   17-07-04 12:56

аз също имам PQI F1 40x 1 GB, за моя PS S1 IS, работи добре, записва видео с макс настройки до пълния позволен размер, а скоростта била важна за да може да става това, така казват.

Автор: unguzov   
Дата:   17-07-04 16:33

Аз си взех 512 MB Apacer по съвет на хората тук и май не сбърках. Пълнил съм картата 5 пъти вече. Около 110 долара ще ти излезе от вносителя за България. За скоростта - пука ми [smilie6] Аз съм с Cанон А80 и не съм забелязал никакво забавяне при снимки, клипове и т.н. Ползвам стария PhotoClip за четец и се прехвърля картата за около 20 мин [smilie7] Но не е проблем.

Дата:   17-07-04 20:06

Ко ма напрай [smilie5]
20 минути [smilie5]
Аз не бих издържал [smilie5]
Вземи си един Card reader четец [shtrak]
за 20 минути прехвърлям 3-4 CD на PC-то
[shtrak] [shtrak] [shtrak] [beer]

Автор: niagara   
Дата:   17-07-04 20:19

Ceaser, dobro saotnoshenie na kachestvo-tzena e 512 MB Apacer.[smilie24]
Vchera si vzeh edna za 140 lv. ot Vali do Matematicheskata gimnazia na ul "Ekzarh Iosif".

Дата:   18-07-04 01:47

Ха! Ето това е интересна цена, защото в Стемо, които били представители на Apacer, за 512 искат 185лв!!!!
Не съм от София, но като доида ще потърся това място...

Автор: GuruMMX   
Дата:   18-07-04 01:55

Vali.bg imat magazini iz stranata :)
neznam ot kude si ama mojesh da hvurlish edno oko na site-a im!

Kingston rules!!!
Автор: HTML   
Дата:   18-07-04 02:15

PQI_F1_x40 e na 2 godinki veche, nalojena v BG ot Golemiq Vnositel, chrez konsignacii i dumping. Ne e ni6to po-osobeno ot vsiaka druga kitaiska CF. V PC-magazinchetata govoriat gluposti obiknoveno, ne gi slushai.
Nai-dobre, ako mojesh si vzemi Microdrive [1Gb]

Дата:   18-07-04 02:25

А колко от цифраците работят с Microdrive?

Автор: GuruMMX   
Дата:   18-07-04 02:33

vsichki koito poddurjat CFII slot! :)
az imam 2x 1gb Microdrives i njamam griji :)

[beer] [shtrak]

Дата:   18-07-04 10:42

Този магазин на "Екзарх Йосиф" близо до бул. Васил Левски ли е? А гимназията СМГ "Паисий Хилендарски" ли е?

Автор: niagara   
Дата:   18-07-04 19:52

Da, na agala na bul. Levski i ul. Ekzarh Iosif, vhoda e otkam E-Iosif, zvanish na zvanetza Vali i se kachvash na vtoria etaj- liavo.
Shte ti pisha pak ako iskash i telefonite im, che sega ne sa u men.

Дата:   18-07-04 22:04

на първата цена качваш ддс,
на втората не. можеш да купуш и на нея.

PQI CF card 128MB 40x - $28.30 $29.30
VM CF card 256MB - $36.10 $39.60
PQI CF card 256MB 40x - $47.00 $54.00
PQI CF card 512MB 40x - $85.80 $93.80
VM CF card 1GB - $153.00 $169.00

(02) 866-90-28

Дата:   18-07-04 22:11

не за друго, ама Apacer имат собствено производство на CF колкото и Hyundai на компютри. Произвеждат де, лепенките може би

Дата:   18-07-04 22:34

и хубави ли са?

Дата:   18-07-04 23:29

Аз си взех картата Apacer от Вали, обаче забравих да си взема гаранция (пусто бързане да видя дали бачка през почивните дни). Сега нещо ми се опъват да ми издават... Тия дни ще се чуя с тях да изясним въпроса. Иначе картата е пушка. И едно въпросче... как се сдоби за 140 лв с 512? мен ме глобиха 95 долара [smilie8]

Автор: Brummaker   
Дата:   18-07-04 23:35

95 х 1.57 = 149.15 лв

[smilie3]

Дата:   18-07-04 23:54

Brummaker написа:

> 95 х 1.57 = 149.15 лв
>
> [smilie3]
>

Е, друго си е да ти го сметнат [smile] . Без майтап картата е супер. Само гаранцийката да оправим с фирмата (сам съм си виновен, ама на).

Дата:   18-07-04 23:57

Ми 10 лева разлика ли е ?! [smilie10]

[beer]

Дата:   19-07-04 00:04

Brummaker написа:

> Ми 10 лева разлика ли е ?! [smilie10]
>
> [beer]
>

Разбира се, че не е. Лошото е, че отидох да си купя картичката като частно лице и да спестя някой лев. Взех 4 батерии, PCI->USB 2.0, CF 512 MB... И накрая да ми се правят на интересни с гаранцията. Но сега ще издам фактура на името на фирмата и ще си взема гаранцията. Просто не исках да занимавам счетоводителката за няколко лева с глупости. Но на гаранцията си държа.

Дата:   19-07-04 00:07

[smilie24]

Автор: tonibg   
Дата:   19-07-04 08:02

Сега като се замисля, Вали май и на мене не ми дадоха гаранция а ми казаха, че ф-рата е гаранционна карта, защото нямало откъде другаде да си купя тази карта . Само малко съм притеснен, че външният вид на картите е различен с този в сайта

Автор: machine_head   
Дата:   19-07-04 08:09

споко бе хора, вали са печени на мен ми я "оправиха" без да ме питат за гаранцията, само им казах долу-горе кога е купена....[smilie7]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна