Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за скенер
Автор: airmj   
Дата:   25-03-06 10:23

Здравейте. Скоро ще ми носят фотоапарат от щатите и в проучването си ползвах и този хубав форум, но темата ми сега е да ми дадете съвет за скенер. По принцип се колебая между:

Canon CanoScan 4200F
Canon CanoScan 5200F
Epson Perfection 3170
HP Scanjet 4370

Това са скенери условно около 200 лева, като 5200F е малко по-скъп.
Блазни ме особено много HP Scanjet 4670vp see-through, но с ддс-то излиза към 360 лева. Последния има опция да сканира на части и да съединява парчетата, което на мен би ми потрябвало за чертежи.
Изискванията към скенерите са да могат да дигитализират добре стари снимки и негативи. Защото баща ми иска да си метне на компютъра старите снимки.
Много съм объркан. В нет-а на практика почти не намерих ревюта, особено където директно се сравняват модели. Дори нямам семпли със сканирани снимки (оригинал и сканирано копие), за да видя как се справя всеки със задачите си и до колко вкарва цветен шум. Ако може да ми помогнете 10x .
Иначе май ще взема Canon 4200F и няма да се занимавам.

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за скенер
Автор: Boby1945   
Дата:   25-03-06 10:36

И най-евтиния скенер А4 /~100 лв/ може да прави отлична дигитализация на стари снимки, черно бели например. За цветните въпросът е по сложен, защото обикновено са 9х12 и просто "няма какво да се сканира" за да се получи качество.
По добре си купи евтин скенер и си "крадни купи на Славейков "Photoshop" за да можеш след сканирането да ги приведеш в "човешки" вид.[beer]

Автор: ahab   
Дата:   25-03-06 10:57

Имам 3170 - доволен съм.

Ръчната работа по сканирането е доста, но резултата е добър. За обикновенни негативи не очаквай много от тези скенери. Качеството е средно.

Горещо препоръчвам Епсон пред ХП. Тази работа със сглобяването на парчетата може и сам да я вършиш.

Дата:   25-03-06 10:59

Отначало се бях ориентирал именно към Epson, но наистина доста се чудя ...

Автор: graver   
Дата:   25-03-06 14:19

http://www.epson.com/cgi-bin/Store/consumer/consDetail.jsp?BV_UseBVCookie=yes&oid=49164281[smilie24]

Автор: Kanonir   
Дата:   25-03-06 17:01

ahab написа:

> Имам 3170 - доволен съм.
>
> Ръчната работа по сканирането е доста, но резултата е добър. За
> обикновенни негативи не очаквай много от тези скенери.
> Качеството е средно.
>
> Горещо препоръчвам Епсон пред ХП. Тази работа със сглобяването
> на парчетата може и сам да я вършиш.

Едно към едно с горното! Недостатък на епсънчето - много шуми при диапозитиви в сенките или изобщо в черните области, но със снимки и изобщо с хартиени оригинали се справя доста добре. Цветната реставрация дето е включена в пакета също върши добра работа когато не ти се занимава много-много с фотошопване. Канонът също не е лош избор, но нямам личен опит с него. Успех в избора![shtrak]

Дата:   27-03-06 10:34

Благодаря на всички ! В крайна сметка се допитах до един пич, който смятам, че разбира и реших Canon-а да е (4200F), въпреки че май Epson-а има повече екстри.

първа  назад  1     всички  напред  последна