Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 ЗА CANON 350D ОТ ЕДИН ХУДОЖНИК
Автор: jorrras   
Дата:   18-03-06 19:01

Много,ама много моля да ми помогнете със съвет.
Аз съм художник и имам ужасна нужда от добър фотоапарат.Засега съм се спрял на Canon 350D- тяло.Апаратът основно ми трябва за да си репродуцирам картините и впоследствие някои други проекти като портрети и т.н,но основно- снимане на картините.Въпросът ми към вас е да ми препоръчате обектив с които да си свърша работата и да не похарча повече от 300-350лв.- нов.
Цанона не е много евтин , но съм ги прежалил парите.Идеята ми е тяло/ДСЛР/ + оптика , да не бъде повече от 1900лв./нови със БГ гаранция/.Избрах Цанона понеже мога да го взема със добри отстъпки , но ако някой смята ,че има и по добри варианти/с оглед целта ми/, нека сподели.
Ако някои има опит с репродуциране на картини/качество-детайл-верни цветове/ и реши да го сподели бих,взел няколко /платени/ урока.за контакт с мен info@jorrras.com

Благодаря ви, предварително.Форумът ви е страхотен и много полезен,поздравления за което.

Отговори на това съобщение
 Re: ЗА CANON 350D ОТ ЕДИН ХУДОЖНИК
Автор: darksorrow   
Дата:   18-03-06 19:10

това, за което ще го ползваш, не изисква кой знае какво откъм машината. с оглед на факта, че според мен всеки ДСЛР би се оправил, лично аз бих препоръчал примерно Пентакс istDL, щом цената е фактор. Идеята е, че в случая повечето пари няма да свършат видимо кой знае каква работа... [smilie24]

Публикацията е редактирана (18-03-06 19:13)

Автор: dau   
Дата:   18-03-06 19:17

Вземи си Sony-R1 за тези пари мисля че би ти свършило по-добра работа особено ако картините са ти по-големички с широкия ъгъл по-добре ако го снимаш на 30-50мм

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   18-03-06 19:21

Харесва ми тази обява - изчерпателна е!
Съвета ми е:
Картини не се рисуват всеки ден, не повече от 1.[smilie3]
Намерете фотограф/ателие, да ви правят качествено репродукциите през определено време.
Ако все пак сте решил, да го правите сам, имаите наум, че точно тази област изисква перфектна техника и известно знаене, за да става всичко 1:1.
Ако това Ви е ценовият базис, и апарата трябва да е цифров - добре. Вземете CANON 350D с един нормален канонски обектив, и работете на бленда 8.
Можете да си спестите пари от обектива, и да вземете един M42 Sonnar MC 3,5/135 и анодизиран (черен) преход M42/EOS...стига да имате достатъчно пространство в ателието, и картините да не са прекалено големи[smilie3]
иначе..има и други алтернативи.

Автор: marto   
Дата:   18-03-06 19:21

100 души-100 различни мнения ще чуеш...
Взимай което ти е на сърце[smilie24]

Дата:   18-03-06 19:26

Аз давам мнение като човек, правил репродукции на картини [smilie3]

Ако си спестите от парите, може да се укаже...че ще намирате репродукциите си понякога много по-добри от оригиналите..или по-лоши ...но никога 1:1 същите[smilie3] (от опита на Ваши колеги говоря, и мненията им при подобни случай)
Ако репродукциите ще са за рекламен каталог - това е нежелателно [smilie3]

Автор: fobo88   
Дата:   18-03-06 19:27

Imam "Nekoi saobrajeniq" po tvoq vipros - obadi se [shtrak] fobo88@abv.bg

Автор: darksorrow   
Дата:   18-03-06 19:29

от това, което чета, слушай Моби Дик, в случая явно съм неподготвен, макар да съм щракал малко такива картини [smilie24]

Дата:   18-03-06 19:39

Значи като цяло аз самият имам отношение към фотографията, това е една от причините да искам аз да снимам. Второ предпочитам да съм независим/доколкото е възможно/, в смисъл че "репродукциите" трябва да са на добро,прилично ниво.
Вече когато се касае за каталог,съм ползвал PROFF. услуги/ студио,светлина,умения- които аз не притежавам/.Така че като максималист искам да получа оптимума като цена-качество-резултат.

Дата:   18-03-06 19:57

CANON 350D[shtrak]
CANON 1.8/50 или M42 Sonnar MC 3,5/135 и анодизиран (черен) преход M42/EOS[shtrak]
статив[shtrak]
останалите пари за осветление (по възможност не импулсно), светлинна палатка, цветни линиики, сиви скали и т.н.[beer]

Дата:   18-03-06 20:06

Mobby Dick благодаря ти , със сигурност ще се вслушам в съветите Ви .Бих искал,ако нямате нищо против да вляза във връзка със Вас,за
да почерпя[beer]

Автор: kolov   
Дата:   18-03-06 20:07

я виж това е от другата страна в базара,май е по изгодно
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=48771&t=48771&phorum_uriauth=
[beer] [beer] [shtrak]

Автор: ecobo   
Дата:   18-03-06 20:09

350D + EF50/1.8
Това е комбинацията за репродукции. Но наистина ще ти трябва добро (равномерно) осветление и сива карта, за да докараш верни цветове.
[beer]

Дата:   18-03-06 20:16

jorrras
О, няма проблем [beer]
Ако живееш/работиш около университета например, може да викнеш по едно в кафето на Шипка-6, там е по-арт и художническо[smilie3]
[smilie24]
0886709582 Владимир

Автор: Gen   
Дата:   18-03-06 20:21

Според мен dau e по-прав.
Едва ли ще снимаш стотици картини за някакъв скъп албум. Мисля си че и сапунерка от типа на Samsung ще ти свърши работа. При всички случаи ще ти трябва статив. Но пак зависи много какво ще ги правиш тези снимки - дали са за интернет сайт, дали за портфолио или за висококачествен печат.

Дата:   18-03-06 20:33

Широкият ъгъл е недопустим - с оглед перспективните деформации (дори при идеална ос център на картина - обектив).
"Дългият" обектив има много по-малка разлика в качествата център-край на изображението.(canon 50мм идва "дълъг" при този апарат)
Зоом обектива е ненужен в конкретната работа.
На Никон закачането на М42 е проблемно., освен това лично не ми харесва цветопредаването на крайния му продукт (с оглед 1:1 с оригинала). Няма още и съвършена матрица/софт в това отношение (независимо каква), но има "по>" и "по<".
Тази работа се прави на спец.филми и то в среден/голям формат, и APO обективи...но човека си е казал изискванията [beer]

Дата:   18-03-06 20:57

Значи,относно качеството.
Да ще има и такива с по високо качество на отпечатване/но не искам да навлизам в подробности - голямоформатни принтерски,но не е задължително целият размер да е генериран от апаратът/т.с. фонове,а от канона отделни детайли които ще се пействат /.

Но основно портфолио - до 30x20см снимки/химия,също интересува ме възможноста да имам добри близки планове/детайли/

А ,за нета съм наясно от какво имам нужда,правя
сайтове и съм наясно,че за там и сапунер ще ми
свърши работа.

Автор: youn   
Дата:   18-03-06 21:01

Според мен изборът ви е добър - огледалнорефлексен дигитален фотоапарат ще свърши работа както за репродукционна работа, така и за някои творчески експерименти в последствие с оглед на възможността за изпозване на различни обективи. За самото репродуциране е за предпочитане твърд обектив както е обяснил Моби Дик. Най важно обаче добър статив за укрепване на картините какъвто не се съмнявам че имате, здрав статив за фотоапарата, осветление за репродукционна работа и поляризационен филтър.

Дата:   18-03-06 21:07

полафилтър не е нужен!
Това е репродукция под 90 градуса [smilie3] - няма да тушира рефлекциите и отраженията, ако ги има.

Автор: Gen   
Дата:   18-03-06 21:08

youn,
а защо пък поляризационен филтър?
В случай че боите са маслени и блестят ли?

Дата:   18-03-06 21:12

А ако е график? Графиците не ги ли смятате за художници? Не всеки разполага с антирефлексни стъкла за графиките си и не винаги е лесно да се вадят от рамки. И да е живописец също зависи от осветлението.

Дата:   18-03-06 21:14

И ако е график, и пак не помага [smilie3]

Дата:   18-03-06 21:20

Помага защото за разлика от репродуциране на идеални плоски оригинали, картините и графиките имат релеф на повърхността който се обуславя от техиката на живописване или съответната графична техника. В повечето случаи на мен лично ми помага, особено при импровизирано осветление.

Публикацията е редактирана (18-03-06 21:21)

Автор: polimer   
Дата:   18-03-06 21:21

Защо точно черен преходник....???/ за м42

Дата:   18-03-06 21:25

По образование съм график, но работя в по-широк спектър, включително живопис. И наистина релефа е важен.[shtrak]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна