Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 относно МП и това какво влияние оказват
Автор: jumbo   
Дата:   21-07-04 15:06

до преди малко говорех с един ЦЕНЗУРИРАНО да съм правел снимки и казвам добре каво искате алабала и тем подобни
та понякое време оня ЦЕНЗУРИРАНО ме пита а колко МП ви е апарата и аз добросъвестно казвам 6мп
и тоя ЦЕНЗУРИРАНО като скочи и вика каа???? че то на агенцията апарата е 8МП вие сте измекяр да лъжете хората и да снимате със стари нискокачествени апарати и един куп такива и си дигна шапката и се изнесе
а аз останах да гледам като идиот (явно съм такъв) след него
та се сетих днес за темите с фирмите с "големите" матрици и по 5-8 мп
и просто не знам да се смея ли да рева ли [smilie2] [smilie4] [smilie9] [smilie8] [smilie21] [smilie22]

Отговори на това съобщение
 Re: относно МП и това какво влияние оказват
Автор: GuruMMX   
Дата:   21-07-04 15:13

v sluchaja tvoja otgovoer bi trjabvalo da e - pechatam poster s razmeri 50x70 ili ako mojesh da go dokarash - 70x100 cm :)
na neobrazovan klient taka se govori!
kakto i klienta ne trjabva da e svetnat s kva technika se snima za kvi pari si ja kupuval i taka natatuk.. vajen e krajnijat rezulat!

uspeh! :)

Автор: zyl_oiliuff   
Дата:   21-07-04 15:16

[smilie10]

Дата:   21-07-04 15:25

клиенти.... ти му даваш напечатан винил за билборд който се гледа от 10 метра а той извадил лупа и се пеняви че виждал точките от принтера [smilie9]

Автор: machine_head   
Дата:   21-07-04 15:26

ами ти що не му каза да си ЦЕНЗУРИРАНО ЦЕНЗУРИРАНО ЦЕНЗУРИРАНО.

последното е цитат по Стоичков... [smilie9]

Автор: v1   
Дата:   21-07-04 15:27

Няма проблем, казваш че имаш гърбове с 6, 8, 12, 15 и един специален с 22 мп. Какъв ще обичате господине? Ама снимките 10х15 от оня, специалния 22мп, ще ви струват 4 пъти повече, щото стават 4 пъти по-качествени!

И си щракаш с 6-те мп, и ако иска да ги брои на снимката или на апарата.

И клиента доволен, а и ти можеш да вземеш 4 пъти повече пари [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Stanev   
Дата:   21-07-04 15:30

Другия вариант е да си го направи по-добре сам, ако може [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   21-07-04 15:32

всъщност аз останах изумен защо се обръща към измекяри като имат 8мп апарат ?!?!?!

Автор: Stanev   
Дата:   21-07-04 15:37

Според него вероятно по-голямо значение имат МП отколкото задапратното устрийство или качествата на самия кадър. [smile]

Автор: marto   
Дата:   21-07-04 15:52

Автор: v1
"Ама снимките 10х15 от оня, специалния 22мп, ще ви струват 4 пъти повече, щото стават 4 пъти по-качествени! "[smilie24] [smilie24] [smilie24]

[beer]

Ми да...
Автор: GenaDP   
Дата:   21-07-04 17:23

Измикяр си я, ти чак сега ли го разбра? Оди си купи 1Дс, да ловиш клиенти като тоя. Или нещо среден формат - с подходящо гръбче. Ама в тоя случай май клиентите пак че бягат...

Автор: matasel   
Дата:   21-07-04 18:15

Abe toi dobre, che ne e imal mikroskop da izvadi, che da gleda molekulite na boiata ot printera, che klienti vsikakvi[smilie5]. Posle ne mojgesh go izgoni, dokato ne izbroi vsichki molekuli ot celiia bilbord![smilie19]

Автор: J0R0   
Дата:   21-07-04 18:44

Ми, трябваше да му кажеш, имам един приятел със Сигма, тя е 14 МП, ще ми я даде за 10$ на час... къде си тръгнал с тия 8...

https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonROFL2.gif

Дата:   21-07-04 19:44

14 интерполирани [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] бъди искрен :-)

Автор: junior   
Дата:   21-07-04 20:32

"абе я си ЦЕНЗУРИРАНО ЦЕНЗУРИРАНО сестрина"[smilie24]

Автор: snooper   
Дата:   21-07-04 21:58

Mi nali znaesh ko stava v takiva sluchai - otiva vaprosnia klient pri onia s 8mp sapunerka, deto vchera e razbral ko e rejim S i oshte se chudi za rejim A, oparva se ot krainia rezultat i posle veche otiva s podvita opashka pak pri fotografa i tozi pat ne spori, shtoto veche mu e i speshno zaradi izgubenoto vreme...

Puk... ne che shteshe da e losho da si s digital back ili nekoi 11 MP dzver, ama tva e fakticheskoto polojenie sega [smilie11] [beer] [shtrak]

Kakto kaza Guruto- daite da printim kopia 50x70 i da sravnim...

Автор: borovinka   
Дата:   21-07-04 23:37

Снупъре, отива кретенът при някой с 8 мп сапунерка, оня говори мъжката и му реди арабийската колко велик фотограф е и нещата стават. Кретенът е щастлив, че е намерил своя човек.
.... и после пак отива при 8 мегапикселовия и пак е щастлив и т.н.
Нещата опират не само до осемте мегапиксела, у нас има една камара народ, които притежават:
- някакво AF тяло (от сорта на Canon EOS 500) - 1 бр.
- накакъв стандартен зуум (евтин) - 1 бр.
- накаква средна хубост светкавица - 1 бр.
С това "оборудване", което носят постоянно на врата си, те смимат:
- сватби
- кръщенета
- светска хроника
- архитектура (външна и вътрешна)
- каквато се сетите РЕКЛАМНА и ПРИЛОЖНА фотография.
Цените са около 2 лева на кадър.

Преди време едни дебили искаха от нас да наснимаме по най-разни хотели на морето 120 кадъра 6х7. Оферирах им 6000 $ за цялата поръчка (това с отстъпката при подобни количества). Те мислеха, мислеха и се навиха. Почнахаме да организираме нещата, но по едно време тези се затриха. Обаждам се, питам какво става и дебилите ми разправят "Получихме по-добра оферта и избрахме нея"! А то какво било - накакъв юнак от гореспоменатите колеги (дебил разбира се) надушил какво става и им се сервирал. Убедил ги, че нема нужда от среден формат и им наснимал хотелите за 450 $. След време попаднах на творенията му от тази поръчка (светът е малък) и какво да видя - повечето диапозитиви бяха дивашки преекспонирани "само" с една-една и половина степени нагоре. Освен това малко маджентени идваха...
.... и тези идиоти все пак се изхитриха да издадат сума "рекламни материали" с тези кадри. Естествено бяха доволни.
Въпросният юнак (умишлено не цитирам името му) сега е понапреднал с техниката, но продължава да работи по същия начин - чевръстичко, без много мисъл и евтинко......и най-разни идиоти са много доволни от него и си го търсят.

Всеки се стреми да работи със себеподобни, кретенът отива при кретен и се унизява да контактува с интелигентни хора само когато нещата отиват на умирачка.

Сред собствениците на 8 мп сапунерки все пак има и малък процент нормални хора, моля същите да ме прощават. [smilie18]

Дата:   21-07-04 23:51

Uh, biah pisal edin dalag post, no po liniata se zatri...

Ta misalta mi beshe, che imam viarata, che iziskvaniata i na Bulgarskite klienti shte se vdignat, puk i che shte stanat malko po-platejosposobni s vremeto... ta togava vsikaa jaba shte si znae giola - svatbata si e svatba, table-top-a si e table-top i t.n ...

A moje i da si mislia taka, shtoto sam mlad i zelen optimist[smilie2] , no puk predpochitam da si varsha rabotata s optimizam, puk ako shte i toi da e gol...[shtrak] [beer]

Дата:   22-07-04 01:47

ufff.. ama i vie edna tema otvorihte..
c c c :)

az puk se radvam che ima dost anarod s "sapunerki" i veche ne me tormozjat za neseriozni nehsta... :)
dori sum mnogo shtastliv :)
predi njamashe nachin da otkazvam za takiva povikvanija ot roda:
ela da mi snimash razkrasenata kola s nadpisi za KAT, ela da me snimash da si postna snimkata v zapoznanstva.com primerno hehe, ili prekarah si kabelite na stroeja na kushtata, moje li d adojdesh da gi snimashmash, za da gi znam ot kude minavat.. .. c c c

bah maamu..
ot podobni nehsta se skarah dori s njakoi moi friendove.. ujas..

uma mi ne go pobira...

ako si plashtat po moite tarifi, njamam problemi da gi snimam podobni zaintriguvashti subitija, no.. NO ne shtat shtoto e eeej taka be.. da se snima.. - kvo tolkova hehe..

ujas :)

ta sega stana po spokojno :)

[beer] [beer] [beer]

uff razvulnuvah se...
i da s epohvalja.. dnes hvanah njakvo gripche... mnogo krasiva istorija eeej..
stomashni bolki.. i drugi takiva..
mnoogo e gadno!
az sum na chajcheta hehe

[beer]

Дата:   22-07-04 01:57

Male kolko sam izkriven veche, a sam tolkova mlad i krasiv (i skomen[smilie5] [smilie5] [smilie5] ) - kato kaza gripche pomislih, che e grip za aparata i shteh da te pitam s kolko baterii e i da ti chestitia [smilie18] [smilie18] [smilie18]

A za kabelite i t.n. si prav do goliama stepen - ama trebva da ima nekvo hubavo radelenie maa mu [smilie9]

Дата:   22-07-04 02:11

mi kvo da ti kaja..
razdelenie shte nastupi ama njakoga.. :)
v durjavite s normalen standart njama mnogo takiva izcepki!!!
pone takiva sa mi nabludenijata.. :)

dano se promenjat nehstata [beer] [shtrak]

Дата:   22-07-04 02:40

Saglasen[smilie24] [smilie24] [smilie24]

A ti stoi na toplo :) I se zavivai dobre bez da shliokash mnogo studeni [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   22-07-04 02:41

ha hahaha
:) OK :) [beer]

Автор: Brummaker   
Дата:   22-07-04 07:39

Боровинка,
ама къде са 6000$ , къде са 450 $ ... [smilie2]
Че цветовете мърдали: ами има очила бе. [smilie2] Ти кво очакваш от min заплата 71 евро. Който иска по 100$ на ден да оди у Ирак [smilie5]

Автор: Prakticar   
Дата:   22-07-04 07:47

Много често е важно не какъв продукт предлагаш, а как го представяш.
За Джъмбо остава един много добър урок.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна