Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какво наричате рязкост при обективите.
Автор: strong94   
Дата:   10-03-06 09:43

Значи откакто влезнах в този форум за пръв път все слушам Този обектив е рязък, онзи пък бил мазня и всякакви такива коментари.Та ще помоля разбиращите и знаещи да обяснят на такива като мен които съм сигурен че са доста, дето са слушали и и си правят извоти и заключения от разните теми но в деиствителнос не знаят за какво става дума.
Аки не ви се обяснява може и да ме препратите към друга тема в която е дискотирано, или пък на някои публикуван мателял на друго място.

Искам да помоля тези които не им се занимава да не се обаждат и да пълнят темата с глупости.

Отговори на това съобщение
 Re: Какво наричате рязкост при обективите.
Автор: stoyan_5   
Дата:   10-03-06 09:51

Ами, това което зая е, че рязките обективи дават повече детайли и фокус.
При меките обективи обекта леко се размива. Те са подходящи за портретни снимки и също са много ценени.
Не е коректно да бъдат определяни като мазня.

Макар и да не е точно по зададения въпрос виж и това !
И това!

Публикацията е редактирана (10-03-06 10:08)

Дата:   10-03-06 10:16

За обектив определян като мазня имах предвит примерно китовия 18-55 на 300D.

Автор: chukov   
Дата:   10-03-06 10:20

Пич ти снимал ли си с китовия на 300Д или просто си чел и чувал

Обективът не блести с достойнства, но съвсем не е мазня.

Хайде без крайни изказвания тука, а?

Автор: Julius   
Дата:   10-03-06 10:28

Ето Това! [smilie7]

Дата:   10-03-06 10:31

Пич сега ще тръгнеш да се обиждаш на обективи а.
А пък и това за мазнята на китовия не е мое изказване а по точно Цитат. А и аз затова питам защото на мен не ми се струва мазня този обектив, това можеби е така защото не съм го сравнявал с друг освен с Tessar 2.8/50 на Цаис за който немога да определя че е по добър с нещо от Китака (мжеби защото незнам каде да търся).

Автор: dau   
Дата:   10-03-06 10:43

Чуков мазня не ами мазня си е ...
на отворена бленда ...

просто цената му е смешна и това го прави привлекателен ...

За евтин широк ъгъл си е добре ...

Автор: tilcheff   
Дата:   10-03-06 10:44

пич, много правописни грешки правиш.
може би, не знам, не мога - все са отделни думи. в горния ти постинг има по 5 грешки на ред и то от неграмотност, а не от бързане

Автор: Avi   
Дата:   10-03-06 11:00

мдаам...

вие си викайте срещу писането на латиница, ама мене лично много повече ме дразни неграмотното писане на кирилица.

[smilie23]

Дата:   10-03-06 11:00

DAU

айде да не преувеличаваме айде
ами добре е за ефтин широк ъгъл и съвсем не е мазня.

strong94
ти пък ебати сравнението
че то по този критерий половината обективи трябва да са мазня.

Автор: nicoldy   
Дата:   10-03-06 11:03

tilcheff, това все пак е форум за фотография, а не българска филология. аз също забелязах доста грешки, но не мислех да се обаждам, защото не мога да дам коментар по темата.

Публикацията е редактирана (10-03-06 11:03)

Дата:   10-03-06 11:24

Чуков пробвай с китовия в дългия край да направиш портрет на някой на макс отворена бленда на контражур примерно и после ми говори за резултат ...

Ама не минало през ФШ и ресайзнато до 700пкс после ...

Автор: tilcheff   
Дата:   10-03-06 11:28

nicoldy, ако на неграмотния никой никога не му обърне внимание, как да се научи? нито съм тръгнал да се заяждам с децата, нито ме интересуват. отварям тема за обективи - а вътре по пет грешки на ред. не е случайно и не е маловажно. филологията няма нищо общо с грамотното писане, да ме прощаваш.
не желая да спамя темата, но тук става дума за елементарни неща (еФтин например, ОпУтребявам, дискОтирано. оня ден в един друг форум видях Windols, а едно хлапе пише фиУмчета - филмчета, ако не е ясно)

хай със здаве! ударихме уикенда.
cheers [beer] [beer] [beer]

Дата:   10-03-06 11:30

Ей ядосваш ме майка му стара иначе не си лош човек

Естествено, че резултатът няма да е много добър и че обективът е средна ръка, но определението "мазня" се дава според мен на изключително мек обектив какъвто този Канон не е.

Аз имам тук един Олимпус Е20 с Zuiko обектив, просветлен и всичко каквото си помислиш, който е доста по мек от Канона и пак не бих го нарекъл мазня

Дата:   10-03-06 11:56

И в крайна сметка какво стана ще ме изядат с парцалите за правописни грешки а никои няма да ми отговори на конкретния въпрос.
КОИТО МУ ПРЕЧИ ПРАВОПИСА МИ ДА НЕ МИ ЧЕТЕ ТЕМИТЕ.
Аз помолих са съвет и информация а получавам урок по правопис. Тоpи форум маи е пълен с заядливи индивиди а не с Фотографи. И в крайна сметка тогава каква ползата от него се питам.

Автор: Стоев   
Дата:   10-03-06 12:01

Strong, не се паткай де - онези с острите обективи са на снимки [ezik] [beer] [beer]

Дата:   10-03-06 12:06

strong94 написа:

> Тоpи форум маи е пълен с заядливи индивиди а не с Фотографи.

Не се сърди ама ей това изречение ме уби.
Няма минаване от 3-ти за 4-ти клас.

Вярно е, че в случая не е от значение правописа, но нека все пак се стараем да поддържаме едно ниво на писане и говорене, което подхожда на всеки средноинтелигентен човек. Не е толкова трудно да се вложи малко усилие в това.

Дата:   10-03-06 12:11

Е добре умници ПРЕДАВАМ СЕ

Дата:   10-03-06 12:18

Чуков вземи снимай малко с китовия и с 17-40Л едновременно едно и също нещо и после сам си кажи дали не е мазня!

Аз казах че като за парите си за широк ъгъл е добре.. все пак е 100лв този обектив, но това не значи че не е мазня!

Автор: IDA   
Дата:   10-03-06 12:33

Strong94,

Разхождайки се по темите забелязах, че тези които пишат грамотно и правилно на български език на кирилица, получават много по-подробни, изчерпателни и информативни отговори на въпросите си от другите. Ако и ти правиш така, ще показваш, че уважаваш както себе, така и всички останали. Тогава и само тогава ще можеш да разчиташ на уважение и от страна на другите и съответно, ще получаваш много по-задоволителни отговори.

Конкретно, за китовия обектив EF 18-55/F3,5-5,6 мога да кажа, че никак не е зле за парите си. Единственото, което трябва да се има предвид при него е, че постига максималната си рязкост при бленда 7,1 и нагоре (по стойност на блендата). Избягвай да го ползваш при бленда над 16, защото при такива свити бленди започва да влияе дифракцията на светлината, което се отразява отрицателно на резкостта. Също, на 18 мм леко изкривява, но това лесно се оправя с фотошопа. Ако ти е интересно, погледни снимките ми в профила. Поне половината от тях са правени с този обектив. И не забравяй, задапаратното устройство е много по-голяма гаранция за художествените качества и въздействието на една снимка, отколкото обективът, с който е снимана.

Успех!

Автор: onlineivo   
Дата:   10-03-06 12:42

Защо никой не казва за условията за снимане? Гледах сравнение на китака със 17-40L. На по-затворена бленда и без крайни положения на фокусното растояние китака дава практически равен резултат със 17-40. ОБАЧЕ! В останалите случаи маже. Извод: Като за мен любителя китака е перфектен (като цена/приложение). Ако изкарвах по някой лев със снимане щях да търся 17-40.
Както винаги истината е относителна [beer]

Дата:   10-03-06 12:44

Исках само да кажя, че мазня е изключително крайна категория DAU нищо повече

Автор: onlineivo   
Дата:   10-03-06 12:44

IDA [smilie24]

Дата:   10-03-06 12:54

onlineivo и как ги гледаш тези сравнения?

На джепегчета по 500пкс в браузъра ли?

Не ставай смешен!

За 100лв обектив е добре!

Нищо повече...

При добри светлинни условия на 30-40мм и на 8-11 бленда ще е добре...

ми ок за какво ти е такъв обектив, кой не маже с 3 "ако"-та ...

Автор: IDA   
Дата:   10-03-06 13:00

За тези, които наричат EF 18-55 "мазня", ето един доста подробен сравнителен тест, който лично за мен беше много полезен, защото ми помогна да се науча как да изкарвам максималното, което обективът може да даде:

http://www.bobatkins.com/photography/reviews/18-55.html

Извинявам се, че препратката не е активна, но ползвам Netscape.

първа  назад  1     всички  напред  последна