Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Конкурсът "Зимна приказка" приключи, честито на победителя !
Автор: admin   
Дата:   06-03-06 16:32

Ето класирането:
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=GALLERY_RAITING&PERIOD=5000&CATEGORY_ID=36

Честито на Photoforce ![beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Конкурсът "Зимна приказка" приключи, честито на победителя !
Автор: dau   
Дата:   06-03-06 16:37

Честито [beer] [beer] [beer] [shtrak]

Някои хора ще трябва да черпят [smilie24]

Автор: doktora   
Дата:   06-03-06 16:38

Ами,Photoforce изби рибата.Евала [smilie24] за обработката,защото такава има,въпреки увещанията да ни разкрие как я е заснел.Нека сега да го направи.

Автор: zoomaniak   
Дата:   06-03-06 16:40

Чакаме [smilie11]

Автор: dAsHrEnDaR   
Дата:   06-03-06 16:43

БРАВО![smilie24] ДА ФОРС УИЛ БИ УИТ Ю ОЛУЕ[smilie24] ЙЗ.[beer] [shtrak] [shtrak]

Автор: boni   
Дата:   06-03-06 16:51

Според мен няма обработка - синкавата светлина идва от това, че се свечерява, а белия баланс на апарата "лови" от електрическото осветление, идващо от влака. Другото е завихряне от снега.
Много неприятно впечатление ми направиха поредица от злобни некоректни нападки под снимката, която е все пак конкурсна.
Това в западен конкурс е изключено да се случи, просто културата на хората е различна.

Re: Конкурсът
Автор: Стефан   
Дата:   06-03-06 16:53

Честито, Photoforce![beer]
Аз отдавна го разбрах че е той (при един от пробивите в анонимността), ама си трая [smile] И ми беше много забавно как за пореден път много хора не могат да повярват че една наистина въздействаща и ефектна снимка може да е правена без ФотоШоп [smilie18] Какво има толкова да се чудите - просто подходяща скорост на влака и подходящо здрачно външно осветление. Случил е на идеалната комбинация между двете и осветлението на самия влак, имал е поглед да го види, достатъчно сигурна ръка и бърза реакция [smilie24]

Публикацията е редактирана (06-03-06 16:55)

Автор: Стефан   
Дата:   06-03-06 16:58

... А понеже имаше и такъв въпрос, това и на мен ми прилича на теснолинейката Септември - Добринище [smile] Този влак може да се каже е най-екзотичната жп линия на Балканите [cool]

Автор: tan4o   
Дата:   06-03-06 16:58

Честито на Photoforce[beer] [beer] [beer] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: n1x0n   
Дата:   06-03-06 16:59

Браво, кадъра заслужава първото място! Photoforce [smilie24]

Автор: elrisha   
Дата:   06-03-06 17:05

честито! заслужено![smilie24] [smile]

Автор: Стоев   
Дата:   06-03-06 17:09

photoforce бие патката!!! [smilie24]

[beer]

Автор: niagara   
Дата:   06-03-06 17:18

Честито, Photoforce [beer] Попадение си е снимката!!!! [smilie24]
Ще споделиш ли къде и как е правена? Вярвам, че може и да се получи така, без фотошопиране[smile] Браво!

Публикацията е редактирана (06-03-06 17:18)

Автор: Pehata   
Дата:   06-03-06 17:38

М, да, аз също се бях изказал неласкаво, за което после съжалих, ама кво да се прави... Казана дума фърлен камък.

Не знам за западните сайтове, но руския фотосайт ме впечатлява с цивилизованото отношение между съфорумците. Даже на "Вие" си говорят.

А НЯКОЯ ДУМА ДА КАЖЕТЕ И ЗА ВТОРОТО МЯСТО [ezik] [ezik] [ezik]

Автор: niagara   
Дата:   06-03-06 17:41

Пеха,[smilie24] и твоята много ми допадна, още като я пусна я забелязах [smile]

Автор: mick   
Дата:   06-03-06 17:45

aз пък не искам да знам как е правена.[smilie8]
важното е че ми харесва. [smile]
Поздравления! [smilie24]

Автор: Георги   
Дата:   06-03-06 17:48

зоо разсъждава над истинската фотография [smilie10] [smilie10]

Автор: AnyBodyGirl   

[smilie24] [smilie24] [smilie24] Честито!

Автор: masteral   

Честито на победителя - заслужено!!!
Бони, отдавна дадох предложението - снимките участващи в конкурс - без коментари!

Автор: pmartinov   
Дата:   06-03-06 17:50

Честито Photoforce ! ! !

Този кадър разби илюзийте на някои , че хубавия кадър е задължително обработван ! ! !

Много се радвам че точно такъв реален кадър спечели ! ! !/няма обработка,сигурен съм/

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Pehata   
Дата:   06-03-06 17:50

На мен пък си ми харесва да има ковентари. Много интересно защо никой не се заяде с моята снимка [ezik]

Автор: nataly   
Дата:   06-03-06 17:59

Честито!страхотни са всички снимки!браво!

Автор: photoforce   
Дата:   06-03-06 18:03

Първо, искам да благодаря на Всички, които направиха случилото се възможно! Вярвам, че краят на един конкурс се определя толкова от снимките, учавстващи в него, толкова и от това как те ще бъдат възприети и от интереса и отношението на цялата комисия - в случаят, всички участници във ФотоФорум!
Снимката действително не е подлагана на фотошопска обработка изобщо. Минала е през ACDSee - кропната е от оригинала. Действително това, което е представено е резултат от съответната скорост на влака, съответното осветление, идващо от съответния ден в годината и съответното време, атмосферните условия и факта, че в един от вагоните електрическото осветление беше по-силно, отколкото в другите, снега, завихрянето, точното място на пускане на снимката и възможността апарата да се закрепи неподвижно на вагона в продължение на 15 секунди при умерено-високата скорост на движение. Това са много фактори, повечето от които трудно могат да се симулират отново по изкуствен път - просто бях в този влак - а именно, теснолинейката Септември-Добринище, разбирасе, с апарат, защото исках да направя снимки - както винаги. Видях кадъра и го заснех - няколко пъти, а след това вкъщи на топло с чаша горещ чай в ръка избрах единият кадър, който сметнах за най-добре изразяващ идеята, която имах.
Действително и лично за мен, тази снимка е точно Зимна приказка. Истината е, че макар филмът Полярен Експрес да излезе преди повече от година, то аз го гледах за пръв път съвем наскоро, малко преди коледа. Истински вдъхновен и превъзбуден от магическата среда, в която действието се развива, от кадрите, в които стоманеният влак лети във виелицата, от съчетанието на лимонено-жълтата светлина на луната, електрическото сияние на прозорчетата и индигово-синият сняг наоколо, борчетата, обсипани със сняг, от цялата магия, която е пресъздадена - имах огромното желание да мога да видя - за себе си - нещо подобно наживо. Теснолинейната връзка Септември-Добринище се оказа повече от идеалното място, влак, който толкова ми напомняше на Полярен Експрес от самото начало - малък, мистичен, различен от всеки друг със зелени вагончета и ярко-червено локомотивче, тихо препускащ през снежните виелици, изкачващ уникалната денивелация от над 1000 метра, тихо лъкатушещ нейде из девствените гори на централни родопи на границата с Рила планина. И, ако когато кажех на някой "Хайде да се повозим на теснолинейката" те ми казваха "О, толкова е бавна!", аз знаех, че красотата на този влак не е да стигнеш там, където отиваш, а самото усещане да се возиш. Да се возиш сред местните хора, които отиват от едно село до друго, девствени помашки села високо в планината, хора, които можеби никога не са виждали столицата и са чували легенди за нея. Един тих влак, почти забравен от цивилизацията, влак, който все още се отоплява на пара и който взима разсстоянието от 110 километра за удивителните почти шест часа. Линията на тази тенолинейка е била строена с атракционна цел - на места влакчето се навива на "Охлюв" като минава през тунел, завива и след това се движи по мост над собствения си тунел. Ако беше по-дълга композицията, можеше да се види как локомотивчето минава над последния вагон! А на друго място се движи около 7 километра, от едната страна на пищно дефиле, завива на 90 градуса и спира на малка забравена гара. Изчаква другото влакче в обратната посока да се разминат и след това тръгва заедно с него, правейки нов 90 градусов завой. Сега вече се движи от другата страна на същото дефиле, но в обратната посока. От прозорчетата може да се види как другото влакче върви от отсрещанта страна по пътя, по който току-що си минал. Този влак е уникален - наистина различен от всеки друг. И така, когато повечето ми познати ми отказваха, аз знаех, че малко хора могат да видят Зимната приказка в една железница. Ако за тях това беше мръсен влак от едно време, то за мен и до ден днешен теснолинейката остава едно уникално преживяване, несравнимо с нищо друго. И, когато отново застана на терасата на последното вагонче, тихо загледан в линията, губеща се в безкрая, когато пак усетя полъха на вятъра и аромата на дизеловия локомотив отпред, смесен с чистия въздух на девствените борови гори ще знам, че с една снимка успях да покажа - поне на още един човек на този свят една истинска зимна приказка. Благодаря ви, че го почувствахте! [smilie24]

Автор: duni   
Дата:   06-03-06 18:13

bravo i chestito

Автор: BORISOFF   
Дата:   06-03-06 18:14

Благодаря!

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна