Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 за сканиране на негативи
Автор: dzacq   
Дата:   23-02-06 11:30

Имам скромното желание да си закупя скенер с цел дигитализирането на някои негативи.Бихте ли ме посъветвали за модел?

Отговори на това съобщение
 Re: за сканиране на негативи
Автор: ALBIREO   
Дата:   23-02-06 11:50

Ако искаш само няколко негатива да сканираш - няма смисъл да купуваш хубав скенер, а по- добре отиди във фотото на Коника Минолта, дето е на Мария Луиза. Имам спомен, че го хвалеха тук, но може и да греша ;).
Ако искаш да си сканираш неагтивите по принцип - купи си цифров апарат :), по- евтино ще излезне :). Хубавите скенери са много пари. А от другите няма файда. Виж ми снимките в профила, ако искаш - сканирах ги с едно HP за 400 лева - ужас! На хартия изглеждат много по- добре. Тоя скенер вкара много шум.

Автор: DASHRENDAR   
Дата:   23-02-06 12:00

потърси си Епсън 3200 втора ръка, то първа няма...доволно сканира.

Автор: vase   
Дата:   23-02-06 12:22

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]
наистина е добър!!!

това е новото, 4.0DMax optical density - не е прекалено скъп ако ти е за работа...
напишете тук линкаhttp://www.epson.co.uk/products/scanners/Perfection4990Photo.htm

Автор: GenaDP   
Дата:   23-02-06 12:52

http://auction.bg/item.php?id=35062

Автор: hose   
Дата:   23-02-06 19:39

вчера и днес сканирах диапозитиви и снимки на един ИМАКОН - хора... нищо общо!!!!!!! бахти скенерите! това вади грапавините на хартията от която сканираш! паднах от коня, може да ми се смеете но за първи път се докосвам до такъв тип техника

и аз определено подкрепям ALBIREO - няма смисъл от лош скенер
но от негатив можеш да я извадиш първо на хартия и после от нормален плосък скенер да я сканираш - става доста добре, дори от евтини скенери
но за лента си трябва добро животно... ама много са съкип бе....[smilie2]

Автор: KingOfPain   
Дата:   23-02-06 20:26

За да не започвам нова тема въпроса ми е за Canon 4200F. Знам че е евтин, но искам да попитам дали някой има преки впечатления от него за сканиране на негативи. Ето и линк за инфо:
http://www.canon-europe.com/For_Home/Product_Finder/Scanners/Flatbed_with_Film_Scanning/canoscan4200F/index.asp?ComponentID=230303&SourcePageID=26561#1

Автор: e-mil   
Дата:   23-02-06 20:30

Аз съм много недоволен от Коника на "Мария Луиза" но по друг повод. Не за сканиране на филми. Девойката не знаеше, че може да се правят корекции в проявяването.
Пробвай Фуджи срещу ЦУМ - пак на Мария-Луиза до МакДоналдс.

Автор: rico   
Дата:   23-02-06 23:08

Преди година две Коника на "Мария Луиза" добро решение. В момента предпочитам фотото зад нотариата. За същата цена резолюцията е двойна. Но всеки си има фото от което е доволен и в което има доверие.

Автор: zoomaniak   
Дата:   23-02-06 23:18

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=43019&t=43019&phorum_uriauth=

[smilie7]

Автор: deizy13   
Дата:   27-02-06 14:47

za6to ne probvate fototo na Fuji v HIT marketite, tam skanirat za 2 lewa na film i ka4estvoto e dosta dobro a su6to taka i stava za 30min.

Автор: next_time   
Дата:   27-02-06 16:50

Да зад нотарята е прилично.При Треиман е също е добре даже малко по-добре но е 4 лв.

Автор: turin   
Дата:   27-02-06 21:33

Hit маркет е пълен боклук, не се връзвайте. Сканират ужасно, проверих го лично преди около седмица

Автор: rolla   
Дата:   28-02-06 00:19

hose,е много прав!Или скъп,добър скенер за негативи или вадите на хартия и после на домашния плосък скенер.Аз практикувам втория метод и съм много по-доволен от качеството в сравнение с това от евтин скенер за 5лв на филм.Иначе давам около 6лв. за снимките ,но поне си ги имам и на хартия.

Автор: krum13   
Дата:   09-03-06 18:58

Кониката на Мария Луйза сега има най-добрата машина

първа  назад  1     всички  напред  последна