Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 SONY DSC-S600 ! HELP:)
Автор: parvanovbg   
Дата:   12-03-06 13:55

Защо тези "тъпанари" от Сони не са сложили в софтуера на апарата им, да можеш да си сложиш дата и час на снимката! Самия апарат има настройка за времето, но като свалиш снимката на РС-то, няма нито дата нито час! Цялото меню прерових, но няма такава опция! Някой ако се сети как да се появяват датата върху свалените снимки, ще му бъда благодарен!

Отговори на това съобщение
 Re: SONY DSC-S600 ! HELP:)
Автор: samara   
Дата:   12-03-06 14:05

...не ти трябват бе, без това после ше те охулят заради тях и сам ше ги махнеш ! [smilie18] ...[smilie24] [beer] [shtrak]

Дата:   12-03-06 14:07

Е, да де! Ама понякога като правя семейни снимки са си необходими! Затова се ядосвам![smilie9] [smilie19]

Автор: novaka   
Дата:   12-03-06 14:22

Сигурен ли си че "ТЪПАНАРИТЕ" са от СОНИ???[smilie23]

Автор: darksorrow   
Дата:   12-03-06 14:25

наистина ли си "новатор" [smilie18] [smilie18]

пък и тепърва навлизаш?

интересно, я качи нещо да видим колко е новаторско [smilie5]

за датата не бери грижа, има си 100% такава функция...

Публикацията е редактирана (12-03-06 14:25)

Дата:   12-03-06 14:28

Онзи ден си купих апарата! Няма в менюто такава опция! Току що проверих като звъннах на една моя позната, която бачка в магазин Германос - и тя ми каза, че нямат такава опция Сони! Много рядко има модели сони с такава опция! Честито :) Друг път Сони просто ще го пропусна като покупка![smilie5]

Автор: chavo   
Дата:   12-03-06 14:34

предлагам ти бартер за една скина - тя слага много хубави дати и часове.

Дата:   12-03-06 14:37

[ezik]
Е, хубава работа! Ама никой не ми отговори на въпроса: Щом няма тази опция в менюто има ли някаква програма, която разпознава кога е направена снимката и да сложи по желание дата / дата и час/ или няма такава програма?[smilie11]

Автор: liyana   
Дата:   12-03-06 15:46

След време ще ти е много гадно да гледаш дата и час върху кадъра. Направи нещо много по-просто - система за обозначаване на кадрите. Като ги download, давай им име по следната схема повод/дата/месец/година и после ги поставяй в съответните папки.

Например:BDay-12.03.06, самата папка я озаглави с повода - напр. Birthday Tatko и просто си дръж файловете подредени - по теми, по месеци, по години. В живота си не съм сложила дата върху снимка, имам около 10 хиляди кадъра в компютъра си и ми трябват не повече от 10 сек. да изровя този, който ми трябва - точно по тази система. Изобщо не се тръшкай заради липсата на дата - гледай да снимаш и да се кефиш. А ако родата настоява да си получи и датите - можеш да въведеш надпис на снимките, които ще извадиш на хартия и... готовооо! Тъкмо ще си избрал сам и шрифт, и кегел.[shtrak]

Автор: Стоев   
Дата:   12-03-06 18:36

тези дни при бакалина разказваха, че ставало с фотошоп ЦС2..

Автор: siberian   
Дата:   12-03-06 19:49

Абе за какво ти е да ти грози снимката, информацията за датата така или иначе ще се пази в exif-а. С десен бутон на снимката, пропертиес и т.н. А текст можеш да сложиш върху снимката с почти всяка програма за графична обработка, че даже и с paint

Автор: B_Ball_P   
Дата:   12-03-06 19:52

аз имам sony-h1 и има такава опция ама да не съм луд да грозя снимките .. още повече[smilie19]

Автор: StoyanBozhkov   
Дата:   12-03-06 23:41

Дори фотоапаратът да не слага дата върху снимките, софтуерът за обработка, който върви с него, би трябвало да предлага такава въможност при обработката.

Ако няма, програмата PhotoWatermark Professional е един краен вариант. Краен защото само заради една дата, не си струва тегленето, инсталирането и разучаването на тази иначе полезна програма.

[beer]

Автор: ukk   
Дата:   13-03-06 01:04

ми на ДеЕсЦе дабълю 17 е в
Setup > Camera 1 > Date/Time

Тургаш го на ON и [smilie24] [smilie10] [smilie24]

Enjoy,
UKK

първа  назад  1     всички  напред  последна