Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Снимки за PressPhotoBG 2005 © Mobby_Dick
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   10-03-06 15:46

Photo for PressPhotoBG 2005 © Mobby_Dick

Бях подготвил една тематична селекция от street снимки (според темите на конкурса), почти всички правени от мен между септември-октомври 05. Беше ме обзела крастата, и снимах здраво със Зонаро, Такумаро и Мамията [smilie5] [smilie7]
Сканирах филмите, и ги занесох в PressPhotoBG.(повечето файлове, намалени до горната граница на изискванията им..сканирани на проф.скенер)
Уви. Ако въобще са видяли жури...значи възгледите ни с това жури са диаметрално противоположни [smilie7]
Нито една снимка не виждам днес в темата с одобрените снимки.
Снимките ми са основно в два раздела:
- животът около нас
- социална фотография.

Като виждам тук, как "животът около нас" всъщност явно е "смъртта около нас",
Номинирани снимки по категории:
Животът около нас

не съжалявам, с оглед естетическата и реалистична преценка на въпросното жури (пише жури...поне да го знаех поименно...за да задраскам в тефтера си въпросните конкретни имена)
Може би пък е добре, в бъдеще да им пратя някои по-така блъснати трупове по улицата...намират ми се [smilie7]
Това е първият подобен конкурс у нас, дето се меркландисах да участвам, със съответните резерви.....но изглежда съм все пак оптимист [smilie5]
Приятно гледане [smilie24] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Снимки за PressPhotoBG 2005 © Mobby_Dick
Автор: kkaammii   
Дата:   10-03-06 15:57

Спокойно Моби. [smilie6]. Като ти четях първоначалния ентусиазъм вече си го представях този пост.

Аз вече и писането на такива постове го смятам като голяма загуба на време. [beer]

Дата:   10-03-06 16:00

А, що бе ками.
Мен ме кефи всичко - това е живота около нас - realyti (от улицата...та до журито)[smilie3]
Всъщност...не съм ги снимал за този конкурс, та..
[beer]

Автор: liyana   
Дата:   10-03-06 16:43

Mobby_Dick, адски си прав! Това си е подборка "Моето най-добро погребение". Дай едно линкче към твоята серия!

А освен това, ако пък много настояваш да влезеш в класираните идната година, вече знаеш къде да снимаш - погребенията-спектакли скоро няма да секнат.

Автор: martin-dm   
Дата:   10-03-06 16:45

http://mobby_dick.admin4o.com/.pressphoto05-20060310/

Автор: gorbi   
Дата:   10-03-06 17:28

..първите четири снимки ме изкефиха, ама много..... С какво си снимал....?

Автор: Julius   
Дата:   10-03-06 17:31

Въпроса не е към мен [smilie3], но точно щех да го питам Моби, дали не е Сонар 200/2.8 - типичен Сонарски рисунък...

Дата:   10-03-06 17:32

ма ясно че не е към тебе..... можем да четем като е на кирилица... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   10-03-06 17:33

а стига бе... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   10-03-06 17:34

да бе.... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   10-03-06 17:35

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer] [shtrak] [beer]

Автор: J0R0   
Дата:   10-03-06 18:00

Моби, не бива да се разсъждава по този начин, щом журито не ми е харесало снимките, значи не струва това жури.
Аз също изпратих за конкурса снимки, които много си харесвам, и също нито една от тези снимки не е попаднала в селекцията.
Но не се чувствам никак даже обиден или огорчен от това.
Всяко жури има правото да решава и да прилага своите субективни критерии към подбора. Затова е жури.

Като гледам номинираните неща в този конкурс (пък и в други подобни журналистически конкурси) - критериите на журито са не толкова една снимка дали е добра като снимка, ами до каква степен събитието което отразява е получило отзвук в общественото съзнание.

В този смисъл каква да е снимка от събитие, което е държало общественото внимание цял месец, ще бъде предпочетена пред перфектна снимка от събитие, което не е влязло в новините. Аз лично не разсъждавам по този начин, но не можем да се сърдим на журналистите, че мислят така. Тяхно право си е. Конкурсът си е техен.

[beer]

Автор: doktora   
Дата:   10-03-06 18:08

Така е,както J0R0 го написа.И аз пратих-не са избрали.Всеки си харесва нещата,но оценяващите може да са с различна гледна точка и нагласа.Правилата са техни.Ще пробваме в следващият тираж,Моби[smilie24]

Автор: kolov   
Дата:   10-03-06 18:11

моби готини фотки, жоро и той е прав, но аз мисля че тая година са по слаби снимките,аз мислех да пратя от моите с наводнението но щом не признават фф за медия няма как,здраве да е[beer] [beer]

Автор: charm   
Дата:   10-03-06 18:12

Mobby, показал си ни великолепни кадри!
Благодаря!! [smilie24]

Автор: chovecheto   
Дата:   10-03-06 18:21

Аз пък не пратих! След конкурса на Канон, където журито избра мои 4 снимки, но Иво Хаджимишев не можа да ги върже "тематично" с другите,и цялата простотия на която ми подложиха след това, хич не ми се занимаваше с друг "български конкурс".... Не се ядосвай всяко зло е за добро![shtrak]

Автор: mus   
Дата:   10-03-06 18:23

Хубави фотки[smilie24] [smilie24] [smilie24]
И аз щях да питам за Сонара....[smile]

Дата:   10-03-06 18:27

Благодаря!https://photo-forum.net/joro/emoticons/fotograf.gif

Жоро съгласен съм с теб. Аз преценявам журито от моята визия и гледна точка - от собствената си камбанария...от която не бих слязал и за миг, защото това е моето АЗ. От нея то не чини.[smilie23]
Съгласен съм за общественозначимите събития...именно затова пратих и снимки на които не държа - "Откриването на BigBrother 2 "(а то беше събитие..за масите, и то голямо. Няма други снимки от него селектирани)
Изобщо не участвах в разделите, дето касаят такива събития...а в тези, дето не ги касаят.
Какво значи "снимки от чужбина" например - пак "първите ни лица" - бивши и настоящи, в някакви лицемерни постановки...ама в чужбина!? [smilie5]
Харесвам много кадри от изложбата, и оценявам труда на колегите.[smilie24]
Браво на първото място - наводненията са №1 събитие !![shtrak]
Но разгледаите всички одобрени снимки. Има снимки, които не могат да се наречат "снимка", а са вътре. Нито събитие, нито виждане, нито елементарна техника или грамотност.[smilie23] Племенника ми ги прави доста по-добри. (да давам ли примери?)[smilie5]
Това на какво ми мирише - на голям професионализъм в журито ли ? (не, че не знам доста хора вътре..и творчеството им от 20 год.насам)[smilie7]

Julius

Серенада (серия от 4 снимки) – Sonnar 2,8/200
Откриването на BigBrother 2 (серия от 5 снимки) – Vivitar 2,8/28-90 , FD Canon 2/24, FD Canon 1,4/50
Среща Sonnar 2,8/200
Внимание! Flectogon 2,8/20
На прибиране Sonnar 2,8/200
По цигара Sonnar 2,8/200 или по-вероятно Sonnar 3р5/135 (серия от разни обективи)
Жив е живота Sonnar 2,8/200
На сергията Sonnar 2,8/200
Времена и хора Asahi Pentax – Tacumar 4/300
Алиса в страната на чудесата Asahi Pentax – Tacumar 4/300
На пазар Sony R1
Кръжок по интереси Sonnar 2,8/200
Флорентинска продавачка Sonnar 2,8/200
Площада на чудесата Sonnar 2,8/200
Fiorelino Sonnar 2,8/200
Мускетар Asahi Pentax – Tacumar 4/300
Продавача на надежда Sonnar 2,8/200
Бърза помощ (серия от 2 снимки) FD Canon 1,4/50
Полетът на кондора Sonnar 2,8/200
Сън Asahi Pentax – Tacumar 4/300
Посрещане на площада “Сан Марко” Leica Digilux 1
Гайдар Mamiya Secor 37 mm (рибе око)
Светът е Шах-Мат Mamiya Secor 37 mm (рибе око)[smilie24]
[beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (10-03-06 18:41)

Автор: грегари   
Дата:   10-03-06 18:37

Моби, 4-5 твои снимки яко ме разтърсиха. има две които дълго ще помня. знам, че това едва ли е кой знае какво удовлетворение за теб.
същите мисли които сега ти минават за насилието и журирането, на мен ми минаваха когато гледах наградите на уорлд прес 05.
тъжно но факт. явно жоро е прав.

Автор: zoomaniak   
Дата:   10-03-06 18:42

моби дубле си се справил [smilie5] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: kalinari   
Дата:   10-03-06 18:42

Mobby_Dick ,мисля че видях една от снимките ти(Внимание) тук-http://bgpressphoto.com/
"снимки ,оценени от журито за изложбата"

Поне нея съм я запомнил ,може да има и други...

Автор: J0R0   
Дата:   10-03-06 18:46

А, тоя Сонар 200/2.8 е перфектен обектив.
Близо година снимах с такъв и едни от най-хубавите ми снимки са с него.
Обаче по едно време ми дотежа да го разнасям (че е близо кило тежък) и го продадох на Гената. [smile]

Автор: ecobo   
Дата:   10-03-06 18:49

Моби, фотките са убийствени![smilie24]

Майната му на журито[smilie23]

Дата:   10-03-06 18:55

kalinari
Да, верно има една избрана от моите. Единствено нея съм упуснал като ги гледах, щото единствено тя се точи - 620k

http://bgpressphoto.com/pr/1060.jpg

Айде, обезщетен съм. Има и от моята визия вътре . Радвам се , че не е [smilie24] , а е [smilie23] към властта.

[beer] [shtrak]

Автор: kkaammii   
Дата:   10-03-06 19:06

JORO:

"Аз лично не разсъждавам по този начин, но не можем да се сърдим на журналистите, че мислят така. Тяхно право си е. Конкурсът си е техен."

Твърдо не [smilie23]. Поне това е моето мнение.

Друг е въпроса, ако човек иска да си пази добрите отношения. Както май правим всички....

първа  назад  1  2     всички  напред  последна