Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фотопринтер?
Автор: Fuzzy   
Дата:   06-03-06 15:14

Здравейте,
Може ли някой да ми препоръча какъв фотопринтер да си взема за любителски цели. Марка, модел? Впечатления?
Има ли смисъл от А4 или 10х15 ми е достатъчен?
Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: Фотопринтер?
Автор: Vinsent   
Дата:   06-03-06 15:39

От скоро имам Canon iP4200 - доволен съм. Цената му е около 230 лв. Едно пълно зареждане на мастилниците е 120 лв. Направил съм до момента около 80 пълноцветни копия А4. Сменил съм 2 от 3-те цветни мастилници. 3-тата вероятно скоро ще се наложи да я сменя. Т.е. цената на едно копие 10х15 формирана от мастилата е (3 х 24лв)/(80 х 4) = 0,225 лв. Гланцова хартия Canon 100 листа А4 за около 35 лв, т.е. едно копие 10 х 15 струва от хартията около 35 / (100 х4) = 0,0875 лв или общо цена на копие 10 х 15 около 0,32 лв.

Недостатък - има проблеми с цветния профил за споменатата по-горе хартия. Намерил съм необходимата корекция, но това задължава всяка една снимка да минава през обработка.

Автор: C41   
Дата:   06-03-06 16:02

И друг един недостатък, не държи, колкото снимка и излиза по скъпо.[smilie24]

Olympus P-11
Автор: solo5   
Дата:   06-03-06 21:32

Olympus P-11 - 330лв

Термосублимационен принтер с 310 dpi
резолюция с 16.77 милиона цвята
• Супербърз печат само 33 секунди за А6 снимка
• Печат без поле на A6 (148mm × 100mm)
• PictBridge съвместим
• USB интерфейс за връзка с PC

https://photo-forum.net/static/forum/2006-03/nmkg9544.JPG
http://www.digital-flash.com/catalog/images/Olympus-P-11.jpg

Автор: Стоев   
Дата:   07-03-06 00:21

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=3&i=258028&t=257990&phorum_uriauth=[beer]

Автор: darko   
Дата:   07-03-06 08:16

Vinsent каква е тази хартия на Канон и от къде я купуваш? Аз като гледам тяхната гланцова хартия под 1лв на страница А4 не съм видял, та се чудя твоята каква е :). Знам за матовата им хартия че идва за 40 лева 100 листа, ама тя почти не става за печат.

Автор: fotocolor   
Дата:   07-03-06 08:50

Vinsent ....не искам да споря с теб но за цената много бъркаш.Печатам много и смея да кажа че имаш голяма грешка.10х15 само печат не ти излиза по-малко от о.18-0.22ст.,само мастилото.И не може да се направят толкова копия 80 А4,с едни мастилници на 100% печат.Помисли малко....[smilie24]

Автор: Fuzzy   
Дата:   07-03-06 12:13

хмм, благодаря за мненията.
Стоев, изчетох другата тема, но ме заболя главата :) от скоро хвърлям око на форума на форума и затова не съм я чел.
аз искам принтерче, защото като се прибера в Габрово, бабата започва а ме гони, че само правя снимки, а не и нося на хартия. та понеже така и не стигам до фото, си мислех, че ще ми е по-лесно да си взема за около 250 лв принтерче и да си печатам. ама май май не е така.
С41, аз теб ще те хвана да ми разяниш това онова и предимно къде бачкаш, че да дойда :))

Автор: Стоев   
Дата:   07-03-06 12:59

Има доста теми за фотопринтери. Трябва да опиташ да потърсиш в Архив с Търсене и опитай с различни думи.
Успех[smilie24]

Автор: madsnake   
Дата:   08-03-06 10:08

Аз съм със Photosmart 8250. Много добре работи машинката, още не съм му изхабил нито едно от мастилата а съм направил около 100 снимки 10х15 и 30тина страници обикновен цветен печат.

Автор: Vinsent   
Дата:   08-03-06 10:23

darko, хартията я купих от Кантек на Горнобански път. Това е нова разработка на Канон - тип GP-501. Води се гланцова за всекидневна употреба, но дава задоволително качество на отпечатъка. Например всекидневната на HP въобще не става за фотоснимки.

C41, това колко държи хартиения отпечатък почти не ме интересува - нали файловете са у мен. А за по-скъпо, по-скъпо е отколкото да я дадеш във фото! Но радостта да снимаш и след минута да имаш отпечатъка се заплаща. Няма как, всяко удоволствие се заплаща! Дадох информация за цените, защото доскоро ползвах друг, по-стар модел принтер и там копието ми излизаше значително по-скъпо.

Автор: cicomanco   
Дата:   08-03-06 21:40

imam za teb edin EPSON-stilus PHOTO 895 za 350lw. 6 colors ima monitor s koito moze da se kopira i bez komputer. dava otlicni rezultati kakto na a-4 taka i na dr. formati.prodava se s hartia i vsicko nuznop kum nego.

първа  назад  1     всички  напред  последна