Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за Pentax istD
Автор: frenchev   
Дата:   06-03-06 18:00

здравейте приятели, реших и аз да мина на огледалка и май се спрях на Пентакс, не заради друго ами защото имам няколко обектива от стария ми аналогово огледало Пентакс п30т (50мм 1,4 / 135мм 2,8 / 35мм 2,8 / 80-200мм 4 и 28-200мм маро). отидох до близкия техномаркет с моите обективи за да го пробвам. байонета си пасна без проблем, но апарата не искаше да снима с моите обективи.

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за Pentax istD
Дата:   06-03-06 18:03

на какво може да се дължи това. апарата даваше някаква грешка. възможно ли е металния корпус на обектива да дава "на късо" на пластинките(пъпчиците) които май са за автофокуса. ще съм страшно благодарен на всички които могат да ми помогнат. всичко на фокус и поздрави от варна

Автор: rumenn   
Дата:   06-03-06 18:45

ако са ръчни обективите (няма ги пъпките по които да ги познава апарата) трябва в костум менюто да се разреши да работи с тях..
using aperture ring трябва да е активно

Автор: alexstudio   
Дата:   06-03-06 18:58

..както и да има нова версия на firmware-то.Ако е още с първата версия-май 1.0(може и да бъркам,но сегашната е май 1.12),не може да измери със зеленото бутонче в режим М или Ауто.Ама има ли го още Д-то,нали Пентакс го спряха от производство за сметка на ист ДС ДЛ
Горещо ти препоръчвам камерата-работя с нея от 2,5 години и съм супер доволен-най вече от това че всичко"старо"като оптика се закача.[shtrak]

Автор: bebop   
Дата:   06-03-06 19:16

Снимал съм с Ф/A/M обективи. Няма грижа. Само като мериш с А обективи трябва да затваряш блендата. Вземи си ДС не пести за ДЛ

Автор: murnau   
Дата:   06-03-06 23:11

DS e po-dobre

ako obektivite ti sa A, zatvariash na A i tva e
ako sa M, sledvash po-gore napisanite neshta ;)

Дата:   06-03-06 23:30

ами аз се двуомя междз ДС и ДЛ и не знам какви са му зак толкова преимуществата на ДС пред ДЛ. ако е само автофокуса не си заслужава. ако някой ги знае и ми ги каже няма да му се сърдя :) само трябва да реша дали си заслужава 500те лева отгоре. ще съм благодарен на всички съвети

Автор: krassimire   
Дата:   06-03-06 23:53

Визьора е по-добър.

Дата:   07-03-06 01:00

Кви 500 лв .. ???? 100 лв е разликата. Но визиора си заслужава 100-те лева.

Дата:   07-03-06 08:43

а някакви предложения от къде мога да го закупя най изгодно. а иначе ме извинете, за 500те лева разлика съм се объркал, те са за ДС2 и са 600 :)

Дата:   07-03-06 12:00

Пракаш на хоме на тоя сайт. Гледаш в дясно къде пише пентакс от 12?? лв. Малък надпис и щракаш там. Моя личен съвет е да си вземеш комплекта с кита на пентакс - 18-55.

Автор: Ronson   
Дата:   07-03-06 12:55

Ето от къде можеш да си ги купиш:
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=SHOP_CATEGORY&SUPPLIER_ID=1&CATEGORY_ID=1

Сравнение на двата модела:
http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=pentax_istds%2Cpentax_istdl&show=all

Дата:   07-03-06 16:25

благодаря на всички за помощта. между другото в ревюто не видях никаква разликамежду двата, освен че на ДЛа му беше по голям дисплея. какви са му толковапредимствата на ДС.

Автор: krassimire   
Дата:   07-03-06 16:36

Визьора бе човек, като снимаш през него ще гледаш, не на екрана. По-голям и по-светъл е при DS, така твърдят хората, аз имам DS, но нямам DL и не мога да сравнявам лично.

Автор: stoyan_5   
Дата:   07-03-06 16:38

На единия визьора е с огледала а на другия с призма. Призмата е по-качествена, по-трудна за изработка и по-скъпа.

Автор: Lyubomir   
Дата:   07-03-06 17:37

Какво ви е мнението за обектива 28-90, който се продава с апарата? Някой снимал ли е с него?

Автор: turin   
Дата:   07-03-06 19:16

Е то и канон 350д е с огледала, за разлика от 300д, който е с призма. Та може би най-добре е да се иде в магазина и да се пипнат и да се погледне през визьорите и на двата пентакса - DS и DL.
DL също така е малко по-лек, ако това има значение. Ама пак трябва да се пипне с ръка. Въпрос на удобство и вкус е май.
Аз не съм пипал двата, само разсъждавам на глас. Ако някой е снимал и с двата модела, да каже. Помня, че Бони доста ласкаво ревю направи на ДЛ, а и това, че има малко автофокесни точки хич не е лошо; понякога тия точки само пречат.. [smile]

Автор: boni   
Дата:   07-03-06 19:21

300D не е с призма, а с огледала също .С призми са D30, 60D, 10D, 20D, 30D + про моделите.
Ds е с най-добрия визьор в тоя клас камери изобщо, визьорът му е сравним само с про моделите - много е голям и светъл.
Тялото на Ds е по-солидно, буферът е по-голям.
Определено малката разлика в цената си трува според мен иначе разлика в качеството на картинката няма никакво.

Автор: turin   
Дата:   07-03-06 19:35

да, сега си направих труда да вида спекс в дпревю - пише си, че всички тия модели са с огледала... моя грешка ;)
Мерси за оценката - може и на мен да ми е полезна някой ден [beer] Въпреки че пак си мисля, че най-важно е човек като тръгне да се обзавежда с нещо, да иде да си го разгледа/пипне/пробва и т.н.
Нещо друго ми беше направило впечатление - ДС/ДЛ са с метално армирани тела, а за другите (каноните специално) пише навсякъде просто "пластик боди".
Но така измествам темата, сори frenchev, ти така и така си решил да взимаш пентакс, няма смисъл да говорим за разликите с другите марки от класа.

Дата:   08-03-06 00:49

nqma problem, kolkoto powe4e srawneniq, tolkowa po dobre. blagodarq na wsichki za pomoshtta

първа  назад  1     всички  напред  последна