Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Коя сапунерка да избера?
Автор: donbibi   
Дата:   05-03-06 14:08

Към вашия форум ме насочи едно много чаровно момиче[thankyou] , като ми обясни, че единствено тук бих получил компетентен отговор за това, което ме интересува[smile] .
Та на въпроса сега....Пред мен седи една такава дилема, ама нали съм малко бос и прост, но с тенденции към усъвършенстване[smilie3], та и аз да попитам......
Значи, засега съм се спрял на тези щракалки- ЦЪК
Отворен съм към съвети и насоки за друг модел в диапазона до 500лв.

p.s.Бях решил да е на цена около и над 1000лв, но вероятно ще го отложа за по-късен етап, като реша да се занимавам малко по-недилетантски с фотография.[shtrak]
Предварителни благодарности на всички отзовали се с компетентно мнение.[thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Коя сапунерка да избера?
Автор: simbon4o   
Дата:   05-03-06 14:11

А610 поразгледай и Pentax 750Z ;)

Дата:   05-03-06 14:21

Здрасти simbon4o , кажи малко повече за хубавите страни на Pentax 750Z.......в hardwarebg си по-словоохотлив[smilie3] .

p.s. Също така искам да попитам и откъде бихте ме посъветвали да го купя.

Публикацията е редактирана (05-03-06 14:25)

Автор: de5   
Дата:   05-03-06 14:35

сега е момента за апартамента минолта Зет5 в метро 400лв. без ДДС 12х 5Мп

Автор: Стоев   
Дата:   05-03-06 14:41

бих си избрал едно Исусче - легнали са ми на сърцето [smilie3]

Дата:   05-03-06 15:03

за 480лв ТОВА

Дата:   05-03-06 15:03

de5 , къде го видя в каталога този модел. https://photo-forum.net/static/forum/2006-03/vfdq0965.JPG
http://picvalley.net/files/2006/03/05/9cb6f2ca82eec883e0b0f7cafdeb37bd.jpg

Стоев, за кой модел на исуса говориш?

Дата:   05-03-06 15:07

de5, нали не мислиш, че имам чак толкова големи джобове, за да го сложа в тях този - Konica Minolta DiMAGE Z5
Все пак питането ми е за сапунерки[smilie3] .

Публикацията е редактирана (05-03-06 15:08)

Автор: StoyanBozhkov   
Дата:   05-03-06 15:27

Не виждам какво толкова се чудиш - A610 - дори само заради размера на сензора 1/1.8. В съседство има подобна тема, разгледай и нея. Ако има някой да ти го донесе от щатите, още по-добре. Имаше тема за внос от там, разгледай и нея.

Дата:   05-03-06 15:35

donbibi,
и 55 ще ми свърши работа.
Не му е момента сега да вземам, затова не съм се заглеждал много да правя сравнение м/у моделите.

Дата:   05-03-06 16:23

може би е предстоящата промоция но е на сметка ако партидата не е дефектна както се оплакваха за Зет три. като се сложи в чантичка за минолта не е чак толкова голям. Ето кадри от Зет пет
donbibi ти държал ли си в ръце Зет-5 може да се сложи в джоб на яке.

Публикацията е редактирана (05-03-06 16:28)

Автор: cade   
Дата:   05-03-06 17:01

donbibi,

A610/A520 си имат всичко, спокойно купувай [smilie24] [beer]

Z5 е доста по-тежък и много по-голям [ezik]

Дата:   05-03-06 17:26

Като се заговорихте за хапаратчета и снимки с тях - ето и от мен с Фотоклип 2.1МР (вече сигурно са без пари, ако може да се намерят) [smilie19]

[URL=http://img108.imageshack.us/my.php?image=150220040153al.jpg]https://photo-forum.net/static/forum/2006-06/ddlr7412.JPG
http://img108.imageshack.us/img108/9404/150220040153al.th.jpg
[/URL]

Муш и едно листо, снимано със Сони-Ериксон преди малко [smilie18] [smilie18] [smilie18]

[URL=http://img516.imageshack.us/my.php?image=dsc000566xd.jpg]https://photo-forum.net/static/forum/2006-06/ihig3665.JPG
http://img516.imageshack.us/img516/4729/dsc000566xd.th.jpg
[/URL]

[ezik]

[beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   05-03-06 18:44

de5, това са размерите на Z5 - 109 x 80 x 84 mm ......аз не говоря за джоба на якето, макар че този малко трудно би се побрал и там[smilie8] , имах предвид нещо наистина тип-сапунерка, да може да се пъхне и в джоба на дънките. Представям си , ако успея да го напъхам този Z5 в предния джоб на дънките, колко влажни погледи ще ме съпътстват[smilie25] .

Дата:   06-03-06 10:04

"Автор: donbibi
Дата: 05-03-06 14:21

Здрасти simbon4o , кажи малко повече за хубавите страни на Pentax 750Z.......в hardwarebg си по-словоохотлив[smilie3] .

p.s. Също така искам да попитам и откъде бихте ме посъветвали да го купя."

ами 750Z по-скоро отговаря по характеристики на Canon G6 от колкото на А610 а е и с много ниска цена за възможностите. Има го в Техномаркет най-добре иди на място питай ;).

Автор: boni   
Дата:   06-03-06 10:08

При нас 750Z е на добра цена също:
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=SHOP_PRODUCT&PRODUCT_ID=3&CATEGORY_ID=1
Гаранцията е 2 години!

Автор: Todd   
Дата:   06-03-06 10:11

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: popoffbg   
Дата:   06-03-06 19:25

за среден клас камера - Olympus ( аз съм с С-360 ) , бързо пише снимките по картата ( XD card ), всичко по камерата си е на фирмата и има опции като на про камера ...

Дата:   06-03-06 19:58

popoffbg написа:
за среден клас камера - Olympus ( аз съм с С-360 ) , бързо пише снимките по картата ( XD card ), всичко по камерата си е на фирмата и има опции като на про камера ...
Какви функции има "про камера"-та? [smilie8]

Автор: Sidewinder   
Дата:   06-03-06 20:37

"Про-камерата" има "про-" функции, за разлика от другите, нима е толкова непонятно, Стоев? С такава камера се получават "про-фесионални" снимки, с другите не.[smilie5]

Дата:   06-03-06 20:43

верно и в зоната го имало. :) donbibi HWBG отдавна не ровя много сега съм зарибен по фотоапарати :). Ако имаш мерак пиши ми на Q-то. Според мен от изброените от теб пентакса бие с много![shtrak]

Автор: mujimasa   
Дата:   06-03-06 20:52

Снимал сьм с A520 i LZ1.Предимството на Канона според мен е в сензора и рьчните настройки,а на Панасоника в стабилизатора и по-големия зуум.Ако трябваше да избирам сега-Канона би спечелил!

Дата:   07-03-06 00:02

Sidewinder написа:

> "Про-камерата" има "про-" функции, за разлика от другите, нима
> е толкова непонятно, Стоев? С такава камера се получават
> "про-фесионални" снимки, с другите не.[smilie5]
>
Недей спами Темата, а цитирай конкретните "Про" функции на фотощрака - тежи кило и половина, изглежда мъженствен, нещо по-така...

Имало е Теми за кое е Про и кое Полу ...

Аз пак да спомена - исусче според джобата...

Винсент ми направи лоша услуга, като ми даде да пипам неговото мини-сапунерче....[smilie11]

Автор: bronicman   
Дата:   07-03-06 08:55

donbibi ако имаш други апарати да, но ако това ти е единствения по добре да е с голям зум.

Дата:   07-03-06 13:51

За да ви ориентирам, искам да дам малко инфо относно изискванията ми.
Основно ще го използвам за тип-семейни и екскурзионни снимки, касаят ме габаритите(да е по-малък и тънък), zoom-a(минимум- 3Х...прозореца на комшийката е далече[smilie25] ), мегапикселите(доколкото съм запознат- от 4Mpx нагоре) и видеоклип(да не е ограничен времево, а според картата) и цена <=500лв.
След ровене из ревюта, форуми и сайтове, засега се очертават тези:

1.Panasonic Lumix DMC - LZ2(засега това е един от фаворитите ми, най-вече заради zoom-а и заради стабилизацията).

2.Pentax Optio WP(тук май нещо ме погъделичка възможността за водните снимки, не зная само дали клипа му е ограничен времево, а и също не зная какви снимки прави на сухо, та да не се налага да снимам само водни обитатели с него[smilie18] ).

3.Samsung s800(за този прочетох в тема на boni).

4.Pentax Optio S6 или подобен от серията S5

5.Canon PowerShot A520(малко е по-дебел и клипа му е ограничен времево)

6.Nikon Coolpix S1

Хайде помагайте, че мисля днес да го купувам.[shtrak]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна