Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon 350D ili Olympus E500
Автор: martalina   
Дата:   27-02-06 23:19

моля кажете мнение кое е по-добре да се вземе?

и каква е разлеката между Canon 350D
i Canon Digital Rebel XT

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 350D ili Olympus E500
Автор: asahi   
Дата:   27-02-06 23:21

"и каква е разлеката между Canon 350D
i Canon Digital Rebel XT " - няма разлика.

Автор: mimo   
Дата:   28-02-06 00:11

еднакьв клас са канон е малко по бьрз,а олимпус има до колкото знам някаква историа за предпазжане на сензора от замрсяване.[smilie5] Бих избрал канон не слу4аино е най прехваления на4инаещ SLR!

Автор: pmartinov   
Дата:   28-02-06 00:17

mimo

Грешиш !

http://www.videozona.ru/photo_tests/Reviews/NikonD50/NikonD50_page00.asp

http://www.videozona.ru/photo_tests/Reviews/Canon350D/Canon350D_page00.asp

[smilie18]

Автор: gbdesign   
Дата:   28-02-06 00:22

При мен тази дилема беше решена в полза на олито..... и не съжалявам[beer]

Автор: spiritmisho   
Дата:   28-02-06 09:32

Oli ....[smilie24]

Автор: Георги   
Дата:   28-02-06 09:34

[smilie22]

Дата:   28-02-06 09:35

аз съм пас, че пак стана една [smilie24]

Автор: apollo   
Дата:   28-02-06 09:55

Олимпийци за Оли, Канонци за Канон...

Абе трябва си независим експерт!:-)))

Дата:   28-02-06 09:56

то няма такива бе :Р

всеки е манияк на неговото :)

Автор: ejko   
Дата:   28-02-06 10:03

аз не съм манияк на мойто! Има си много недостатъци, но си има и предимства! Това за почистването на сензора не мисля, че е нещо, което би трябвало да е решаващо! Все пак да се почисти сензора е нещо, което не се налага кой знае колко често, а и да го занесеш да ти го почистят не е скъпо..., така че...! Гледай картинки, помисли ти какво обичаш да снимаш и дали някой от недостатъците няма да ти попречат да го правиш и мисли за обективите и дали ще искаш да си взимаш много или не! Дали ще можеш да взимаш скъпи или не... и така... !
Бих ти казал повече но не съм снимал с Олито:((

Автор: todorov   
Дата:   28-02-06 10:14

М-дааааа...
Канон срещу Олимпус... Давид срещу Голиат или обратно ... Абе... няма значение
Виж сега, ако искаш върховна дигитална технология на ширпотребата... взимаш Канон. Нищо че специално 350Д прилича по-скоро на малко пластмасово камионче достатъчно неудобно за хващане за да те изнерви след няколко минути /естествено ако са ти нормални или малко по-големи ръцете/. От друга страна пък Канонците са се пробвали да решат този проблем като са сложили опция за закачване на батериен пакет, а такъвм при Олито няма. Е, като закачиш батерийния пакет камиончето се превръща в самосвал /ама не от големите/ и можеш да го почувстваш малко по-добре в ръцете.
Истинското предимство обаче на Канон /според редица Канонисти в този форум/ е че можеш да си закачаш чрез преходник разни хубави, евтини, руски или немски обективчета и нищо че потвърждението на фокуса ти не работи, нали си ползваш ЕВТИНИ обективчета все пак. особенно популярни са Флектогоните на Цайс. Аз лично не мога да се съглася да закача на подобна машинка еФтин макар и хубав обектив с едно изключение ... Флектогон 20/2,8 на Цайс и то защото Канон просто нямат такава хубава широка оптика /те и никога не са имали/. Та в този случай си струва да туриш един флектогон. Още повече че той е толкоз широк, че смело го слагаш на бленда 8 и безкрайност и се кефиш щото сичко ти е на фокус /не ти трябва потвърждение/.
Другото предимство на Канон пред Олито е че Канона не "шуми" като олито на 800 или 1600 ИСО. Сиреч Олито много шуми. Това си е недостатък на технологията на Оли и предполагам, че в следващите години те ще се опитат да го отстранят ... но факта си е факт. Чудно обаче колко често ще ти се налага да снимаш на 800 ИСО, да не говорим за 1600 ... но това е друг въпрос.
Иначе Канона е по-бърз и макар огледалото му да чука като несмазана шевна машина /но не толкова бързо/ това се е сериозно предимство ... Но ако не се притесняваш от забавянето на Олито с почти 1,2 сек. от OFF до обект на фокус, значи горното все едно несъм го казал...
Казах някои неща за обективите ... сега да кажа още. Канон 350Д се продава заедно с пластмасовото недоразумение носещо името Canon EF-S 18 - 55 mm II /3.5-5.6 . Пълна трагедия! За сметка на това китовия обектив на Олито 14-45 / 3,5-5,6 е далеч по-достойно представящ се особенно за това че е специално пректиран за матрицата на апарата. Изобщо всички обективи на Олито са специално проектирани за матрицата на този апарат /системата 4/3 /. А това значи много. От всички фирми единствено Канон се провалиха, когато започнаха да правят обективи специално проектирани за по-малки матрици /техния APS стандарт с кроп фактор 1,6/. Освен това в момента мисля че олито се продава с още един обектив 40-150/3,5-4,5 който е доста добър за цената си. Но затова пък на Олито не можеш да закачиш други обективи, освен тези които са проектирани за тази матрица. За обективите на Канон ти казах - ако не искаш да ръсиш хиляди за наистина хубава оптика която канон прави, ще трябва да ползваш преходници и ефтинки руски и немски обективи /ама стар щото новите не са хич ефтини/.
И накрая кропа. Придимството на Канон е, че матрацита им е по-голяма което води до по-качествено изображение като цяло /особенно по-малък шум/. Кропа при Канон е 1,6, а при Оли 2,0.
И изиобщо такива ми ти работи ...

Аре Вий сте ...

[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   28-02-06 10:18

тодоров глупости говориш

истинското предимство на канона е цмос матрицата, която според чичо ти фил е най-доброто нещо на пазара в момента (в 35мм формат разбира се). така че това което реално ти дава канона (понеже на олито също можеш да катериш м42 стъкла) е по-нисък шум на по-висока чувствителност.

да не говорим че ефтините оли обективи по нищо не превъзхождат сигмите, тамроните, каноните и где още има аф стъкла на канон байонет. същото важи и за високия клас обективи.

канон се проявили бля бля бля бля бля бля бля

Дата:   28-02-06 10:19

Хммм, 20D му е майката...

Автор: todorov   
Дата:   28-02-06 10:23

Жоре чети бре - казал съм че матрицата на Канона е по-добра от тази на Олито. Ама карай ...

И изобщо се чудя защо винаги скачаш на бой като някой засегне недостатъци на Канон. Плащат ли ти - що ли [smilie11]. Аз също снимам с Канон, но никога не съм се срамувал да говоря за недостатъците на камерите им или обективите...

Публикацията е редактирана (28-02-06 10:32)

Автор: Airborne   
Дата:   28-02-06 10:27

георги, не искам да ти бъда на контра, а и знам, че игнорираш всякакви мнения в разрез с твоето, обаче, мога ли да те попитам, кой е "чичо ти фил"? на мен пък чичо кен ми каза, че никон са безкрайно по-добри от канон. едно нещо, обаче ми е ясно: ако човек пита: канон или олимпус, значи му е 100% през оная работа кое ще вземе.
и още нещо за праха: сменям поне 10 пъти на ден (понякога и по-често, не ползвам зумове) обективи на 20д, без да го гася, в продължение на година без два дни. ми нямам прах- който иска може да се увери с очите си.
грабвай по-красивия, че докато четеш тия простотии изтърва 200 снимки
[beer]

Автор: deyo   
Дата:   28-02-06 10:27

Би могъл да помислиш и за Е-330, според мен е най-добър от трите, но е малко по-скъп от Канона.

Дата:   28-02-06 10:33

airborne

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1021&message=17319319

не ми се спори за марки, ама и не харесвам да чета глупости. те тия теми по същество са глупава история. ако човека незнае какво търси как може някой да реши вместо него?

а че реално канон ти дава по-малко шум е очевадно. а че с куция евтин дълъг обектив няма да ти стигат тия 400 аса при диафрагма 6.3 и нагоре (за да стават все пак за нещо снимките) също е ясно. ако си снимал с такова би трябвало да ти е направило впечатление. гледам на инфото ти пише че имаш фокус върху качеството във фотографията...

и т.н.

ако можеш да снимаш и с двата апарата ще вадиш свестни неща. ако неможеш и с готино про тяло с хубава стабилизирана оптика пак ще си куца работа...

Дата:   28-02-06 10:35

така че най-добре на субективният принцип - отиваш пипаш, правиш 2-3 кадъра, което ти пасне по добре в ръчичките го грабваш. и двете са повече от добри и то не само за начало [beer]

Автор: ejko   
Дата:   28-02-06 10:53

аз имам 350д, но онзи ден поснимах с КМ 7д и ми легна много добре:) Така че... прав е Георги! Подръж ги малко, направи някой друг кадър и дърпай един за ушите...:)

Автор: djore   
Дата:   28-02-06 12:15

KM е бирата, ама да не стане битка [beer]

Автор: carl_cox   
Дата:   28-02-06 12:26

martalina - доста общо си задала въпросът си...

ако планираш само да си купиш DSLR с прилежащият към него обектив и да не харчиш повече пари - то за тази цена OLYMPUS E500 ми изглежда по рационалното решение-наи-вече заради доброто качесто на 14-45 и 40-150...

ако обаче сматаш да събереш 1 торба по-евтини хубави обективи-то тогава CANON e по-логичният избор...

по-горните мнения казват за предимства и недостатъци съвсем точно.

Публикацията е редактирана (28-02-06 12:38)

Автор: solo5   
Дата:   28-02-06 21:19

вземи си като моя Самсунг [smilie5] [smilie18] [ezik] [beer]

Дата:   01-03-06 12:37

или Паналайкучка FZ30...:-)))

първа  назад  1     всички  напред  последна