Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ВЪПРОС
Автор: feon   
Дата:   03-12-03 19:46

Сканирах си едни ленти в Fujiто до МаКдоналдс на Витошка. Файлът е 72dpi 1840x1232 Toва нормално ли е ? Все ми се струва, че трябва да е с повече dpi или пък трябва аъ да го пипна нещо... Кажете! Извадих си днес някои снимки 18/24 и са съвсем прилични....
Ако ли не, кажете къде може да си сканира човек негатива в София най-добре. Чух за някакъв скенер Imacon... къде в София сканират на такова нещо..
Благодаря![smile]

Отговори на това съобщение
 Re: ВЪПРОС
Автор: neuromancer   
Дата:   03-12-03 20:06

DPI-то е имагинерно понятие, важен е размера в пиксели. DPI-то само помага за изчисляване на размера, който ще излезе при печат, може да си задаваш каквото ти хрумне без да се променя изображението

Автор: murnau   
Дата:   03-12-03 20:36

tav e tvurde malko za pechat, kak sa ti gi zkarali i az ne znam ...
za 20/30 3000x2000 250 dpi gore dolu triava

Автор: Ivan_A   
Дата:   04-12-03 08:47

1840/300=6.13 инча х2.54см=15.58 см по дългата страна отпечатък с ФОТО качество.

Прието е, че при 300 пиксела на инч човешкото око възприема готовото изображение с качество на нормална фото-снимка.
Т.е. с горната математика можеш да се ориентираш.
Ориентираш, защото зависи и от много други неща - размер на копието, разстояние за наблюдение и.т.н.
Зависи и от окото на наблюдаващия - зависимостта е обратнопропорционална на възрастта - т.е. по-слабо зрение - необходими са по-малко пиксели на инч.

И при 200-240 пиксела на инч се получават добре ИЗГЛЕЖДАЩИ от нормално разстояние неща.

Автор: arien   
Дата:   04-12-03 13:30

Imacon видях във фотото в подлеза на ЦУМ, само че не големия подлез към метрото, а този от към Дондуков. Качваненто на диск е 6лв. а сканирането на всеки кадър е по 45ст. Още не съм го пробвала и не мога да кажа дали е хубав, но може да опиташ и ти да кажеш. [smilie25]

Автор: deleted   
Дата:   05-12-03 02:53

Imacona e razkoshen, a tzenite sa malko bolezneni...no si zaslujava! Pri Vasil Milanov - leka mu prust - ima takuv skener-biju. Namira se na Rakovska, sreshtu NATFIZ (KEVA) edno bezistenche.
Tzenite sa za 300dpi.

Автор: borovinka   
Дата:   05-12-03 13:00

Imacon-и има също в Adcom и Dedrax. Аз лично предпочитам Dedrax.

Дата:   05-12-03 20:04

Гледах в интернет страницата на Дедракс - има някякви цени за сканиране - много високи, не пише за негативи ли... Колко ти излиза там един кадър?
DELETED> Днес търсих мястото, за което разправяш, но не гонамерих. Можеш ли да ми обясниш по-подробно къде срещу НАТФИЗ.
Мерси![smilie24]

Автор: Elinka   
Дата:   06-12-03 11:06

Mi az iskam da pitam kade nqkade moje tyka da se slagat tvoi snimki i da moje6 da gi pokaZVA6 na priqteli...[smilie10]

Дата:   06-12-03 15:38

Ami shte opitam:
kato si s grub kum KEVA( garajnia vhod na NATFIZ), presichash otsreshta i vdiasno na niakolko metra ima tiasno bezistenche( mai na ugula ima apteka), kato vlezesh v bezistena ot liavo ima magazin za tzigari i t.n.- podminavash go, posle ima niakakva druga vrata - pak podminavash i nakraia (v liavo) pak vrata s domofoni( tazi e!)- namirash imeto i im kazvash, che si za skanirane.
Nai-hubavoto e,che neshtata ti gi raboti kolega i gi pipva kakto triabva, a pomaga i sus suveti.
Ako pak ne go namerish moje da te zaveda.

Дата:   06-12-03 21:21

Да няма там някакво фотографско дружество в този безистен[smilie8]
А името на домофона - имаш предвид Васил Миланов?[smilie8]

Автор: dobber   
Дата:   08-12-03 02:28

Вчера взех лента от същото фото, пак сканирано на СиДи. Отново сини лентички, този път изненада :) - в друга част на негатива... значи не е апарата ми:). Но същия шит като Кодак, където за 6 лева (2лв по скъпо) ми вадят една дигитална снимка от два негатива. т.е. половината от единия, черна лента и половина от следващия.

Публикацията е редактирана (08-12-03 02:33)

Дата:   08-12-03 13:38

Dokolkoto znam niama fotogtafsko drujestvo, a na domofona - V.Milanov (osven ako ne sa go mahnali, no ne viarvam).
Uspeh!

първа  назад  1     всички  напред  последна