Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 въпрос: photoshop и цветовете
Автор: rolla   
Дата:   04-02-06 23:47

Здравейте,имам проблем с фотошоп и той е следния:когато отворя снимка с него цветовете й се различават доста от тези когато я отворя с програмата за разглеждане на снимки в уиндоус-а.Какво ли не променях в edit/color settings-adobeRGB,sRGB,всички ги пробвах,зареждах профилите на монитора ми и нищо не стана.
Снимките ми са в sRGB и когато задам на фотошопа друг профил и заредя снимка съответно ме пита дали да промени цветния профил,когато му кажа да не го променя снимката "не ме слуша" и снимката пак не изглежда такак както е в програмката на виндовса[smilie11] [smilie2] .
Моля ви,дайте някакви съвети

Отговори на това съобщение
 Re: въпрос: photoshop и цветовете
Автор: holden   
Дата:   04-02-06 23:56

Kazhi na Photoshop da izpolzva sRGB working profile.

Автор: Георги   
Дата:   04-02-06 23:56

sRGB IEC61966-2.1 ?

Дата:   05-02-06 00:14

не ще[smilie2] ,казах му 1000 пъти

а под менюто за избор на цветен профил има още няколко настройки ,тях не трябва ли да ги бутам

Публикацията е редактирана (05-02-06 00:17)

Автор: simbon4o   
Дата:   05-02-06 00:53

махни профила на windows-a ако монитора си е присвоил такъв става от display properties - color management. Някои монитори го правят номера :).

Автор: explorer   
Дата:   05-02-06 01:45

1. Калибрирай си монитора с "Adobe Gamma" (Фотошоп го инсталира във "Control Panel") - калибрацията ще направи монитора ти максимално близо до sRGB

2. Във Фотошопа от менюто избери Edit / Color Settings и във Working Spaces за RGB избери sRGB IEC... (за CMYK избери профила на принтера ако имаш).

3. Когато отвориш снимката, от менюто избери View / Proof Setup / Monitor RGB, и после View / Proof Colors. Сега вече снимката трябва да изглежда като крайния резултат (във вюър, браузър и т.н.)

4. Ако крайния продукт ще се показва на монитора, като приключиш със всички обработки, от менюто избираш Edit / Convert to Profile, и там избираш за Destination Space "sRGB IEC...". Ако снимката ти е 16-битова от Image / Mode избираш 8-bit (защото JPEG файловете са само с 8-битови цветове). Накрая използваш File / Save for web за да запишеш крайния резултат.

Всичко това не е чак толкова сложно, като свикнеш да го правиш, ще разбереш логиката зад него.

Дата:   05-02-06 17:05

explorer,направих го това ,няколко пъти даже,рестартирах компютъра,после деинсталирах шопа и пак го инсталирах и вобще какво ли не правих и...цъ.Не ще!

Автор: mujimasa   
Дата:   05-02-06 21:03

rolla,обясни по-подробно какво правиш и какво се получава.Случвало ми се една отметчица в менюто collor settings да променя снимката-например с 30% безцветна,като това става неусетно-просто движиш scroll бутона на мишката извьн палета и отметката се включва.Погледни в "advansed mode" на "collor settings" долу дали не е отметнато "desature monitor color by".Aко не е това-пиши подробно какво си направила и какво се получава.

Автор: asahi   
Дата:   05-02-06 22:07

Проблемът ти е елементарен и въобще не е във Фотошопа. Програмката ти за разглеждане на снимки (не е зле да поясниш коя е тя) не поддържа или не е настроена с цветния профил на Фотошопа. Когато поставиш тази програмка и фотошопа при равни условия ще имаш и еднакви цветове.

Дата:   05-02-06 22:31

mujimasa,знам го това за десатурирането,не е отметнато[smilie2]
asahi,програмката ми за разглеждане на изображения е тази вградената в Windows-а-"windows picture and fax viewer".Не знам обаче на нея как да й задам цветен профил.
Продължавам да си мисля обаче ,че проблема е във фотошопа ,защото цветовете на една снимка са еднакви ако я разглеждам с уеббраузъра ми или с "windows picture and fax viewer",само когато я отворя в шопа се различават[smilie2] [smilie2]

Автор: chavo   
Дата:   05-02-06 22:42

Я пробвай да сложиш в кълър сетингс уъркинг спейс РГБ: сРГБ; Отдолу в Профайл мишмаш: да пита като отваря. После като отвориш виж дали ще те пита и ако, кажи да не не пипа цетовете (най-долната опция). би трябвало да изглежда като на ундолс вюера.

Публикацията е редактирана (05-02-06 22:44)

Автор: asahi   
Дата:   06-02-06 10:12

windows picture and fax viewer e руси секретарки и няма упарвление на цвета - факт. Адобските продукти се отличават с качествено превю както на РГБ, така и в другите цветни пространства. Няма място за сравнение.

първа  назад  1     всички  напред  последна