Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 паспортни снимки?
Автор: sb   
Дата:   20-01-06 16:04

Интересува ме в София приемат ли още от тези едноминутните снимки на гланц. хартия за паспорти и лични карти

Отговори на това съобщение
 Re: паспортни снимки?
Автор: C41   
Дата:   20-01-06 16:08

На сайта на МВР пише да не е гланц хартията...

МВР

Публикацията е редактирана (20-01-06 16:11)

Дата:   20-01-06 16:21

да пише,но в някой градове взимат още на гланц и затова попитах дали и в София е така

Автор: fotografinq   
Дата:   20-01-06 16:32

Зависи от късмета на кого ще попаднеш, в указаният пише гладка -матовахартия това повечето фотографи не си го представчт какво остава за тези които приемат документите.Във Варна няма проблем ис принтерните хартии от сублимационните принтери въпреки гланца

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   20-01-06 18:15

Освен това паспортни снимки се приемат, само ако са на филм (цифрови не се приемат).
Това е инструкцията.(в нея има и доста други изисквания)
Това, че някъде някои приема каквото и да е, е друг въпрос[smilie7] Нормално за у нас.[smilie5]
По време на кампанията за подмяна на ЛК, съм виждал и такива порайонни паспортни служби, дето връщат стандартни образцови снимки направени по инструкцията....защото приемат само някакви тъпи снимки от фотограф, с които са се сдушили (като му ги разпознават по розовия фон)..след учудването на клиента - го насочват към него[smilie3]
..изобщо пълна мъгла е паспортната фотография у нас сега. Такива "шедьоври" са приемани, че да ти се завие свят...виждал съм доста такива снимки [smilie3] [smilie18]

Автор: plamennk   
Дата:   21-01-06 01:50

Моби прав си за това, че искат от филм, ама ми е много чудно по кво ще познаят на хартията дали е от филм или диги

Автор: Grandpa   
Дата:   21-01-06 02:37

Не могат да познаят.
Типично нашенска тъпня.
Много голям проблем ни е, че не можем просто да кажем кое и какво, а трябва да е с големи думи.

Не можело "цифрови", само "филмови". Глупости. Това, което предполагам искат да кажат е - "не се приемат снимки, правени като в час по трудово на скапания ти домашен принтер".

То вече не можеш да се намери ателие,дето да ти направи "филмови" снимки без да сканира негативите (=цифрова снимка)ллл

Дата:   21-01-06 03:24

Филмови - за да няма манипулация - тотална, или софтуерна в самия апарат - шарп, "свинска кожа" и т.н. (Пречи ли им да ти поискат негатив, ако има съмнение. Нима не те оглеждат добре, като си поддаваш снимките)[smilie5]
Един ще иска да излъже..повечето жени ще искат да са разкрасени..[smilie5]
...иначе по-лесно и за тях, получените хартиени снимки се оцифряват, за да ти ги напечатат на паспорта. ..например[smilie3]

Навремето за да няма манипулация, паспортни снимки можеха да правят само оторизирани за това фотографи.
Хартията за целта също беше специална "паспортна", със една специална назърненост-"пясъчен растер", и означение съответно в кодировката. Не се продаваше свободно на пазара.

Дата:   21-01-06 03:54

Това са глупости.

Манипулации може да има винаги. И с Полароид (дето ще са "най-честните" в това отношение) да снимаш - пак може да се е нагримирал(а) така, че шарпването на дигиталката да е направо песен [smilie5]

В Щатско, дето са луднали заради терористи и т.н. в указанията за паспортни снмки съвсем ясно си казват, че може да са от цифров апарат (само да не са плескани на скапан принтер в домашни услаовия) и че даже 2мп стигат.

Автор: nemchev   
Дата:   21-01-06 09:23

ами аз от година и половина само дигитални и на гланц ма не върнали никой за сега....[smilie24]

Дата:   21-01-06 09:52

nemchev това в София ли?

Автор: sasi   
Дата:   21-01-06 09:57

nemchev, тея в Благоевград не са наясно с правилото[smilie5] Преди половин година и аз минах с глнцирана [smilie5] и то при положение, че бях адски симпатична на леличката, работеща в Паспортно. Не искаше да ми смени паспорта и ме заплаши, че ще направи така, че да ми го вземат, защото бил издут и поизмачкан /последствие от това, че имаше десетина визи ватре и 1 камара печати/ .... Размотаваха ме 2,3 дена и ако знаеше и за трика със снимките нямаше начин да не се възползва и от него за да ме накара да я посетя поне още три пъти[smilie9]

Автор: nemchev   
Дата:   21-01-06 10:06

ами саси...кажи ми в Благоевград каде правят паспорти на филм и на мат хартия и имаш яко черпушка кат се появиш из БГ-то[smilie18] [smilie18]

Автор: sasi   
Дата:   21-01-06 10:24

nemchev, приготвяй черпушката, че кацам на 26.01..... а за снимка на мат хартия .... все ще намеря някой навит да се пробва[smilie7]

Автор: colorit   
Дата:   21-01-06 10:58

малко след началото на паспортизацията,първовносителите на полароид (мисля че по това време бяха Вип Комерс), а после и Инфомедия ,по него време вносители на видеопринтери Мицубиши си издействаха документи за пригодност на снимките от техните машинки. По този начин беше озаконена и дигиталната фотография.Тъй като всичко се случи след издаването на инструкциите (за които ни одраха по 50лв.) това не е отразено

Автор: colorit   
Дата:   21-01-06 10:59

извинявам се - одраха ни по 30лв.[smilie5]

Дата:   21-01-06 11:13

да но сега в някой градове спряха да взимат тези снимки от сублимационните принтери,5 години нямаше проблем и сега изведнъж вече неможе

Дата:   21-01-06 13:02

Защо се кахарите толкова за някаква безумна инструкция до една година ще ни принудят да паравим снимките с европейските изисквания.Бял фон,размер на снимката 3,5 на 4,5 ,големина на главата от 29 до 34 мм.,снимката трябва да е ясна и подходяща за сканиране -толкова лесни и прости указания,какаво ви пука че някое/...автоцензура.../ ченге е писал глупости в сайта на МВР.

Дата:   21-01-06 13:14

Опасявам се, че тия изисквания баха хамерикански [smilie5]
(сравни с изискванията за "зелена карта")[smilie7]

Сега ще ги направим по европеиски...догодина по занзибарски - важното е, оборота да върви [smilie21]

При пълен анфанс и снимане на нивото на очите с две уши в кадрото си е все...магаре застанало - магаре излезло. И момичетата с практики по селските фото-та се справят чудесно. [shtrak]

ще видим какво ще кажат европеиците за шапки, фереджета и други атрибути [smilie5]

Дата:   21-01-06 13:31

Mobby_Dick :Европейците си казаха новите изисквания от началото на тази година.Листчето е тук пред мен копирах го от клиентка, която ще подава документи за ангийски паспорт.

Автор: nikidimov   
Дата:   21-01-06 13:47

По-добре преди да дискутирате темата да погледнете закона, променен е. Разрешено е заснемането за паспортни снимки с цифрови камери, отпаднало е условието да са по класическата негативно-позитивна технология, но "пипането" на заснетия файл е недопустимо.

Автор: Mimic   
Дата:   21-01-06 13:50

Тука приемат секви снимки. Преди 2 седмици сканирах една стара паспортна снимка (дето много си я харесвам) и след това изкарах една страничка А4, че тука навсякъде все по много ти искат. Никой и думичка не ми каза. При това гореописаната процедура дори не бе извършена във фото. [smilie8]

Дата:   21-01-06 14:00

fotografinq - да, нищо напротив. Казаха ги изискванията си. Още не са влязли в сила.

nikidimov - аз не знам да е имало закон за това нещо. Имаше инструкция от МВР.
Ако е имало, и ако е променен..дай линк. Никои не ми е давал променена инструкция по въпроса (което не пречи да има).
Аз снимам една голяма група хора за паспорти и др,..и все юристи. В интерес на истината, извън активната кампания съм снимал инцидентно доста хора - когато ми идват по един, и бързат - цифрово на тяхна отговорност, после на принтера...не са ми връщали снимки (което нищо не значи)[smilie3]

Дата:   21-01-06 14:04

Абе да ги искат рентгенови най-добре.
И без това всеки се е озъбил [smilie5]

Автор: chovecheto   
Дата:   21-01-06 14:15

При нас снимаме само дигитално от няколко години, нито един клиент не се е върнал заради това, че снимката е дигитална.
Изискванията на МВР за паспортните снимки са писани в зората на дигиталната фотография и не е мислено, че нещата ще се променят така глобално!
Просто в полицията трябва да имат по-гъвкава система и да си актуализират наредбата. Безумно е в ерата на дигиталната фотография да има такива изисквания!!!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна