Автор: thor
Дата: 23-12-05 23:53
за Canon миииии .. зависи от цената ,на M42 имам един Super–Multi–Coated Macro-Takumar 50mm f4.0 тоя е убиец ,може да се каже ,че на Nikkor-чето отстъпва само по светлосила .пък и цената му също е такава около 60US$-150US$ ,поне него и Nikkor-чето с тях съм щракал ...
виж по базар се продават някои руски като например Волна казват ,че бил най добрия руски ....
но най си на далавера с един Nikkor ..имаш за него Nikon FM2 супер фотощрак ,докато на резба M42 не виждам нищо по добро от Nikon-чето ,което да е кораво като танк и същевременно да му се кефиш ,а пък и но проблемо да си го закачаш на 20D-то ..
не забравяй ,че D200 мери с механични ..това ще рече ,че цената на Nikkor-чето няма да девалвира много ..а пък и квито са надъхани Nikon-ците ...
а пък ,иначе тва Canon-че EF 50mm f2.5 Macro си е връхта ....
да ама нещо много издиша сравнено с другите по изработка, пластмасово ми седи ,но пък ако държиш на аутофокуса ..значи по добро Canon-ско не виждам .... ама все пак това са си мои мнения ..поразрови се ..поразпитай тук там ....може да откриеш и нещо по добро цена/качество от моите идеи ....
|
|