Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 кога може да се вземе ДДС-то?
Автор: SLR   
Дата:   17-12-05 23:27

Искам да питам при какво положение човек може да си вземе ДДС-то при положение че фирмата му не се занимава със фото услуги[smilie11]
Изобщо как един фотоапарат може да мине за разход като цяло?
Това че при регистрацията пишеш:"...и всички разрешени от закона дейности",оставя според мене място за едно доста свободно тълкуване.Въпреки това вече няколко човека ми казват че ако не си в сферата на фотоуслугите,просто нямало как да ти го признаят за разход[smilie2]
[beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: кога може да се вземе ДДС-то?
Автор: asahi   
Дата:   18-12-05 00:02

Тези съвети струват скъпо.

Сключи договор за отдаване под наем на фототехника с фиктивен наемател и минимален наем. След края на амортизационния срок отчиташ загуби.

Автор: rimohit   
Дата:   18-12-05 01:11

Че фирмата ако реши да вземе апарат за снимане на персонала и издаване на някакви карти и пропуски например .. защо да не е разход.
[smilie11]

Дата:   18-12-05 19:11

rimohit,и аз така мисля но май данъчните са на друго мнение.
asahi,това нещо за отдаването под наем,не го разбрах.Става въпрос както ГСМ-а ми минава за разход,неможе ли така да стане и с апарата.Ти къде ме заби със давания под наем[smilie11]
[beer] [beer] [beer]

Автор: ecobo   
Дата:   18-12-05 19:51

Всичко над 500 лева се заприходява като основно средство и се начисляват амортизации в продължение на 5 години. Демек, ако си дал 1000 кинта, изписваш по 200 на година.
За компютърна техника и софтуер този срок е 2 години и аз се чудя дали цифровите апарати не спадат в тази категория, щото имат и хардуер и софтуер[smilie11] Пък и кой ли ползва цифров апарат повече от 2 години... Логично е да са в тази категория.
Според Закона за счетоводството за бързо амортизиращи се активи може да се ползва ускорена амортизация - 3 години по 30% и две години по 5%. Да, ама не. Данъчните (Господ да ги наказва!) признават само линейния метод, въпреки написаното в Закона.
ДДС-то си го вземаш без проблем - то си е друга губерния. Имаш данъчна фактура - нямаш проблем...
[thankyou]

Дата:   18-12-05 19:55

Мерси ecobo,сега разбрах и какво е имал предвид Асахи[smilie24]
[beer] [beer] [beer]

Автор: Стоев   
Дата:   18-12-05 19:55

SLR,
"хлъзгаво е" - при мен имаме повече дижиталки и компютри, отколкото персонал.......
А фирмата е с друга "основна дейност" и се набутах с много нещица от "друг тип доставчици", дето и не бих посмял да опитам да прекарвам....

първа  назад  1     всички  напред  последна