Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 среден формат
Автор: HopeSpringsEternal   
Дата:   29-11-05 11:45

чудех се, от средноформатните тела с опция за закачане на цифрово гръбче, кое е най удачен избор и защо... гледах хазелблат, мамия, ролей и прочие, но се обърках

ясно е, че цените са нещо стряскащо и правят темата малко безмислена, но любопитството ми надделя и реших да отворя темата

последно, знам за какво се използват по принцип тези апарати, така, че нека тази част я спестим

Отговори на това съобщение
 Re: среден формат
Автор: n1x0n   
Дата:   29-11-05 12:15

Най-удачен избор откъм цена или качество? Или съотношение цена/качество?

Автор: pinko   
Дата:   29-11-05 12:17

И аз имам такива въжделения и затова не съм си продал(и няма да ги продам) нито Rollei SL66, нито Хаселблада 500 СМ.

И за двата имам по няколко хобектива.

Като станат по 3-4-5 хиляди лева тия гърбове, веднага си купувам.

Автор: explorer   
Дата:   29-11-05 12:23

Никой от пишещите тук няма цифров гръб за средноформатен апарат, така че ако ти си купиш, ще се хвалиш после че си първия.
[smilie5]

Сега сериозно - един средноформатен апарат на старо струва около 1000 долара (с един или два обектива). Цифровите гърбове тръгват от 15000 долара нагоре. Мислиш ли че е разумно да купиш първо апарат, а после да мислиш какъв цифров гръб? По-скоро е обратното - ако намериш цифров гръб който те задоволява като цена и качество, тогава лесно ще намериш на какъв апарат да го закачиш, още 1000-2000 долара няма да е проблем.

Иначе, лично мое мнение е че лидерите на този пазар ще са Хаселблад и Мамия. За Хасито обаче говорим за H2D, не за някакви стари 500 модели, а за Мамията - RZ и ZD. Сигурно е най-разумно да се ориентираш към RZ, но пак казвам, глупаво е да купуваш апарат и после гръб за него, ти ако имаш парите за гърба, апарата изобщо няма да го мислиш.

Дата:   29-11-05 12:32

Истината е че 6х6 и 6х7 телата не си струват пазенето :-( защото най-разпространения в момента размер на сензора е 48.9 x 36.7 мм.

Много по-разумно е да се сложи такъв гръб на 6х4,5 камера, където се получава кроп 1.2, което е ОК.

Моят избор би бил:
Hasselblad H2 - ако гледаме качеството
Mamiya 645AF - ако гледаме цена/качество
Contax 645 - ако гледаме цената

Дата:   29-11-05 12:40

Точно така е хора, продавайте де що имате средноформатни тела, че ми липсват още няколко марки в колекцията и бих искал да си ги купя по-евтино!!!
[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   29-11-05 12:48

А та като си накупих - все едно ги ползвам... 3 комплекта станаха, дето само ми държат парите вързани. Хич не е добра идея това.

Дата:   29-11-05 12:53

Е то си е до човека бе Никсъне, аз много обичам когато си извадя някой стар апарат който не съм пипал от много време, да си пощракам с него - все едно се срещаш със стар приятел.
[smilie7]

Ама туй е щото снимам за кеф, и с още по-голям кеф си ги колекционирам - ако трябваше с това да си вадя хляба, сигурно друга песен щях да зашея.
[smilie18]

Автор: DASHRENDAR   
Дата:   29-11-05 13:07

a mi tova?[smile]
http://luminous-landscape.com/reviews/cameras/expensive-ps.shtml

http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/contax645.shtml

Публикацията е редактирана (29-11-05 13:11)

Дата:   29-11-05 14:43

скъпи са гръбчетата... бих си го купил дори и за кеф а не за работа, но не мога да оправдая цената с нивото, на което съм като фотограф... ще е малко като да си купя компютър за 5000 долара за да пиша писма на баба си... ни стаа

по интересува като качество... обикновено цената е оправдана особено във високия клас техника

по-объркващо за мен е разликата в контролите спрямо 35мм, набора от филмови гърбове и цифрови такива, набора от лещи (все пак шнайдер или цайс или другите там), наличните технологии за принтене в българия (за какво ти е динамичен обхват 12 ако на крайния носител е 5) (в Унгария видях великолепни снимки, струваха 150 долара само принтенето и матрияла, направо се поболях като ги гледах), и други подобни неща

нека засега зарежем темата с парите, но все пак да имаме предвид, че камбото си и ибало майкйата откъм цена и по добре да прескочим подобните му

Дата:   29-11-05 14:54

ami dobre, az si mechtaya za eto tova
http://www.photographical.net/rolleiflex_gx.html[smile] [smile] [smile]

Дата:   29-11-05 14:59

вчера четох за 6008... чуден сапун

Дата:   29-11-05 15:17

Заменям Rollei 6008 integral с 3 обектива за Canon 5D с 3 L обектива[smilie25]

Дата:   29-11-05 15:54

Explorer, imate li loze be?;-) lyatoto da pokopaya malko i da dadesh da poshtrakam s tova juvotno 6008.
Abe Explorer, ti ne si li operatora na Ani Vicheva kato hodi vav Ukrayna da snima Kirkorov? Mnogo mi myazsh na nego.

Публикацията е редактирана (29-11-05 15:58)

Дата:   29-11-05 16:02

хаха, не, не съм

Дата:   29-11-05 17:25

Ok, ama za lozeto nishto ne kaza;-), kakto i da e az produljavam da si me4atya za 2,8GX;-) ili neshto podobno malko po-staro.

първа  назад  1     всички  напред  последна